Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 3 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
140
Ieri: :
192
Sãptãmânal: :
816
Lunar: :
4185
Total: :
4684760


Info - Suceava - limbi moderne
Concursul DICTÉE LAVALLOISE - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 22 Martie 2018 22:33

Vă informăm că, sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 9.00,  la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, va avea loc concursul județean ”Dictée lavalloise” – ediția a VII-a, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, Asociația "Curcubeul Succesului" și Asociația Laval – Suceava (ONG–uri cu scop educațional care activează la nivel european). Concursul se adresează elevilor  (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a) care studiază limba franceză (1-2 ore / săptămână) din liceele județului Suceava.    

Concursul DICTÉE LAVALLOISE este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 8, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii prind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Daniela SANDU de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, responsabil al concursului (date de contact – mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0747 64 39 52) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 30 martie 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
În atenția profesorilor de limba engleză - Seminar on Lesson Planning: Lesson Planning – Friend or Foe? PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Miercuri, 21 Martie 2018 23:11

Asociația pentru Studii Anglofone Silvia Manoliu (SMAAS) şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” vă invită, în data de 28 Aprilie 2018, în intervalul orar 10.00-14.00, la o nouă ediţie a Teacher Development Day, devenită deja o tradiție în mediul educațional sucevean.

Lectorii din acest an, prof. dr. Raluca Iuliana Suciu de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni şi prof. Livia-Mara Socoliuc de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava vor filtra prin experienţa proprie la catedră aspectele teoretice si practice ale planificării didactice. Participarea se face pe bază de înscriere. Participanţii vor primi certificate. CLICK AICI pentru informații suplimentare și pentru a intra pe pagina asociației.

Vă reamintim că SMAAS este o organizație nonprofit care încurajează cercetarea în domeniul studiilor anglofone precum și în cel al metodicii predării limbii engleze. Participarea dumneavoastră, va contribui la susținerea activității acestei organizații.

 
Festivalul SOYONS FRANCOPHONES ! – Ediția a V-a Gura Humorului, 24 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 19 Martie 2018 19:27

În luna martie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Săptămâna Francofoniei, o sărbătoare a tuturor celor care au în comun pasiunea pentru limba franceză, pentru cultura şi civilizaţia franceză şi francofonă.

Ajuns anul acesta la a V-a ediţie, festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES !, organizat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a devenit deja o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava.

Festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES ! se doreşte a fi o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Flaubert şi pentru valorile spaţiului francofon. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui amplu spectacol  cuprinzând recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

Festivalul francofon va avea loc sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural Local Gura Humorului, pe scena căruia sunt așteptați să urce, rând pe rând, cei aproximativ 500 de elevi, provenind din cele 35 de unități școlare din județul Suceava care și-au anunțat deja participarea.

Le mulțumim și le urăm mult succes tuturor celor care vor veni să se bucure împreună cu noi (elevi artiști, profesori îndrumători și simpli spectatori) la sărbătoarea Francofoniei! Vive la Francophonie!

 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ - SIGHETU MARMAȚIEI - 31 martie-3 aprilie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 16 Martie 2018 06:12

Etapa județeană a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc sâmbătă, 3 martie 2018, la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava.

În urma centralizării și înregistrării rezultatelor, a fost stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă, ce va avea loc, în perioada 30 martie-3 aprilie 2018, la Sighetu Marmației, județul Maramureș. Lotul este format din 6 elevi: Matcas Adriana, clasa a 9-a, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, (prof. îndrumător Nazarov Valentina) ; Moraru Elena, clasa a 10-a, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, (prof. îndrumător Florea Svetlana) ; Mîndîcanu Evelina, clasa a 10-a, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Bordieru Alexandrina, clasa a 11-a, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, (prof. îndrumător Florea Svetlana); Toma Irina, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Sava Alexandrina, clasa a 12-a, Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, (prof. îndrumător Legian Vera).

Felicitări și mult succes atât elevilor cât și profesorilor îndrumători!

Ultima actualizare în Vineri, 16 Martie 2018 06:17
 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ - CRAIOVA - 23-29 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Joi, 15 Martie 2018 08:19


Etapa județeană a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc sâmbătă, 24 februarie 2018, la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. Lucrările elevilor au fost evaluate de evaluatori neutri, în alte județe din țară.

În urma centralizării și înregistrării rezultatelor, a fost stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă, ce va avea loc, în perioada 23-29 martie 2018, la Craiova, județul Dolj. Lotul este format din 7 elevi: Nicoalu Anastasia, clasa IX-a, nivel A2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Maftei Camelia); Mangîr Ștefania, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grigoreanu Sofia); Lungoci Teodora, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Zaharia Anca Mihaela); Tofan Andra, clasa a XII-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela / Steffen Frank); Breabăn Emilia, clasa a XII-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Anton Elena Iohana); Rotar Mihaela Andra, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela / Steffen Frank); Bădăluță Bianca, clasa a XII-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Juravle-Lucescu Alina).

Felicitări sincere și mult succes atât elevilor cât și profesorilor îndrumători! De asemenea, felicitări şi celorlaţi elevi şi profesori îndrumători pentru frumoasele rezultate! Ultima actualizare în Joi, 15 Martie 2018 08:52
 
Un prestigios autor belgian la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava : Paul Emond PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Duminică, 11 Martie 2018 18:28

Miercuri 14 martie 2018, ora 12, în sala „Dimitrie Leonida” (corp D)  a Universității „Ștefan cel Mare” va avea loc conferința Du roman au théâtre susținută de scriitorul Paul Emond în cadrul tradiționalei manifestări a  Zilelor Francofoniei. În aceeași zi, la ora 18, Biroul Francez va găzdui conferința Parcours d’un écrivain, a  prestigiosului  invitat.

CLICK AICI pentru a vizualiza AFIȘUL

CLICK AICI pentru a vizualiza detalii

 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ - BUZĂU - APRILIE 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Duminică, 11 Martie 2018 10:31

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc în datele de 3 martie și 10 martie 2018, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava.

Elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) și elevii de liceu (clasa a IX-a) au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio-video și exprimare orală).

 În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală),  s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, care va avea loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău, județul Buzău. Lotul este format din 8 elevi, după cum urmează:

 a) categoria regim normal de predare: Rusu Mihaela Ecaterina, clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca (prof. îndrumător Ruscanu Luminiţa Gabriela); Dan Diana Maria, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (prof. îndrumător Zavalnițchi Cornelia Mihaela); Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Rotărița Adina Alina); Bouriaud Maria Véronique Paiva, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Ştefanache Roxana); Acălinei Beniamin, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Roşca Mariana);

b) categoria regim intensiv și bilingv de predare: Gînga Andreea, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Ciurari Laurica și Mocanu Luminița); Juncu Teodora Iuliana,  clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Ciurari Laurica și Mocanu Luminița); Domniței Cornel, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Ciurari Laurica și Mocanu Luminița).

Felicitări sincere și mult succes atât elevilor cât și profesorilor îndrumători! De asemenea, felicitări și celorlalți elevi și profesori îndrumători pentru frumoasele rezultate!


 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA SPANIOLĂ - DÂMBOVIȚA - APRILIE 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Duminică, 11 Martie 2018 10:26

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă a avut loc în datele de 3 martie și 10 martie 2018, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava.

Elevii clasei a IX-a au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii claselor X-XI-XII, pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio-video și exprimare orală).

 În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală),  s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba spaniolă, care va avea loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, în județul Dâmboviţa. Lotul este format din 3 elevi, după cum urmează: Gherasim Octavian George, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Semenciuc Sabina, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Cărceanu Diana Florina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța).

Felicitări sincere și mult succes!


 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ - CONSTANȚA - APRILIE 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Duminică, 11 Martie 2018 10:23

Etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză (liceu) a avut loc în datele de 3 martie și 10 martie 2018, la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava.

În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba de speaking), s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba engleză, care va avea loc, în perioada 1-5 aprilie 2018, la Constanţa, județul Constanţa. Lotul este format din 8 elevi, după cum urmează:

a) la secțiunea A (regim de predare standard): Demuşca Delia Elena, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Creţu Alina Elena); Grosu Matei, clasa a X-a, de la  Colegiul Național ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Rusu Dana); Hostiuc David, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava (prof. îndrumător Bodnar Loredana Cătălina); Vaman Adina Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (prof. îndrumător Drehluţă Dana);

b) la secțiunea B (regim de predare intensiv și bilingv): Cuconu Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Bucaciuc Elisabeta), Bujdei Leonte Tudor  clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumători Cîrciu Loredana şi Muntean Ana Maria);  Mocrei Rebrean Ştefania Maria, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta și Fomin Ana Maria); Stăuceanu Maria Antonia, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei (prof. îndrumători Cheia Tiberiu și Cioată Mihai).

Felicitări sincere și mult succes atât elevilor cât și profesorilor îndrumători! De asemenea, felicitări și celorlalți elevi și profesori îndrumători pentru frumoasele rezultate!


 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 10 din 53