Admiterea în clasa a V-a – profil intensiv limba engleză – calendar și subiecte de antrenament

               În anul școlar 2020-2021, în județul Vaslui, se vor înființa 5 clase a V-a cu specializare intensiv – limba engleză, conform deciziilor adoptate în Consiliile profesorale și aprobate de Consiliile de Administrație ale instituțiilor de învățământ propunătoare, care au primit girul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

            În perioada 26-30 iunie 2020, conform Circularei 29852 a Ministerului Educației și Cercetării, urmează să se desfășoare proba scrisă pentru admiterea elevilor care doresc să facă parte din clasele a V-a cu profil intensiv – limba engleză. Proba scrisă va avea durata de 50 de minute și va consta în redactarea unui text de 50-75 de cuvinte pe o temă dată, care să demonstreze capacitatea de exprimare în scris și însușirea principalelor funcții/acte de limbaj, conform nivelului A1 prevăzut de programele școlare pentru clasele a III-a și a IV-a.

            În urma consultărilor cu directorii acestor școli, s-a stabilit următorul calendar:

26 iunie 2020

Proba la limba engleză pentru admiterea în clasa a V-a, profil intensiv, limba engleză, Școlile Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, „George Tutoveanu” Bârlad, „Vasile Pârvan” Bârlad;

30 iunie 2020

Proba la limba engleză pentru admiterea în clasa a V-a, profil intensiv, limba engleză, Școlile Gimnaziale „Iorgu Radu” Bârlad, „Constantin Parfene” Vaslui.

            Detaliile organizatorice vor fi afișate la fiecare școală organizatoare, la aviziere și pe site-urile oficiale. De asemenea, puteți afla detalii direct la Secretariatele acestor instituții.

            Publicăm subiecte de antrenament la limba engleză propuse de profesorii din catedrele de limba engleză ale școlilor organizatoare ale profilului intensiv – limba engleză.

            Vă dorim mult succes!

PROPUNERI DE SUBIECTE PENTRU EXAMENUL DE ADMITERE LA PROFILUL INTENSIV – LIMBA ENGLEZĂ (CLASA A V-A)