Mircea Platon la Simpozionul de Arheologie Didactică “150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad”

Fiecare revedere cu Mircea este memorabilă și cu efect mobilizator. Mircea întrezărește viitorul doar pornind de la rădăcinile puternice ale unui trecut în care înaintași destoinici au desțelenit căile cunoașterii pentru ca stră-stră-nepoții să aibă drag de carte, de oameni și de neam.
M-a bucurat să constat că sămânța Arheologiei Didactice, aruncată acum patru ani pe un ogor aproape plin de bălăriile bețiilor de cuvinte ale lumii noi împopistrată de lestul reformelor nesfârșite și al importurilor atotputernice, rodește astăzi frumos și începe să adune în jurul tulpinii sale adepți gata să-i multiplice și dăruiască mai departe rodul celor care îl așteaptă precum deșertul ploaia binefăcătoare. Astfel, grație colegilor mei buni de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, prin truda Andei Ștefănică, actuala directoare și prin contribuția decisivă a fostelor directoare Gabriela Pașca și Tatiana Bradu, s-a desfășurat vineri, 26 noiembrie 2021, un eveniment jubiliar - Simpozionul de Arheologie Didactică “150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad”.
Cum Mircea a onorat invitația pe care i-am adresat-o din vreme, vrând să le dau o mână de ajutor organizatorilor, am ținut să imortalizez discursul său filmându-l și montându-l (am regretat că nu am luat cu mina camera de luat vederi, dar asta e o altă poveste). E o înregistrare-unicat a unui discurs de luat-aminte!
Urmăriți-l, așadar, pe Mircea Platon la Simpozionul de Arheologie Didactică “150 de ani de învățământ pedagogic la Bârlad”!