Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 3 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
232
Ieri: :
278
Sãptãmânal: :
1034
Lunar: :
5912
Total: :
4686487


Festivalul SOYONS FRANCOPHONES ! – Ediția a V-a Gura Humorului, 24 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 19 Martie 2018 19:27

În luna martie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Săptămâna Francofoniei, o sărbătoare a tuturor celor care au în comun pasiunea pentru limba franceză, pentru cultura şi civilizaţia franceză şi francofonă.

Ajuns anul acesta la a V-a ediţie, festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES !, organizat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a devenit deja o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava.

Festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES ! se doreşte a fi o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Flaubert şi pentru valorile spaţiului francofon. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui amplu spectacol  cuprinzând recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

Festivalul francofon va avea loc sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural Local Gura Humorului, pe scena căruia sunt așteptați să urce, rând pe rând, cei aproximativ 500 de elevi, provenind din cele 35 de unități școlare din județul Suceava care și-au anunțat deja participarea.

Le mulțumim și le urăm mult succes tuturor celor care vor veni să se bucure împreună cu noi (elevi artiști, profesori îndrumători și simpli spectatori) la sărbătoarea Francofoniei! Vive la Francophonie!