O N L R - 2 0 1 7 - REZULTATE FINALE

Vă prezentăm rezultatele finale, după contestaţii, obţinute de elevii participanţi la Olimpiada naţională de limba rusă şi limba croată – ediţia 2017, de la Vaslui.

REZULTATE FINALE

ANUNŢ IMPORTANT - 23-04-2017

AUTOBUZELE TRANSURB VĂ VOR PRELUA,  LA ORA 19:30, DIRECT DE LA INTERNATE PENTRU A MERGE LA CINA FESTIVĂ DE LA HOTEL “VASLUI”!

VĂ AŞTEPTĂM!

DUPĂ PROBA ORALĂ ŞI ETAPA DE VIZUALIZARE A TEZELOR,VEŢI MERGE PE JOS PÂNĂ LA INTERNATE, PENTRU MASA DE PRÂNZ.

ORGANIZATORII

ANUNŢ IMPORTANT - 22-04-2017

AUTOBUZELE TRANSURB VĂ VOR PRELUA, LA ORA 20:30, DIRECT DE LA INTERNATE, DUPĂ MASA DE SEARĂ, PENTRU A MERGE LA FESTIVALUL DE FILM DE LA CENTRUL DE AFACERI!

VĂ AŞTEPTĂM!

DUPĂ PROBA ORALĂ, VEŢI MERGE PE JOS PÂNĂ LA INTERNAT.

ORGANIZATORII

 

ONLR – ziua 1 – 21 aprilie 2017

Într-o zi a tuturor extremelor meteorologice, cu multă zăpadă, multe accidente şi cozi de kilometri pe drumuri naţionale blocate, un spectacol de deschidere care a repus lucrurile în ordine: “Bine aţi venit la Vaslui!”

Mesajul Primarului Municipiului Vaslui, adresat participanţilor la Olimpiadele naţionale găzduite în 2017

 

Sunt onorat, atât ca cetăţean al municipiului Vaslui, şi nu în ultimul rând ca primar al acestui oraş, că Vasluiul este gazda celor două olimpiade naţionale: Olimpiada Naţională de Limba Rusă şi Limba Croată (21-25 Aprilie 2017) şi Olimpiada Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului”, Etapa Naţională, editia a-XXI-a, 27-30 Aprilie 2017, semn că judeţul nostru este un promotor al performanţei. 

Performanţa reprezintă realizările spre care fiecare dintre noi tindem, indiferent de domeniul de activitate, iar pentru elevi şi tineri este cu atât mai important.

Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit în ţinutul nostru voievodal, tuturor profesorilor şi elevilor participanţi la aceste două Olimpiade, prin care se urmăreşte punerea în evidenţă a performanţelor elevilor şi ale profesorilor, deopotrivă.

Sunt tineri de excepţie ai acestei ţări, care au în spatele lor un parteneriat solid, creat între familie, şcoală şi comunitate, parteneriat cu un rol deosebit în funcţionarea şcolii şi în îndeplinirea obiectivelor acesteia.

Atunci când elevii, părinţii, şcoala şi comunitatea devin şi se consideră parteneri în educaţie, beneficiarii acestei colaborări sunt elevii, în jurul lor se formează o comunitate de suport, care poate funcţiona ca un angrenaj bine pus la punct.

Le mulţumesc părinţilor şi profesorilor care pregătesc aceste elite, îi asigur de tot respectul meu, de toată consideraţia mea şi în acelaşi timp, îi asigur de întregul sprijin, al meu şi al Primăriei Municipiului Vaslui în ceea ce priveşte implicarea activă în îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie din învăţământul românesc. Investiţia eficientă în capitalul uman prin sisteme de educaţie şi formare reprezintă o componentă importantă a strategiei Europei şi deopotrivă a României, pentru a asigura niveluri înalte de creştere economică durabilă, bazată pe cunoaştere, şi de ocupare a forţei de muncă.

Mă voi strădui să fac acest lucru, pentru că orice ţară creşte, mai ales cu contribuţia elitelor pe care le produce. 

Doresc ca locurile, tradiţiile, ospitalitatea şi profesionalismul organizatoric al gazdelor să ofere tuturor participanţilor, clipe de neuitat, astfel încât aceştia să poarte peste ani, gânduri şi amintiri plăcute despre un ţinut al performanţei şi frumuseţii.

Îi felicit pe participanţi şi le urez o şedere plăcută în oraşul lui Ştefan Cel Mare!

Ing.Vasile PAVĂL 

PRIMARUL MUNICIPIULUI VASLUI 

Olimpiada naţională de limba rusă (maternă şi modernă) şi limba croată – pagini de socializare

Pentru aspectele ce ţin de socializare, în timpul Olimpiadei naţionale de limba rusă şi de limba croată, vom folosi două pagini web dedicate:

1) pagina oficială a Clubului de limba rusă de la Vaslui de pe Facebook (link)

2) pagina specială a Olimpiadei de limba rusă de pe VKontakte (link)