Ziua Europeană a Limbilor Moderne – sărbătorită la Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" din Vaslui

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Moderne, în Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" din Vaslui s-au desfăşurat, pe data de 26 septembrie 2017, activităţi cultural-educative pe teme de limbă engleză şi civilizaţie britanică, respectiv de limbă franceză.

Doamna profesor de limba franceză Dumitru Loredana-Florentina a pregătit – sub genericul Chansons et poèmes – o serie de cântece şi poezii scandate cu scopul înţelegerii globale şi al identificării prenumelor specifice limbii franceze, consolidând totodată alfabetul la clasa a V-a B (anul I de studiu).

Aceeaşi clasă a participat şi la concursul de cultură generală pe teme de civilizaţie britanică propus de doamna profesor Uliu Oana-Maria, concurs câştigat de eleva Chiratcu Mihaela-Diana. Elevii clasei a V-a B, fiind pasionaţi de literatură şi de arta dramatică, au recitat în continuare poezii în limba engleză şi a avut loc o scurtă dezbatere cu privire la subiectul acestora.

Doamna profesor Bârlădeanu Laura a organizat o activitate cu titlul English Poems and Riddles care s-a axat pe consolidarea cunoştinţelor de vocabular ale elevilor clasei a VI-a A prin jocuri de tip rebus, crearea de versuri scurte sau ghicitori, precum şi un foarte interesant joc-concurs, Preposition Pelmanism, joc de memorie bazat pe un text audiat, câştigat de echipajul format din elevii: Robert Ştefan, Cosmina Creţu, Andreea Creţu, Alexandra Moraru şi Oana Popa. Jocul, inspirat de sistemul de dezvoltare a memoriei promovat de Institutul Pelman din Londra, presupune alăturarea unor cuvinte prin conexiuni realizate de elevi. Felicitări elevilor participanţi!