Elevii vasluieni, calificaţi la etapa internaţională a Olimpiadei de limba rusă

Avem bucuria şi mândria să vă anunţăm că elevii Liceului Teoretic “M. Kogălniceanu” din Vaslui, Paul Alexandru Răileanu şi Andrei Arsene, elevii Clubului de limba rusă condus de doamna profesoară Eugenia Creţanu şi de inspectorul şcolar pentru limbi moderne, prof. Alexandru Mîţă, sunt pe lista finaliştilor eligibili de a participa la etapa finală de limba rusă ce va avea loc la Moscova (Institutul de limba Rusă A.S. Puşkin), în perioada 15-30 noiembrie 2016. Cu alte cuvinte, Paul Alexandru Răileanu şi Andrei Arsene s-au calificat în lotul restrâns, care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de limba rusă – limbă modernă de la Moscova!

Felicitări doamnei Creţanu – profesor devotat meseriei sale şi pasiunii pentru limba rusă - şi celor doi elevi, Paul Alexandru Răileanu şi Andrei Arsene, familiilor acestora şi tuturor celor care le îndrumă paşii spre performanţă!

Lista finaliştilor eligibili la Olimpiada internaţională de limba rusă-limbă modernă a fost anunţată oficial şi este publicată pe site-ul Institutului de Limba Rusă “A.S. Puşkin” din Moscova.

https://olympiada.pushkininstitute.ru/XIV_olympiada/finalers.php

Cu această ocazie, îi anunţăm pe toţi cei care s-au înscris la Clubul de limba rusă pentru anul şcolar 2016-2017, că prima şedinţă cu noua promoţie se va desfăşura sâmbătă, 12 noiembrie 2016. Detaliile (ora, locul desfăşurării) vor fi comunicate telefonic şi pe mail celor înscrişi. Se vor constitui două grupe, una de adulţi, celaltă – de copii. In afara cursurilor de limba rusă, Clubul de la Vaslui va organiza proiecţii cinematografice, serate culturale, lansări de carte, expoziţii, seminarii şi simpozioane.

Vă reamintim că, între 22 şi 26 aprilie 2017, Vasluiul va fi, în premieră absolută, gazda Olimpiadei Naţionale de limba rusă – limbă modernă. Echipaje din toată ţara vor veni la Vaslui pentru a-şi măsura capacitatea de exprimare şi de înţelegere a acestei limbi complexe, care are în spate o cultură imensă.

Doamna profesoară Eugenia Creţanu, alături de cei doi elevi ai Liceului Teoretic “M. Kogălniceanu” calificaţi la etapa internaţională de la Moscova a Olimpiadei de limba rusă, Andrei Arsene (cel cu privirea în jos) şi Paul Alexandru Răileanu