Principal

CONTACT


Prof. dr. Constantin TIRON
Inspector școlar pentru limbi moderne (franceză, engleză, spaniolă, germană, rusă)

ISJ Suceava
tel. 0733946067
e-mail: tiron.constantin@isj.sv.edu.ro

Conectare

Vizitatori conectati

Avem 42 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
1900
Ieri: :
2371
Sãptãmânal: :
16112
Lunar: :
56899
Total: :
1237392


Info - Suceava - limbi moderne
NOUTĂȚI MANUALE LIMBA FRANCEZĂ PENTRU CLASA A V-A, LIMBA 2 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Sâmbătă, 22 Iulie 2017 09:11

Stimate colege / Stimați colegi,

Am primit din partea doamnei inspector general  Manuela-Delia Anghel următoarele informații cu privire la manualele de limba franceză pentru clasa a V-a, limba 2, valabile începând cu anul școlar 2017-2018.

”Dragi colegi,

Așa cum știm, programa școlară pentru gimnaziu, aprobată prin OMEN nr. 3393/28.02.2017 intră în vigoare de la 1 septembrie, cu o schimbare majoră în predarea limbii franceze începând cu clasa a V-a din anul școlar 2017-2018:

Trei manuale de limba franceză concepute în spiritul acestei programe, manuale pentru pentru clasa a V-a, L2, au promovat etapele de evaluare și se află acum în liberă concurență, astfel încât elevii noștri să aibă manualul cel mai potrivit pentru descoperirea limbii franceze și mai ales, manualul care să-i facă să învețe cu drag și să iubească limba franceză.

Iată cele trei manuale, în ordine alfabetică

1.      Manualul Editurii CDPress – autori Ion FĂRCĂȘANU și Angela Gabriela LĂPĂDATU

2.      Manualul Editurii Corint – autori Dan Ion NASTA și  Doina GROZA

3.      Manualul Editurii Litera – (numele autorilor nu mi-au parvenit încă)

Vă trimit informațiile pe care le dețin în acest moment, cu rugămintea de la le disemina în județul / municipiul dumneavoastră, astfel încât colegii noștri care predau la gimnaziu, la clasa a V-a de anul acesta să poată alege după consultarea celor trei manuale.

Manuela-Delia ANGHEL”


Pentru mai multe detalii, CLICK AICI.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 22 Iulie 2017 09:24
 
CONFERINȚĂ RATE - CLUJ, 17-19 noiembrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Joi, 06 Iulie 2017 16:07

A 18-a conferință RATE (The Romanian Association of Teachers of English) va avea loc la Cluj,  în perioada 17-19 noiembrie 2017. Profesorii interesați pot participa cu ateliere de lucru sau prezentări care să ilustrează preocupările lor profesionale și  care să se  înscrie în tema conferinței.

Evenimentul are scopul să  reunească întreaga comunitate a profesorilor de limba engleză din  țară si să se constituie într-un adevărat for de dezbateri. CLICK AICI pentru mai multe detalii.

 
Appel à candidatures_Université d'été régionale de Struga (Macédoine), 3-7 juillet PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Luni, 05 Iunie 2017 10:18

Le Centre Régional Francophone pour l’Europe Centrale et Orientale - CREFECO de l’OIF s’associe à l’Université d’été régionale de Struga pour organiser une formation continue de cinq jours, ouverte aux professeurs de et en français des Balkans et de l’Europe du Sud-Est. Son objectif principal est de donner une forte visibilité à la langue française, de renforcer sa place dans les systèmes éducatifs des pays représentés et de créer une véritable cohésion et des échanges professionnels entre les professeurs de tous les pays.

Cette formation comprend cinq modules plus un module introductif qui sera proposé à tous les professeurs participants et animé par La Fédération internationale des professeurs de français (FIPF).

Les personnes qui désirent participer à cette formation doivent choisir un module  parmi les cinq qu’ils mentionneront dans le formulaire au niveau de la section 5 « Motivation et attentes de cette formation » lors de la soumission de leurs candidatures.

Le Centre Régional Francophone pour l’Europe Centrale et Orientale - CREFECO de l’OIF prendra intégralement en charge la participation de 10 enseignants à hauteur de deux par pays qui exercent dans un établissement public préuniversitaire en Albanie, Arménie, Bulgarie, République de Moldavie, Roumanie.

Les candidatures doivent être envoyées en ligne avant le 10 juin 2017 en remplissant le formulaire sur le site du CREFECO (CLICK ICI) accompagnées d’un CV.

CLICK ICI pour voir  le programme de l’Université d’été de Struga.

Ultima actualizare în Luni, 05 Iunie 2017 10:25
 
Subiectele de la probele scrise de verificare a cunoștințelor de limbi moderne pentru admiterea în anul școlar 2017-2018 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională, sesiunea 24-26 mai 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Marţi, 30 Mai 2017 13:25

Vă punem la dispoziție, spre consultare, subiectele de la Probele scrise de verificare a cunoștințelor de limbi moderne pentru admiterea în anul școlar 2017-2018 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională, sesiunea 24-26 mai 2017.

LIMBA ENGLEZĂ – CLICK AICI

LIMBA FRANCEZĂ – CLICK AICI

LIMBA GERMANĂ MODERNĂ – CLICK AICI

Ultima actualizare în Marţi, 30 Mai 2017 14:36
 
Appel à candidatures_Université d'été à Varna (Bulgarie) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Vineri, 19 Mai 2017 19:59

Le Centre régional francophone pour l’Europe centrale et orientale (CREFECO) de l’Organisation internationale de la Francophonie (OIF) a le plaisir de vous informer que les inscriptions pour l’Université d’été à Varna « Pour un apprentissage actif du français   »  sont dorénavant ouvertes. L’édition 2017 de l’Université d’été s’adresse aux enseignants d’Albanie, Arménie, Bulgarie, ERY de Macédoine, Moldavie et Roumanie.

Cette semaine de formation organisée conjointement par le Centre régional francophone pour l’Europe centrale et orientale (CREFECO) de l’Organisation internationale de la Francophonie (OIF), le Département d’information, de qualification et de formation continue de l’Université de Shumen à Varna et l’Institut français de Bulgarie, en partenariat avec le Ministère de l’éducation et de la science de Bulgarie se tiendra  du 3 au 6  juillet 2017 à Varna, en Bulgarie.

Le programme propose un atelier (tronc commun - matin) « Pédagogie de projet, la transdisciplinarité et l’interdisciplinarité au service de l’apprentissage » ainsi que trois ateliers au choix dans l’après-midi (cf. programme ci-joint). Un atelier optionnel « Techniques théâtrales » est aussi proposé en soirée.

Les candidats sont priés de choisir un atelier l'après-midi et s'inscrire s'ils le souhaitent à l'atelier « Techniques théâtrales » le soir. Le choix est à noter dans la partie « Motivation » du formulaire d’inscription.

Vous pouvez postuler à cette formation en remplissant le formulaire sur notre site à partir de ce lien https://crefeco.org/display.php?Formulaire/363

Veuillez noter que la date limite du dépôt des candidatures est le 7 juin 2017. CLICK ICI pour voir le programme prévisionnel.

 
PROBA DE VERIFICARE A CUNOȘTINȚELOR DE LIMBĂ MODERNĂ PENTRU ADMITEREA ÎN ANUL ȘCOLAR 2017-2018 ÎN CLASELE A IX-A CU PROGRAM BILINGV DE PREDARE A UNEI LIMBI DE CIRCULAȚIE INTERNAȚIONALĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Sâmbătă, 13 Mai 2017 19:22

Nr. crt.

Proba

Locul susținerii

Perioada de înscriere

Data  și ora susținerii probei

1.

Limba engleză

Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava

22 – 23 mai 2017

24 mai 2017,

ora 9.00

2.

Limba franceză

Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava

22 – 23 mai 2017

25 mai 2017,

ora 9.00

3.

Limba germană

Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava

22 – 23 mai 2017

26 mai 2017,

ora 9.00

Recunoaşterea  şi  echivalarea   rezultatelor obţinute de către elevii din clasa a VIII-a la examenele cu recunoaştere internaţională pentru certificarea  competenţelor  lingvistice în limbi străine se realizea de către Comisia de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea  competențelor lingvistice în limbi stine cu proba de verificare   a   cunoștințelor   de   limbă   moderpentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională, comisie constitui la nivelul unității de învățământ.

Toate precizările privind modul în care se poate face recunoașterea și echivalarea, precum și modelul de cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională, modelul de înregistrare a rezultatelor finale obținute în urma recunoașterii și echivalării, precum și Anexa nr. 1 la O.M.E.N.C.Ș. nr. 5905 din 29.11.2016, cuprinzând lista examenelor cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, care pot fi recunoscute și echivalate cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal, din cadrul examenului de bacalaureat au fost transmise unităților școlare prin adresa IȘJ Suceava nr. 3761 din 08.05.2017. Această adresă și toate documentele enumerate mai sus se află și pe site-ul profesorilor de limbi moderne http://lang-platform.eu/suceava/.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 13 Mai 2017 19:27
 
ADMITERE BILINGV 2017 - PRECIZĂRI Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute de către elevii din clasa a VIII-a la examenele cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Luni, 08 Mai 2017 21:46

În cursul zilei de luni, 8 mai 2017 am transmis către școli Adresa IȘJ Suceava nr. 3761 din 08.05.2017 privind Recunoaşterea  şi  echivalarea   rezultatelor obţinute de către elevii din clasa a VIII-a la examenele cu recunoaştere internaţională pentru certificarea  competenţelor  lingvistice în limbi străine. – CLICK AICI PENTRU A CONSULTA PRECIZĂRILE ȘI DOCUMENTELE SPECIFICE. De asemenea, am postat, spre informare, OMENCȘ nr. 5077 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017-2018, Metodologia de organizare și desfășurare și structura probei de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, precum și modele de subiecte (din anii precedenți) - CLICK AICI PENTRU A LE VIZUALIZA.

Ultima actualizare în Luni, 08 Mai 2017 22:15
 
Tabăra Francofoniei, ediția a VIII-a - Buzău, 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Marţi, 09 Mai 2017 21:52

Centrul Cultural Francofon Buzău vă așteaptă cu drag în tabăra francofoniei, ediția a VIII-a,  care va fi organizată la Hotel MC Pietroasa, în județul Buzău.

Pentru a vizualiza apelul de înscriere pentru seria 9-15 iulie (unde mai sunt locuri disponibile), CLICK AICI.

 
A XVIII-a ediție a Conferinței Naționale a profesorilor de limba engleză PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Luni, 08 Mai 2017 21:27

Sunteți invitați să participați la a XVIII-a ediție  a Conferinței Naționale a profesorilor de limba engleză  care va avea loc la Cluj-Napoca, la Colegiul Transilvania,  în perioada 17- 19 noiembrie 2017. Pentru a putea lua parte  la conferință fie ca participant sau ca lector, sau pentru a afla mai multe detalii puteți accesa următorul site: CLICK AICI


 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 37