Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 5 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
10
Ieri: :
379
Sãptãmânal: :
1206
Lunar: :
4575
Total: :
4685150


Franceza
CRITERII DE DEPARTAJARE – Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă) – 2020 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Duminică, 23 Februarie 2020 23:28

La etapa județeană, în cazul egalității de puncte între candidații aflați pe ultimul loc califacabil /ultimele locuri calificabile, departajarea se face, aplicând, în ordinea enumerării, următoarele criterii:

Clasele VII-VIII

CRITERIUL 1) – punctajul obținut pentru Subiectul III la Proba A (proba scrisă);

CRITERIUL 2) – punctajul obținut pentru Subiectul II la Proba A (proba scrisă);

CRITERIUL 3) - punctajul obținut pentru Subiectul I la Proba A (proba scrisă).

 

Clasele IX-XII

CRITERIUL 1) – punctajul obținut pentru Subiectul III la Proba A (proba scrisă);

CRITERIUL 2) – punctajul obținut pentru Subiectul II la Proba A (proba scrisă);

CRITERIUL 3) - punctajul obținut pentru Subiectul I la Proba A (proba scrisă);

CRITERIUL 4) – punctajul obținut pentru înțelegerea documentului audio la Proba B (proba orală);

CRITERIUL 5) – punctajul obținut pentru producerea de mesaje orale / interacțiunea orală la Proba B (proba orală).

Comisia Județeană de organizare, evaluare și de soluționare a contestațiilor a Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă)

Ultima actualizare în Duminică, 23 Februarie 2020 23:33
 
OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE (FRANCEZĂ, SPANIOLĂ) - ETAPA JUDEŢEANĂ 2020 - INFORMAȚII ȘI TABELE CU ELEVI CALIFICAȚI PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Duminică, 23 Februarie 2020 23:18

Vă informăm că etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă) se va desfășura, după cum urmează:

a) proba scrisă (limba franceză – clasele a VII-a și a VIII-a)29 februarie 2020, între orele 9.00 – 11.00, la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului;

b) proba scrisă (limba franceză, limba spaniolă – clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a – Normal și Intensiv / Bilingv)29 februarie 2020, între orele 9.00 – 12.00, la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului;

c) proba orală (limba franceză, limba spaniolă – clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a – Normal și Intensiv / Bilingv) – 7 martie 2020, începând cu ora 9.00, la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului.

Vă informăm că, în vederea bunei organizări și desfășurări a etapei județene a Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă), care va avea loc în datele de 29 februarie 2020 și 7 martie 20202profesorii care au elevi calificaţi la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limbi romanice – limba franceză, limba spaniolă au obligaţia de a verifica corectitudinea datelor elevilor din tabelele postate (numele şi prenumele complete ale elevilor, clasa şi secţiunea / categoria la care participă, denumirea unităţii şcolare de provenienţă, numele şi prenumele profesorului îndrumător); orice neconcordanţă constatată va fi semnalată, pe mail, pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , până cel târziu miercuri, 26.02.2020, ora 16.00, în vederea remedierii acesteia.

Toți elevii calificați pentru a participa la etapa județeană a Olimpiadei de Limbi romanice – limba franceză, limba spaniolă (conform tabelelor postate) se vor prezenta, pentru proba scrisă, la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, în data de 29 februarie 2020, ora 8.15, însoțitorul acestora fiind un cadru didactic desemnat de către conducerea unității școlare din care aceștia provin.

Toți elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, Normal și Intensiv / Bilingv, disciplinele limba franceză şi limba spaniolă (conform tabelelor postate) se vor prezenta, pentru        proba orală, la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, în data de 7 martie 2020, ora 8.15, însoțitorul acestora fiind un cadru didactic desemnat de către conducerea unității școlare din care aceștia provin.

Accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8.30, proba scrisă / orală urmând să înceapă la ora 9.00.

Elevii de liceu vor avea asupra lor cartea de identitate, iar elevii de gimnaziu vor avea, fie cartea de identitate, fie carnetul de elev, cu fotografie, vizat la zi.

CLICK AICI pentru a vizualiza tabelele cu elevii participanți la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă) – 29 februarie 2020.

Ultima actualizare în Joi, 27 Februarie 2020 10:44
 
Elevă de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava calificată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de la Chișinău (Republica Moldova) (27-30 septembrie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Iulie 2019 18:29

În urma rezultatului remarcabil obținut la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Franceză (premiul I), desfășurată în aprilie la Bistrița (județul Bistrița-Năsăud), eleva GÎNGA ANDREEA, clasa a XI-a, bilingv de la COLEGIUL NAȚIONAL ”PETRU RAREȘ” SUCEAVA, s-a calificat în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, care se va desfășura la Chișinău (Republica Moldova), în perioada 27-30 septembrie 2019.

Lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, care se va desfăsura la Chișinău (Republica Moldova), va fi format din șase elevi, printre care se va afla și eleva GÎNGA ANDREEA.

Mult succes Andreei și profesorilor îndrumători (Laurica Ciurari și Luminiţa Mocanu)!

Ultima actualizare în Marţi, 23 Iulie 2019 19:31
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ (Bistrița, 18-23 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Aprilie 2019 15:56

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc, în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 13 elevi, dintre aceștia, 8 elevi întorcându-se cu premii și mențiuni.

Astfel, 4 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul IGînga Andreea, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv,  de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Mențiune – Bejan Leonard-Ioan, clasa a X-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina); Mențiune – Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Rotărița Adina Alina); Mențiune – Lungu Darius, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Tehnic Rădăuți (îndrumător, prof. Chelba Loredana). 

Alți 4 elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud: Avdei Iuliana, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (îndrumător, prof. Brădăţan Mariana); Purice Denis Matei, clasa a VIII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana); Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. dr. Munteanu Maria Petronela); Jolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel).

Lotul de elevi a fost însoțit de doamnele profesoare Maxim Irina, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și Scheuleac Stela, de la Școala Gimnazială Pîrteștii de Sus.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Maria Petronela Munteanu, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Cristina-Maria Voițic, de la Școala Gimnazială ”Acad. H. Mihăescu” Udești și prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul ” Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne la IȘJ Suceava.

Președintele Comisiei Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză a fost prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, iar vicepreședintele probei orale a olimpiadei a fost conf. univ. dr. Olga Gancevici, ambele cadre universitare provenind de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! Succes pe mai departe și vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Marţi, 23 Aprilie 2019 16:20
 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 05 Aprilie 2019 06:09

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc în datele de 16 martie și 23 martie 2019, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele IX-X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio și exprimare orală).

 În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală),  s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, care va avea loc, în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Lotul este format din 13 elevi, după cum urmează:

 a) categoria regim normal de predare: Avdei Iuliana, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (îndrumător, prof. Brădăţan Mariana); Purice Denis Matei, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana); Dan Diana Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (îndrumător, prof. dr.  Tiron Constantin); Ilaș Armand-Viorel, clasa a X-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (îndrumător, prof. dr.  Tiron Constantin);  Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Rotărița Adina Alina); Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Munteanu Maria Petronela); Lungu Darius, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți (îndrumător, prof. Chelba Loredana).

b) categoria regim intensiv și bilingv de predare: Chicoș Ilinca-Teodora, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. dr. Lucaci Cristina Maria); Bejan Leonard Ioan, clasa a X-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina);  Gînga Andreea, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Țibu Cristina-Elisabeta, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Jolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel); Pohoață Miruna Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița).

    Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!     

Ultima actualizare în Luni, 08 Aprilie 2019 22:02
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 17