Principal

CONTACT


Prof. dr. Constantin TIRON
Inspector școlar pentru limbi moderne (franceză, engleză, spaniolă, germană, rusă)

ISJ Suceava
tel. 0733946067
e-mail: tiron.constantin@isj.sv.edu.ro

Conectare

Vizitatori conectati

Avem 73 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
568
Ieri: :
3286
Sãptãmânal: :
7132
Lunar: :
69723
Total: :
2020914


Info - Suceava - limbi moderne
Examenele Cambridge din 23 iunie 2018 - EduMax PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 16 Aprilie 2018 20:30

Înscrierile pentru examenele Cambridge din 23 iunie 2018 se vor face la sediul EduMax în perioada 23 aprilie - 9 mai 2018. Pentru mai multe detalii, vă punem la dispoziție următoarele date de contact: telefon: 0744-333-224, email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Facebook CLICK AICI

Ultima actualizare în Luni, 16 Aprilie 2018 20:33
 
Concursul Județean de Limba Engleză ”BEHIND THE WORDS” – ediția a V-a PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 16 Aprilie 2018 20:13

Vă informăm că, vineri, 27 aprilie 2018, la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, va avea loc Concursul Județean de Limba Engleză ”BEHIND THE WORDS” – ediția a V-a, inclus în CAEJ la poziția C2.4. Eveniventul este organizat de  Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, Asociația Educatorilor Suceveni, Fundația Umanitară ,,PROKINDER” Suceava. Grupul țintă al concursului îl constituie elevi din clasele IX-XII de la liceele cu profil vocational și tehnic din județul Suceava, care studiază limba engleză 1/2 ore pe săptămână. Relații suplimentare puteți obține de la doamna prof. Elena Stănescu – Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava , tel. 0742-909848, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Informații suplimentare găsiți accesând și pagina de facebook - CLICK AICI.

Ultima actualizare în Luni, 16 Aprilie 2018 20:39
 
Programul de formare Printemps de l’Innovation du Français (PIF) – Ediția a II-a PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 12 Aprilie 2018 16:32

Stimate colege / stimați colegi profesori de limba franceză, vă pun la dispoziție, spre consultare, câteva precizări primite din partea doamnei prof. dr. Irina MELISCH, președinte al ARPF, Filiala Suceava, legate de a doua ediție a programului de formare Printemps de l’Innovation du Français (PIF):

„Vă invit să completați cât mai repede formularul, accesând  linkul (CLICK AICI PENTRU A ACCESA LINKUL), dacă doriți să participați pe 4 și 5 mai la cea de-a doua ediție a  activității de formare cu tema « Nouvelles pratiques de classe et enseignement du français », organizat de ARPF - Filiala Suceava, în colaborare cu Marc Oddou, fondator MOddou FLE, Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, Centrul de Reușită Universitară și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Activitatea, ce se va desfășura la Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, va începe pe data de 4 mai la ora 12 și se va termina pe 5 mai la ora 19, cu pauzele aferente. Va exista o conferință în direct susținută de Bruno Devauchelle, specialiste în științele educației și un webinar susținut de Cynthia Eid, Vice-Președinta Federației Internaționale a Profesorilor de limba franceză și ateliere de formare la care vor participa toți cei înscriși, prin rotație. 

Vă rog sa completați toate câmpurile obligatorii! 

Rog membrii ARPF Suceava să-și plătească cotizația la zi pentru a avea prioritate la înscriere, să aducă în ziua de 4 mai noua cerere de aderare (CLICK AICI pentru a descărca cererea de aderare), copia după cartea de identitate și o fotografie tip buletin pentru legitimație

Pentru cei care nu și-au plătit cotizația și pentru cei din alte județe se va percepe taxă de participare pentru a acoperi cheltuielile de organizare (realizarea mapelor, tipărirea programului, diplomelor de participare). 

Va așteptăm cu drag la evenimentul din mai!” 

Prof. dr. Irina MELISCH - Președinte ARPF - Filiala Suceava

 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 06 Aprilie 2018 11:00

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă a avut loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Târgoviște, județul Dâmboviţa. Lotul olimpic județean a fost format din 3 elevi, toți obținând mențiuni, după cum urmează: Mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale - Gherasim Octavian George, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Mențiuni speciale acordate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița:  Semenciuc Sabina, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Cărceanu Diana Florina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Norocel Ancuța de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări elevilor și profesorului îndrumător pentru frumoasele rezultate obținute!


 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 06 Aprilie 2018 10:38

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău, județul Buzău. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 8 elevi, toți întorcându-se cu premii și mențiuni. Astfel, la categoria regim intensiv și bilingv, 2 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul I - Juncu Teodora Iuliana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Mențiune - Domniței Cornel, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, ambii elevi având ca profesori îndrumători pe doamnele profesoare Ciurari Laurica și Mocanu Luminița. Ceilalți 6 elevi au obținut premii speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău: Rusu Mihaela Ecaterina, clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca (prof. îndrumător Ruscanu Luminiţa Gabriela); Dan Diana Maria, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (prof. îndrumător Zavalnițchi Cornelia Mihaela); Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Rotărița Adina Alina); Bouriaud Maria Véronique Paiva, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Ştefanache Roxana); Acălinei Beniamin, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Roşca Mariana); Gînga Andreea, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Ciurari Laurica și Mocanu Luminița). De asemenea, 2 eleve din lotul olimpic al județului Suceava (Strugaru Cosmina Mihaela, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni și Gînga Andreea, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava) au obținut punctaj maxim (100 de puncte) la proba orală din cadrul olimpiadei.

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Ciurari Laurica de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute!

 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 05 Aprilie 2018 21:08

Etapa națională a Olimpiadei de limba engleză (liceu) a avut loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Constanţa, județul Constanţa. Lotul olimpic județean a fost format din 8 elevi, dintre aceștia, 3 elevi, toți de la secțiunea B (regim de predare intensiv și bilingv), obținând mențiuni,  după cum urmează: Cuconu Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumători Bucaciuc Elisabeta și Savin Giosan Mariana); Bujdei Leonte Tudor  clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumători Cîrciu Loredana şi Muntean Ana Maria); Mocrei Rebrean Ştefania Maria, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta și Fomin Ana Maria).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Salciuc Laura de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute!


 
Concursul STUDENT PENTRU O ZI - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 04 Aprilie 2018 06:19

Stimate colege / Stimați colegi profesori de limbi moderne,

După cum bine știți, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava organizează și în acest an tradiționalul concurs Student pentru 1 zi. Pentru clasa a XII-a, înscrierile se încheie pe 9 aprilie, iar pentru clasa a XI-a, înscrierile se încheie pe 4 mai. Pentru clasa a XII-a, se organizează la limbile engleză, franceză, spaniolă și italiană, iar pentru clasa a XI-a, se organizează la limba franceză. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI pentru detalii.

Mult succes tuturor!


 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 03 Aprilie 2018 07:36

Etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc, în perioada 30 martie-3 aprilie 2018, la Sighetu Marmației, județul Maramureș. Lotul olimpic al județului Suceava fost format din 5 elevi, dintre aceștia, 4 întorcându-se cu premii și mențiuni, după cum urmează: Premiul I - Matcaș Adriana, clasa a 9-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina) ; Premiul II - Toma Irina, clasa a 11-a, nivelul C1, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Mențiune - Bordieru Alexandrina, clasa a 11-a, nivelul B2, de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava (prof. îndrumător Florea Svetlana); Mențiune - Sava Alexandrina, clasa a 12-a, nivelul B2, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Maftei Elvira de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute!


 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 29 Martie 2018 14:31

Etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc, în perioada 23-29 martie 2018, la Craiova, județul Dolj. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 7 elevi, dintre aceștia, 5 elevi întorcându-se cu premii și mențiuni, după cum urmează:

a) două premii I și o mențiune la categoria individual: Premiul I - Rotar Mihaela Andra, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela / Steffen Frank); Premiul I -  Breabăn Emilia, clasa a XII-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Anton Elena Iohana); Mențiune - Mangîr Ștefania, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grigoreanu Sofia).

b) un premiu I, un premiu II și un premiu III la categoria proiect: Premiul I - Lungoci Teodora Sabina, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Zaharia Anca Mihaela); Premiul II - Breabăn Emilia, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Anton Elena Iohana); Premiul III - Tofan Andra, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela/ Steffen Frank).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Anton Elena Iohana de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru minunatele rezultate obținute!

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 45