A treia ediţie a Simpozionului Internaţional pentru Educaţie Intergeneraţională

Şcoala gimnazială "Alexandra Nechita" din Vaslui a găzduit vineri, 7 aprilie. cea de-a treia ediţie a Simpozionului Internaţional pentru Educaţie Intergeneraţională, eveniment eveniment inclus în programul Zilelor Şcolii, aflat sub egida Parteneriatului Erasmus+ KA2 "Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues".

Organizat de Şcoala "Alexandra Nechita" Vaslui şi Asociaţia Culturală Europea, coordonat de inspectorul de limbi moderne Alexandru Mîţă, Simpozionul Internaţional pentru Educaţia Intergeneraţională are ca parteneri instituţii de învăţământ din Cipru, Portugalia, Italia Turcia, precum şi instituţii şi asociaţii non-guvernamentale din România precum Casa Corpului Didactic Neamţ, Asociaţia Magister Educationis Neamţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui s.a.m.d.  

Scopul acestui simpozion este creşterea calităţii, a caracterului inovator şi a dimensiunii europene în învăţământul preuniversitar şi are grup ţintă cadre didactice din învăţământul preuniversitar de toate gradele, formatori pentru educaţia adulţilor precum şi cadre didactice şi cercetători din învăţământul universitar din România şi din ţările partenere. Prin intermediul acestui simpozion, se doreşte, printre alete, selectarea celor mai bune şi originale metode de educatie pentru un kit de formare a tinerilor profesori din Europa

Manifestarea a debutat cu scurte alocuţiuni ale invitaţilor. La simpozionul propriu-zis au participat cu lucrări cadre didactice din 27 de judeţe, iar contribuţiile lor sunt consemnate în numărul pe 2017 al revistei didactice "Clepsidre", pe care vi-l oferim spre liberă consultare.

De asemenea, vă invităm să vizionaţi imagini de la evenimentul Şcoali gimnaziale "Alexandra Nechita", în galeria de mai jos.