Moș Crăciun la Clubul de limba rusă

Au trecut, iată, șapte ani de când Clubul nostru de limba rusă își desfășoară activitatea neabătut, cu rezultate frumoase și prin contribuția decisivă a doamnei profesoare Eugenia Crețanu: avem, astfel, serii de copii care au participat la Olimpiada internațională de limba rusă de la Moscova, la concursurile internaționale organizate de societăți academice din Federația Rusă, la Olimpiada națională de limba rusă, la Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, la manifestările cultural-științifice ale Casei Ruse din București, la manifestări academice ale Universităților din București și Iași, la festivaluri naționale de teatru, la simpozioane naționale și internaționale și la proiecte europene Erasmus+. În 2017, am fost și organizatori ai Olimpiadei Naționale de limba rusă modernă, limba rusă maternă și limba croată maternă, o ediție a tuturor superlativelor care rămâne în memoria afectivă a participanților.
Iată că acum, în aproape-Ajunul Crăciunului, Moșul Crăciun al Clubului de limba rusă de la Vaslui - Дед Мороз – ajutat foarte mult de prietenul dintotdeauna al Clubului, profesorul Daniel Ștefănică, directorul Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” din Bârlad, acolo unde este profesor titular și doamna Eugenia Crețanu, a venit cu un sac plin de cadouri pentru copiii de ieri și de azi ai Clubului. Moșul nostru Crăciun are toată considerația și toată recunoștința noastră, cu atât mai mult cu cât această împărțire a darurilor a prilejuit și o reîntâlnire de suflet cu unul din reprezentanții primei promoții – Radu Neacșu, masterand în Arte Vizuale la Universitatea „George Enescu”, fost elev al secției bilingv – franceză – științe sociale a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și fost olimpic național la limba rusă. Rămas prieten al Clubului, Radu ne ajută să montăm producțiile audio-vizuale – iar, pentru aceste sărbători, are în șantier Serbarea Clubului de limba rusă. pe care o vom prezenta mâine, în transmisiune directă.
С Рождеством! С праздником! Mulțumiri, Moș Crăciun - Дед Мороз! Oameni rari, precum Daniel Ștefănică, ne ajută și ne motivează mereu să continuăm!