Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 27 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
215
Ieri: :
1153
Sãptãmânal: :
4215
Lunar: :
10919
Total: :
4706797


Info - Suceava - limbi moderne
Sinteza rezultatelor obținute de elevii din județul Suceava la etapa națională a olimpiadelor de limbi moderne – 2024 (franceză, spaniolă, italiană, rusă modernă) PDF Imprimare Email
Scris de Prof. dr. Constantin TIRON, Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Miercuri, 01 Mai 2024 09:19

Sinteza rezultatelor obținute de elevii din județul Suceava

 la etapa națională a olimpiadelor de limbi moderne – 2024

(franceză, spaniolă, italiană, rusă modernă)

Limba franceză:

ü  2 mențiuni acordate de ME

ü  2 mențiuni speciale acordate de IȘJ Iași.

Limba spaniolă:

Ø  o mențiune acordată de ME

Ø  o mențiune specială acordată de IȘJ Iași.

Limba italiană:

·       2 premii acordate de ME (1 premiu II și 1 premiu III)

·       2 mențiuni acordate de ME.

Limba rusă modernă:

*  2 premii acordate de ME (1 premiu I și 1 premiu II).

Ultima actualizare în Miercuri, 01 Mai 2024 09:23
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA FRANCEZĂ - 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Prof. dr. Constantin TIRON, Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Miercuri, 01 Mai 2024 07:09

Etapa națională a Olimpiadei de limba franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași. Probele din cadrul olimpiadei au fost organizate la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 9 elevi, dintre aceștia, 4 elevi întorcându-se cu distincții acordate de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Astfel, două eleve au obținut mențiuni acordate de Ministerul Educației, după cum urmează: 

Carp Raluca Ioana, clasa a IX-a, categoria Bilingv,  de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Mocanu Luminița și prof. Ciurari Laurica);

Avdei Iuliana, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Mocanu Luminița).

De asemenea, doi elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Iași:

Coca Alexandru-Ștefan, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului (îndrumător, prof. Zavalnițchi Cornelia Mihaela);

Buliga Damian Pavel, clasa a IX-a, categoria Normal, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel).

Lotul de elevi a fost însoțit de doamna profesoară Laurica Ciurari, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză la IȘJ Suceava și prof. Emilian-Bogdan David, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! În esență, toți elevii participanți sunt câștigători, deoarece calificarea la etapa națională este o oportunitate, o șansă pentru aceștia de a trăi experiențe unice în cadrul olimpiadei în sine, dar și de a cunoaște și descoperi locuri noi,  de a lega noi prietenii, de a dobândi noi aptitudini și competențe ce le vor fi utile în viață. Succes pe mai departe și vacanță binemeritată și plăcută tuturor!

 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Prof. dr. Constantin TIRON, Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Miercuri, 01 Mai 2024 07:04

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice (limba spaniolă, limba italiană) a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași. Probele din cadrul olimpiadei au fost organizate la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași.

Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 13 elevi (5 elevi la limba spaniolă și 8 elevi la limba italiană).  

Elevii suceveni au reușit să obțină premii și mențiuni importante atât la limba italiană, cât și la limba spaniolă.

Astfel, la limba italiană, 4 dintre elevii participanți au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației, după cum urmează:

Premiul al II-lea - Păduraru Ilaria, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava;

Premiul al III-lea - Năsăudeanu Natalia Salomea Sara, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”  Suceava;

Mențiune - Pântea Beatris, clasa a VII-a, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni;

Mențiune - Roșca Rebeca Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina Natalia Daniela).

La limba spaniolă, eleva Kirkin Popinceanu Alessandra, din clasa a X-a, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a obținut o mențiune acordată de Ministerul Educației, iar eleva Filimon Naomi, clasa a IX-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, îndrumată de prof. dr. Brăescu Andreea-Anca, a obținut o mențiune acordată de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Lotul de elevi a fost însoțit de doamna profesoară Irina Natalia Daniela Maxim, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice, a făcut parte, în calitate de membru evaluator – limba spaniolă, prof. Ancuța Norocel, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Țin să-i felicit sincer pe toți elevii participanți la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice pentru rezultatele frumoase obținute și să le urez mult succes în continuare și vacanță plăcută!

 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ - 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 10:13

Etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc, în perioada 23-26 aprilie 2024, la Târgoviște, județul Dâmboviţa. Lotul olimpic județean a fost format din 3 eleve, îndrumate de doamna profesoară Valentina Nazarov de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

Elevele au reprezentat cu cinste județul Suceava, mărturie în acest sens fiind premiile importante obținute: eleva Grubi Alexandrina, din clasa a XI-a, nivel C1, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut Premiul I, iar eleva Bejenari Valeria, din clasa a X-a, nivel B1, de la aceeași instituție de învățământ, a obținut Premiul al II-lea. Menționăm că ambele premii au fost acordate de Ministerul Educației.

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Oana Moisii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât ești mai bogat, mai câștigat, iar pentru orice tânăr, stăpânirea unei limbi străine reprezintă o șansă în plus în evoluția sa în plan personal și profesional. Felicitări elevelor și doamnei prof. îndrumător pentru frumoasele rezultate obținute!

 
Lotul olimpic județean de limba franceză - 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Vineri, 19 Aprilie 2024 05:36

Lotul olimpic județean ce va reprezenta județul Suceava la etapa naționalăOlimpiadei de limba franceză, care va avea loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași, este format din 9 elevi, după cum urmează:

a)   categoria regim de studiu normal: 

Coca Alexandru-Ștefan, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului (îndrumător, prof. Zavalnițchi Cornelia Mihaela);

Florea Cristina Elena, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana);

Alexandrescu Maria-Alexandra, clasa a VIII-a, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (îndrumător, prof. Munteanu Anamaria);

Buliga Damian Pavel, clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel);

Timișag Andreea Patricia, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (îndrumător, prof. dr. Melisch Daniela-Irina);

Avdei Iuliana, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Mocanu Luminița).

b)   categoria regim de studiu intensiv/bilingv: 

Carp Raluca Ioana, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Mocanu Luminița și prof. Ciurari Laurica);

Gînga Veronica, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița);

Florescu Gabriela Anastasia, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Lucaci Cristina Maria).

 
Lotul olimpic județean de limbi romanice (italiană) - 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Vineri, 19 Aprilie 2024 05:33

Lotul olimpic județean ce va reprezenta județul Suceava la etapa naționalăOlimpiadei de limbi romanice – limba italiană, care va avea loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași, este format din 8 elevi, după cum urmează:

Năsăudeanu Natalia Salomea Sara, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”  Suceava;

Păduraru Ilaria, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava;

Pântea Beatris, clasa a VII-a, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni;

Lucan Andreea, clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava;                      

Drăghici Nicolas Paul, clasa a X-a, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina Natalia Daniela);

Machidon Elena Beatrice, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc;

Roșca Rebeca Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina Natalia Daniela);

Adomniței Dennis, clasa a XII-a, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Ultima actualizare în Vineri, 19 Aprilie 2024 05:36
 
Lotul olimpic județean de limbi romanice (spaniolă) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Vineri, 19 Aprilie 2024 05:28

Lotul olimpic județean ce va reprezenta județul Suceava la etapa naționalăOlimpiadei de limbi romanice – limba spaniolă, care va avea loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași, este format din 5 elevi, după cum urmează:

LIMBA SPANIOLĂ (5 elevi)

Filimon Naomi, clasa a IX-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. dr. Brăescu Andreea-Anca);

Kirkin Popinceanu Alessandra, clasa a X-a, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava;

Peperigeanu Bianca Alisia, clasa a X-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (îndrumător, prof. dr. Nuțu Silvia Corina);

Cozma Diego-Răzvan, clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava (îndrumător, prof. Perju Anda);

Socoliuc Goian Ioan-Teodor, clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (îndrumător, prof. dr. Nuțu Silvia Corina).

Ultima actualizare în Vineri, 19 Aprilie 2024 05:33
 
Lotul olimpic județean de limba rusă modernă - 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Vineri, 19 Aprilie 2024 05:24

Lotul olimpic județean ce va reprezenta județul Suceava la etapa naționalăOlimpiadei naționale de limba rusă modernă, care va avea loc, în perioada 23-26 aprilie 2024, la Târgoviște, județul Dâmbovița, este format din 3 elevi, după cum urmează:

Bejenari Valeria, clasa a X-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Nazarov Valentina);

Sorocan Elena, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava (îndrumător, prof. Nazarov Valentina);

Grubi Alexandrina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Nazarov Valentina).


 
Rezultate Olimpiada de limba rusă modernă - etapa județeană - 16 martie 2024 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză   
Sâmbătă, 16 Martie 2024 21:43

CLICK AICI pentru a vizualiza Rezultatele Olimpiadei de limba rusă modernă – etapa județeană care a avut loc în data 16 martie 2024 la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Ultima actualizare în Sâmbătă, 16 Martie 2024 21:50
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 53