Principal

CONTACT


Prof. dr. Constantin TIRON
Inspector școlar pentru limbi moderne (franceză, engleză, spaniolă, germană, rusă)

ISJ Suceava
tel. 0733946067
e-mail: tiron.constantin@isj.sv.edu.ro

Conectare

Vizitatori conectati

Avem 27 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
648
Ieri: :
2545
Sãptãmânal: :
5889
Lunar: :
33291
Total: :
727614


Info - Suceava - limbi moderne
SESIUNE DE EXAMENE DELF PENTRU ELEVI LA COLEGIUL NAŢIONAL „PETRU RAREŞ” SUCEAVA 25 – 26 FEBRUARIE 2017 ! PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 17 Ianuarie 2017 10:46

Institutul Francez Iaşi organizează pe 25 şi 26 februarie 2017, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava o nouă sesiune de examene DELF destinată elevilor (A1, A2, B1 şi B2). Înscrierile au loc până pe 15 februarie 2017 la Institutul Francez Iaşi.

TARIFE: DELF A1: 160 lei DELF A2: 220 lei DELF B1: 295 lei DELF B2: 325 lei.

Valabile pe viaţă, diplomele DELF sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră. Examenele sunt calibrate după Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbile Străine. CLICK AICI PENTRU DETALII.

 
SĂRBĂTORI FERICITE! LA MULȚI ANI! PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016 12:02

Dragi colege / Dragi colegi, profesori de limbi moderne,

Vă urez multă sănătate, liniște, împliniri, bucurii și sărbători de poveste alături de cei dragi!

Crăciun fericit! La mulți ani!

Joyeux Noël ! Bonne Année 2017!

Merry Christmas! Happy New Year!

Froehliche Weihnachten! Ein frohes neues Jahr!

Feliz Navidad! Un feliz ano nuevo!

Счастливого Рождества! C Новым годом!

Cu aleasă prețuire și deosebit respect,

C. Tiron


 
NOILE REGULAMENTE PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Joi, 22 Decembrie 2016 18:35

Stimate colege / Stimați colegi profesori de limba engleză,

În după-amiaza zilei de 22 decembrie 2016, am primit de la MENCȘ NOILE REGULAMENTE privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de limba engleză (nr. 48568 din 22.12.2016).

Important: începând din acest an, există Regulament privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de limba engleză clasele VII – VIII!

În ceea ce privește Olimpiada de limba engleză, clasele IX – XII, există NOUTĂȚI:

1. S-a schimbat corespondența dintre anii de studiu și nivelurile CECRL!

2. SECȚIUNEA A – 1-3 ore pe săptămână (regim de predare standard) se adresează doar elevilor claselor a IX-a – a XII-a, indiferent de anul de studiu, pentru regim de predare standard.

SECȚIUNEA B – 4-6 ore pe săptămână (regim de predare intensiv și bilingv) se adresează doar elevilor din clasele cu regim de predare intensiv și bilingv.

DECI: elevii din clasele cu regim de predare intensiv și bilingv NU mai pot opta pentru SECȚIUNEA A, așa cum era prevăzut în vechiul regulament!

3. Pentru etapele județeană și națională NU mai există probă de înțelegere a unui text audiat!

4. Pentru SECȚIUNEA B vor fi subiecte distincte / diferite pentru fiecare clasă: a IX-a, a X-a, a XI-A, a XII-a!

Vă rog să consultați cu mare atenție prevederile noilor regulamente și să-i informați în timp util pe elevi în vederea pregătirii corespunzătoare a etapelor Olimpiadei de limba engleză!

CLICK AICI pentru a vizualiza Regulamentele privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de limba engleză (paginile 1- 9 clasele IX-XII și paginile 10-14 clasele VII-VIII).

 
Seminar Cambridge English & Twinkle Star - 15 decembrie 2016 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Joi, 08 Decembrie 2016 15:42

Vă invităm pe data de 15 decembrie 2016, ora 14.30, la Casa Corpului Didactic”George Tofan” Suceava, la un seminar adresat profesorilor de limbă engleză pentru a realiza un schimb de experiență privind activitatea din clasă, a face orele interactive, dar și pentru a afla mai multe despre Examenele Cambridge și cum îi pot ajuta acestea pe elevi și pe profesori. Mai mult, profesorii vor afla cum pot beneficia de resurse și platforme suplimentare pentru a maximiza performanțele lingvistice.

Seminarul va fi susținut de reprezentantul Cambridge English România – Domnișoara Aniella Bușilă și de Doamna Ruxandra Rață Bucevschi, director Twinkle Star. În cadrul tombolei de la sfarsit vor fi acordate gratuit 3 examene TKT (Teaching Knowledge Test) si multe alte premii. Pentru detalii și înscrieri, CLICK AICI.

 
MODELE DE PLANIFICĂRI CALENDARISTICE ȘI PROIECTE DE ACTIVITATE DIDACTICĂ - LIMBA GERMANĂ MODERNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 07 Decembrie 2016 13:30

Vă informăm că la secțiunea Resurse didactice, ramura Limba germană, au fost postate modele de planificări calendaristice,proiecte de activitate didactică şi fişe de lucru pentru disciplina limba germană modernă. Recomandăm consultarea și utilizarea documentelor postate atât profesorilor debutanți, înscriși la examenul de obținere a gradului definitiv în învățământ, profesorilor înscriși la examenele de obținere a gradelor didactice II și I cât și tuturor profesorilor de limba germană modernă interesați. Pentru a accesa direct documentele postate, CLICK AICI.

Ultima actualizare în Miercuri, 07 Decembrie 2016 13:46
 
Marché de Noël PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Marţi, 06 Decembrie 2016 21:01

Marché de Noël est le nom de l’activité qui aura lieu mercredi, le 7 décembre 2016 au Bureau Français – Maison de l’Amitié de Suceava, dans le cadre du partenariat scolaire réalisé à l’initiative de l’Inspection Scolaire Départementale, représentée par Constantin Tiron, Inspecteur pour les Lanques Modernes. Les élèves des trois lycées partenaires, le Collège National d’Informatique « Spiru Haret », le Collège Technique d’Industrie Alimentaire, le Collège Technique « Al. I. Cuza » de Suceava, coordonnés par les professeurs Aura Mihoc, Cristina Cojocar, Bianca Gvinda, Nastia Ungureanu, Cristian Mihoc, Mihaela Șerban, Loredana Gașpar, organiseront un « Marché de Noël » ayant une forte empreinte sociale. Les élèves chanteront des noëls en français, réaliseront une exposition d’objets décoratifs créés pour les fêtes d’hiver : des cartes, des boules, des anges, des ornements divers, et des gâteaux. L’activité se propose de faciliter l’accès des enfants provenant des milieux défavorisés à des activités culturelles. Les produits des élèves, qui font l’objet d’une exposition à vente, pourront être achetés à des prix modiques. L’argent obtenu sera offert aux enfants du Centre Social « Sf. Vineri » de Suceava pour leur souhaiter un Joyeux Noël.

 
MODELE DE PROIECTE DE ACTIVITATE DIDACTICĂ - LIMBA FRANCEZĂ PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Miercuri, 30 Noiembrie 2016 10:47

Vă informăm că la secțiunea Resurse didactice, ramura Limba franceză, au fost postate modele de proiecte de activitate didactică pentru disciplina limba franceză. Recomandăm consultarea și utilizarea documentelor postate atât profesorilor debutanți, înscriși la examenul de obținere a gradului definitiv în învățământ, profesorilor înscriși la examenele de obținere a gradelor didactice II și I cât și tuturor profesorilor de limba franceză interesați. Pentru a accesa direct documentele postate, CLICK AICI.

Ultima actualizare în Miercuri, 30 Noiembrie 2016 10:55
 
MODELE DE PLANIFICĂRI CALENDARISTICE ȘI PROIECTE DE ACTIVITATE DIDACTICĂ - LIMBA ENGLEZĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Miercuri, 30 Noiembrie 2016 09:03

Vă informăm că, grație profesorilor metodiști de limba engleză de la nivelul IȘJ Suceava, la secțiunea Resurse didactice, ramura Limba engleză au fost postate modele de planificări calendaristice și proiecte de activitate didactică pentru disciplina limba engleză. Recomandăm consultarea și utilizarea documentelor postate atât profesorilor debutanți, înscriși la examenul de obținere a gradului definitiv în învățământ, profesorilor înscriși la examenele de obținere a gradelor didactice II și I cât și tuturor profesorilor de limba engleză interesați. Pentru a accesa direct documentele postate, CLICK AICI. 


Ultima actualizare în Miercuri, 30 Noiembrie 2016 09:16
 
PRECIZĂRI OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE (LIMBA FRANCEZĂ, LIMBA SPANIOLĂ) - AN ȘCOLAR 2016-20167 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 28 Noiembrie 2016 16:36

Stimate colege / Stimați colegi, profesori de limbi romanice (franceză, spaniolă),

Vă punem la dispoziție câteva precizări legate de organizarea și desfășurarea Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă) în anul școlar 2016-2017:

a) Precizări legate de organizarea și desfășurarea Olimpiadei de limba franceză în anul școlar 2016-2017 – CLICK AICI

b) Precizări legate de organizarea și desfășurarea Olimpiadei de limba spaniolă în anul școlar 2016-2017 – CLICK AICI

c) Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă) - CLICK AICI

d) Anexa la Regulament - CLICK AICI

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 32