Anunţ important! În atenţia viitorilor absolvenţi ai clasei a VIII-a care s-au înscris la pregătirea pentru admiterea la clasa a IX-a profil bilingv – ştiinţe sociale de la LMK!

Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 11:00, la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui se va desfăşura prima şedinţă de pregătire gratuită în vederea testării la limbi moderne pentru admiterea la clasa cu profil bilingv – ştiinţe sociale!

Elevii înscrişi în baza de date sunt invitaţi pe mail şi telefonic, dar anunţul este adresat, în egală măsură, celor care s-au mai gândit şi vor să participe la această testare.

Locul de întâlnire va fi în faţa statuii lui Mihail Kogălniceanu, la intrarea principală a Liceului!

Vă aşteptăm!

Le concours de photos « Libres ensemble, le dire en images »

Il nous fait plaisir de vous faire suivre l’appel à participation au concours de photos « Libres ensemble, le dire en images », initié par l’Organisation internationale de la Francophonie (OIF), à travers son Bureau régional pour les pays d’Europe centrale et orientale (BRECO).

Le concours est ouvert aux jeunes de 16 à 20 ans, issus de tous les Etats et gouvernements membres de l’OIF. Les inscriptions se font via le formulaire de participation qui peut être relayé dans tous les réseaux francophones.

 

Pour plus d’informations, veuillez bien trouver ci-joint le Règlement avec le détail des différents prix. D’autres modalités de participation sont disponibles sur la Page dédiée.

 

Nous restons à disposition pour d’éventuels renseignements.

 

Bien cordialement,

 

Pour l’équipe du BRECO de l’OIF

 

****

Simone Toussi Tiofack

Attachée de communication – Volontaire internationale de la Francophonie

Organisation internationale de la Francophonie

Bureau régional pour les pays d’Europe centrale et orientale

13-19 rue Alecu Russo, Bucarest (Roumanie)

Raport - marcarea Zilei Mondiale a Francofoniei – 20 martie 2018 în judeţul Vaslui

Responsabililor de catedră/arie curriculară Comunicare/limbi moderne/limba franceză,

Profesorilor metodişti la limba franceză,

Profesorilor de limba franceză din judeţul Vaslui,

Vă rugăm să completaţi următorul document de raportare în care să menţionaţi acţiunea/acţiunile organizate în şcoala dumneavoastră pentru marcarea Zilei Mondiale a Francofoniei – 20 martie 2018.

Linkul pentru formular este: https://goo.gl/forms/yPhWXg5FYYRBQ2zM2

Termenul: vineri, 23 martie 2018, ora 10:00

Atenţie: la finalul formularului, există posibilitatea ataşării de dovezi ale activităţilor (în mai multe formate – imagine *jpg, documente *pdf, *ppt, *doc); pot fi incluse procese-verbale cu semnături, imagini de la activităţi, prezentări, articole etc. Arhiva *zip ataşată nu va depăşi 10 mega.

Sugestie: în acest an, puteţi organiza, pe 20 martie, “Pic-nicurile poetice #haikunoi”, sub egida Institutului Francez din România. Formularul de înscriere şi detaliile: pe site-ul de informare al profesorilor de limbi moderne din judeţul Vaslui http://lang-platform.eu/vaslui Profesorii şi elevii participanţi primesc diplome de la Institutul Francez!

Rezultate – etapa județeană a Olimpiadelor de limbi moderne. Elevi calificați la etapele naționale ale Olimpiadelor de limbi moderne – aprilie 2018

Vă prezentăm rezultatele obținute de elevii participanți la etapa etapa județeană a Olimpiadelor de limbi moderne, desfăşurată la Liceul Tehnologic “Petru Rareş” din Bârlad, instituție care a găzduit cu multă eleganță, profesionalism şi eficiență această Olimpiadă a tutror superlativelor, atât la etapa locală, cât şi acum, la probele orale ale etapei județene.

Mulțumim,  aşadar, organizatorilor şi profesorilor din comisiile de evaluare, îi felicităm pe toți participanții şi le urăm celor calificați spor la pregătirea etapei naționale, asupra căreia vom reveni cu detalii.

Etapa naţională va avea loc în perioada 2-6 aprilie, în următoarele oraşe:

- la limba franceză: Buzău (judeţul Buzău) – profesor însoţitor Monica Sprîncenatu

- la limba spaniolă şi limba italiană: Târgovişte (judeţul Dâmboviţa) – profesor însoţitor Mirela Fighiuc

- la limba engleză: Constanţa (judeţul Constanţa) – profesor însoţitor Virginia Pracsiu

- la limba rusă: Sighetu Marmaţiei (judeţul Maramureş) – profesor însoţitor Daniela Caliniuc

Îi felicităm pe elevii participanţi şi pe cei calificaţi, pe profesorii care i-au pregătit şi, de asemenea, felicităm familiile care îi susţin aşa cum se cuvine, creându-le ambientul pentru obţinerea performanţei!

O şedinţă de instruire va fi programată cu profesorii, cu însoţitorii, cu elevii calificaţi şi cu părinţii acestora, în perioada următoare.

FOLDER – OLIMPIADA JUDETEANA DE LIMBI MODERNE

De la Institutul Francez Bucureşti: 20 martie 2018 - pentru profesorii de limba franceză şi elevii lor, « Les Pique-niques poétiques #haiqunoi2018 »

En 2018, les pique-niques poétiques du 20 mars sont organisées sous le Haut Patronage de Michaëlle Jean, Secrétaire Générale de l’Organisation Internationale de la Francophonie et celui de Leïla Slimani, écrivaine et Conseillère d'Emmanuel Macron sur la francophonie – un honneur pour la Roumanie, initiateur de cette manifestation fédératrice et simple à mettre en place.

Voici donc les affiches en pièce jointe, un lettre d’invitation pour les professeurs signée par le Directeur de l’Institut Français, M. Christophe Gigaudaut, ainsi qu’un kit de mise en place.

Les inscriptions s’effectuent à l’adresse suivante : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4BGmu92A7m1Rq9rZvjuy0WRskg41t8UeSl7IXVEfRo-2Fqg/viewform
Les professeurs inscrits avec leurs élèves recevront une attestation d’organisation et les élèves des diplômes de participation.

Voici également la page Facebook de l’événement : https://www.facebook.com/events/167121890757744/

S’il y a des questions, elles peuvent être adressées à Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Bonne fête de la Francophonie!

 

 

Proiectul "ADIFLOR" la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova

Detalii si imagini: https://drive.google.com/open?id=18TDhU4TniuofA21TVs-kXjsWwnkHax4x

                        Proiectul internațional ADIFLOR

                         “Semons, en Roumanie, le plaisir de lire en français”

                                                                              la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova

   În perioada noiembrie 2017- februarie 2018 s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova un proiect internațional prin care asociația franceză ADIFLOR încurajează studiul limbii franceze ca limbă străină și lectura în limba franceză. Proiectul își propune de asemenea să sensibilizeze tânărul cititor în scopul deschiderii spre lume și diversitate culturală.

   În cadrul proiectului coordonat de doamna profesoară de limba franceză Paula Toporaș, școala Tutova a primit un număr de 100 de volume în limba franceză, sub formă de donație. Cărțile au fost selectate de pe platforma online ADIFLOR, în funcție de nivelul de limbă franceză al elevilor și de gradul de atractivitate, în scopul de a face cât mai interesant studiul limbii străine. Printre aceste cărți este și o parte a  colecției Le Vent de l’histoire, cărți care prezintă sub formă de bandă desenată diverse momente din istoria Franței. De asemenea printre volume se numără cărți de povești după filme de animație celebre precum Shrek sau Les pingouins de Madagascar, dar și cărți din colecția Explique-moi care explică diverse aspecte ale vieții, pe teme de biologie, astronomie, noțiuni de stat sau cultură generală.

   Volumele urmează să fie inventariate și  împrumutate elevilor în perioada următoare și sperăm într-o îmbunătățire a atitudinii lor față de studiul limbii franceze prin contactul cu aceste texte diferite de manual. Scopul proiectului este cel de a semăna plăcerea de a citi în limba franceză, după cum spun organizatorii din Franța, iar elevii și-au arătat deja interesul cu ocazia activităților de prezentare a cărților din data de 26 februarie. Desigur că lectura într-o limbă străină nu este ușoară pentru micii începători, însă ei vor fi susținuți în alegerea cărților și vor fi încurajați să lucreze cu dicționarul, în caz de nevoie.

   Proiectul ADIFLOR s-a desfășurat în școli din mai multe județe din România, cum ar fi Satu Mare, Iași, Bacău, Neamț, Vrancea, Timișoara, Cluj, Ploiești, Ilfov.

   Asociația ADIFLOR are drept scop distribuirea în toată lumea a cărților și revistelor în limba franceză. Ea a fost creată în anul 1985 de către fostul ministru Xavier Deniau, cu scopul de a promova cartea ca și obiect și  lectura în limba franceză. De atunci, asociația a coordonat peste 1500 de proiecte în toată lumea. ADIFLOR contribuie și la evenimentele axate pe francofonie  pentru a promova diversitatea culturală francofonă. Activitățile de lectură în limba franceză sunt văzute nu numai prin prisma reușitei școlare ci mai ales prin scopul mai înalt de a accede prin cunoașterea unei limbi străine spre modernitate, spre noi  instrumente de comunicare, reflecție și creație.

 

Citește mai departe: Proiectul "ADIFLOR" la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova

Concursul Național « Le Petit Renard »

Gasiti mai jos informatia despre concursul Național « Le Petit Renard », poziția II/29 în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației Naționale 2018.

DOCUMENTELE DE INSCRIERE LA CONCURS

Dragi colegi,

Ne face plăcere să vă anunțăm lansarea Concursului Național « Le Petit Renard », poziția II/29 în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației Naționale 2018.

Vă adresăm invitația de a participa la acest concurs tradițional organizat de Liceul Teoretic « George Călinescu» Constanța, aflat deja la a XXVa ediție.

Concursul va avea 3 secțiuni :

1.      Concursul de creație de Bandă Desenată Francofonă «  Le Petit Renard » -participare individuală, indirectă (on line)- destinat elevilor din clasele V-VIII și din liceu.

2.      Concursul de creație literară « Écrivains en herbe » -participare individuală, indirectă (on line)- destinat elevilor din clasele V-VIII și din liceu.

3.      Concursul deja consacrat de limbă și civilizație francofonă « Le Petit Renard » - participare în echipe-  destinat elevilor din clasele VII-VIII din județul Constanța.

Mai multe detalii despre concurs găsiți în fișierele atașate.


Vă așteptăm cu drag!

Organizatorii,

Prof. Janetta-Daniela BARAITARU

Prof. Iulia GIRBOCEA

Liceul Teoretic « George Călinescu » ConstanțaInspector Scolar pentru Limbi Moderne,

prof. Bianca Matei

ISJ Constanta

Proba orală a Olimpiadei de limbi moderne – faza judeţeană – 10.03.2018

Proba orală a Olimpiadei de limbi moderne – faza judeţeană (limbile romanice + limba engleză) se va desfăşura sâmbătă, 10 martie 2018, la Liceul Tehnologic “Petru Rareş” din Bârlad, de la ora 10. Elevii calificaţi sunt aşteptaţi să intre în săli până la ora 9:30 şi vor fi însoţiţi obligatoriu de profesori – cei din afara Bârladului (eventual şi de părinţi).

Recomandăm transportul pe calea ferată, cu maşina personală sau cu microbuzele. Transportul se poate deconta la instituţiile de provenienţă ale elevilor sau la asociaţiile de părinţi de pe lângă aceste şcoli.

Amplasarea Liceului Tehnologic “Petru Rareş” în municipiul Bârlad: https://goo.gl/maps/EhCL3qQkDTv

Vă dorim mult succes!

Rezultate - Olimpiada judeteanã de limbi moderne, proba scrisã

Vã prezentãm rezultatele la proba scrisa a Olimpiadei de limbi moderne - Vaslui, Liceul "Stefan Procopiu", 3 martie 2018.

Etapa de vizualizare s-a încheiat la ora 20:00, afisarea la institutia organizatoare fãcându-se la ora 19:00.

Urmeazã proba oralã, pe 10 martie 2018, de la ora 10:00, la Liceul "Petru Rares" din Bârlad pentru urmãtoarele categorii:

- limba englezã: clasele a IX-a - a XII-a (speaking);

- limba francezã, limba italianã, limba spaniolã: clasele a X-a - a XII-a (proba audio-video).

La ora aceasta, se cunosc asadar calificatii la etapa nationalã de la limbile romanice (clasele a VII-a, a VIII-a si a IX-a, care au faza nationalã) si de la limba rusã (unde nu se organizeazã proba oralã, prin regulament).

La limba englezã (clasele V-VIII), la limbi romanice (clasele V-VI) si la limba rusã (clasele II-V) NU EXISTA ETAPA NATIONALA, olimpiada acestor clase fiind o initiativã judeteanã, cu caracter experimental.

Mult succes în continuare!

Repartizarea pe săli – Olimpiada şcolară judeţeană de limbi moderne – 3 martie 2018

Publicăm, în documentele ataşate, repartizarea pe săli a elevilor pentru proba scrisă a Olimpiadei şcolare de limbi moderne – faza judeţeană, care se va desfăşura sâmbătă, 3 martie 2018, începând cu ora 10:00, la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui. Accesul elevilor în săli se va face până la ora 9:30, pe baza unui act de identitate (carnet de note cu fotografie, carte de identitate sau copie a certificatului de naştere). În cazul în care un elev nu se regăseşte pe listă sau este încadrat la altă categorie, va semnala acest fapt sâmbătă organizatorilor şi, eventual, va fi repartizat într-o sală de rezervă.

Vă urăm mult success!

Foarte important! Proba scrisă a Olimpiadei Foarte important! Proba scrisă a Olimpiadei şcolare de limbi moderne – 3 martie 2018

În atenţia şefilor de catedră din arria curriculară Comunicare/limbi moderne,

În atenţia şefilor de cerc la limbi moderne şi a profesorilor metodişi la limbi moderne,

În atenţia profesorilor de limbi moderne,

Stimaţi colegi,

Ediţia 2018 a Olimpiadei de limbi moderne, care se va desfăşura la Liceul « Ştefan Procopiu » Vaslui sâmbătă, 3 martie 2018, de la ora 10:00 (proba scrisă), este una din cele mai mari de până în prezent, cu peste 400 de participanţi. Este neapărată nevoie de profesori la supravegheat şi la corectat, aşadar vă rog să vă mobilizaţi şi să veniţi, începând cu ora 8:30 (supraveghetorii) şi de la 11:30 (corectorii), la Liceul “Ştefan Procopiu”!

Vă aşteptăm!

PARTAGER POUR S'ENRICHIR 2018

PARTAGER POUR S’ENRICHIR

-  conférences et ateliers pour les professeurs de FLE - 

Iași, 21-22 avril 2018

Xème édition 

Evénement accrédité par la F.I.P.F. 

INVITÉS CONFIRMÉS:

§  Jean Marc DEFAYS

Président de la Fédération Internationale des Professeurs de Français

§  Doina SPIȚĂ

Vice-présidente de la Fédération Internationale des Professeurs de Français

§  Marie SOULISSE

Directrice de l'Ecole Supérieure du Professorat et de l'Education, Site de Niort, Université Poitiers

§  Richard LESCURE

Docteur en sciences du langage, Professeur H.C. et auteur. Conseiller en formation - FLE et langues étrangères : montage de projets et de curriculums, dispositifs d'évaluation et audits, accompagnement démarche qualité

§  Simona MODREANU

Docteur ès lettres, Professeur, Université „Al. I. Cuza” de Iași

§  Sarah PIGEAUD

Formatrice, l'Ecole Supérieure du Professorat et de l'Education, Site de Niort, Université Poitiers

INSCRIPTIONS: par e-mail, à l’attention de Mme Sabina MANEA - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - DÉLAI : 10 avril 2018

VENUE : Collège National « Costache Negruzzi » IAȘI

Le programme détaillé sera disponible prochainement. Les organisateurs attendent les confirmations de participation de la part de 2 autres invités. Comme d'habitude, des surprises et une tombola seront préparées pour les participants. Pour plus d’informations et détails: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Rendez-vous le samedi, 21 avril 2018, à 10.00h, au Collège National „Costache Negruzzi”, 

à IAȘI, 

pour une édition anniversaire à ne pas rater!

Semnarea Acordurilor-Cadru dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Direcţiile Învăţământ ale raioanelor Cahul şi Anenii Noi din Republica Moldova -22-24 februarie 2018

 

   Consecventă idealurilor sale şi acţiunilor concrete demarate în cooperarea cu instituţii similare din Republica Moldova cu doi ani în urmă prin semnarea Acordurilor-Cadru cu Inspectoratul Şcolar Naţional Chişinău şi cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui a decis continuarea şi extinderea acestor preocupări în acest an jubiliar, prin iniţierea unor proceduri de colaborare cu Direcţiile Învăţământ ale raioanelor Cahul şi Anenii Noi.

   Acţiunile în parteneriat dintre diverse instituţii din subordinea celor trei mari structuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Direcţiile Învăţământ ale raioanelor Cahul şi Anenii Noi din Republica Moldova, sunt deja o realitate incontestabilă, care îşi urmează un traseu ascendent. În scopul reglementării şi recunoaşterii instituţionale a valorii acestei colaborări, în vederea stabilirii unor jaloane clare ale cooperării viitoare, răspunzând nevoilor societăţii, pe de o parte şi necesităţilor instituţionale, de cealaltă parte, cele trei organisme au decis încheierea Acordurilor-Cadru de cooperare.

   Urmând îndeplinirea acestui obiectiv central, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, compusă din inspector şcolar general, profesor Gabriela Plăcintă, inspector şcolar pentru limbi moderne, profesor Alexandru Mîţă, inspector şcolar pentru curriculum, profesor Olimpia Tănase, inspector şcolar pentru management, profesor Constantin Turcu, a întreprins o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia formulată de reprezentanţii Direcţiilor Învăţământ şi de şefii Consiliilor Raionale din raioanele Cahul şi Anenii Noi.

   În raionul Cahul, pe 22 şi 23 februarie 2018, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui au fost întâmpinaţi cu mult entuziasm de către echipa Direcţiei Învăţământ, domnii Valeriu Baban şi Avram Micinschi, de către preotul-vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud, domnul Iulian Budescu, de către primarul oraşului Cahul, domnul Nicolae Dandiş, de preşedintele raionului Cahul, domnul Ion Groza, de doamna profesor Maria Tichişan, lider al organizaţiei de sindicat a personalului din învăţământ. Au fost vizitate Gimnaziul „A. Mateevici” din satul Manta, grădiniţa-creşă numărul 2 din satul Slobozia-Mare, Şcoala „Ştefan cel Mare” din localitatea Văleni cu Muzeul „Gheorghe Vodă”, Şcoala „A. Donici” Cahul şi Centrul de Creaţie a Copiilor din satul Zîrneşti. În toate instituţiile vizitate s-a remarcat munca plină de abnegaţie a personalului de conducere şi a tuturor salariaţilor, pasiunea cu care învăţătorii, profesorii şi elevii reuşesc să surmonteze toate dificultăţile, punând la loc de cinste adevăratele valori şi pregătind un viitor mai bun. În cadru oficial, în prezenţa Preşedintelui raionului Cahuil, domnul Ion Groza, conducătorii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, doamna profesor Gabriela Plăcintă şi Direcţiei Învăţământ Cahul, domnul Avram Micinschi, au semnat Acordul-Cadru de cooperare instituţională, care permite crearea unui ambient propice dezvoltării relaţiilor bilaterale şi cunoaşterii reciproce profunde.

Citește mai departe: Semnarea Acordurilor-Cadru dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Direcţiile Învăţământ...

Concursul în limba franceză « C’est quoi être un adolescent francophone ?» din proiectul educațional județean « Promotion du français et des valeurs francophones »

Domnilor profesori de limba franceză,

Vă invităm la concursul în limba franceză « C’est quoi être un adolescent francophone ?» ca activitate a Proiectului Educațional Județean « Promotion du français et des valeurs francophones » al Colegiului Naţional « Gheorghe Roşca Codreanu » Bârlad. Tema din acest an se referă la inteligenţa artificială, anunţând totodată o confruntare creativă şi interesantă de idei.

Bon succès !

REGULAMENT

Concursul « Avatar » 2018, parte a proiectului educațional județean « Promotion du français et des valeurs francophones »

Domnilor profesori de limba franceză,

Vă invităm la concursul în limba franceză « Avatar » ca activitate a Proiectului Educațional Județean « Promotion du français et des valeurs francophones », coordonat de Colegiul Naţional « Gheorghe Roşca Codreanu » Bârlad.

Mai multe detalii referitoare la Regulamentul competiţiei, în documentul ataşat.

Vă urăm succes deplin!

 

Concursul interdisciplinar regional “Glasul Francofoniei”

Ediţia 2018 a concursului interdisciplinar regional “Glasul Francofoniei” se va desfăşura la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” – Brăila, într-un parteneriat complex, la care participă ISJ Brăila, ISJ Galaţi, ISJ Vaslui, Liceul Teoretic,,Dunărea” Galaţi, Şcoala Gimnazială Chiscani, Brăila, Şcoala Gimnazială Tutova, judeţul Vaslui, Seminarul Teologic Ortodox „ Sf. Apostol Andrei”, Galaţi, în parteneriat cu Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brăila, CCD Galaţi, Biblioteca Franceză ,,Eugène Ionesco”Galaţi, ARPF Galaţi. Înscrierile la diferitele secţiuni ale concursului se pot face până pe 10 martie 2018. Mai multe detalii, în documentaţia anexată.

Nous vous souhaitons bon succès!

US Alumni Fair

Comisia Fulbright Româno-Americană şi EducationUSA, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite în România şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, organizează a treia ediţie a târgului educaţional U.S. Alumni Fair - un format unic în România. Evenimentul va avea loc miercuri, 21 martie, între orele 10:30 şi 13:30, în Sala de Expoziţii a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, Strada Academiei nr. 18-20 (Bucureşti). 

La eveniment vor participa membri ai Ambasadei Statelor Unite şi bursieri americani Fulbright, absolvenţi ai unor prestigioase universităţi din Statele Unite. Aceştia vor prezenta 23 de universităţi şi colegii din diverse regiuni ale Statelor Unite, între care instituţii precum Harvard, Georgetown, George Washington University şi Trinity College (Hartford), şi vor discuta cu publicul interesat de posibilităţile de studiu în S.U.A. şi de viaţa de student în campusurile americane. 

Evenimentul face parte, totodată, dintr-o serie mai largă de manifestări ce marchează 25 de ani de existenţă ai Comisiei Fulbright Româno-Americane.

Intrarea publicului este liberă. Mai multe informaţii legate de acest eveniment puteţi citi pe site-ul Comisiei Fulbright: www.fulbright.ro sau în materialele informative anexate.

 

Tabăra Francofoniei – Voluntariat pentru comunitate – iulie 2018, Poiana Pinului

Tabăra Francofoniei se organizează şi în acest an la Buzău, mai precis la Poiana Pinului, în luna iulie (organizator principal: Centrul Cultural Francofon Buzău). Deviza este “Voluntariat pentru comunitate”, iar activităţile taberei sunt susţinute de animatori culturali francofoni din Belgia şi România. Mai multe detalii despre această acţiune complexă, înscrisă în calendarul MEN, găsiţi în documentul ataşat. Mult succes şi... o vacanţă de vară de vis la Poiana Pinului!