Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 12 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
17
Ieri: :
187
Sãptãmânal: :
526
Lunar: :
7599
Total: :
4695577


Info - Suceava - limbi moderne
Concursul județean « La Dictée lavalloise » – ediția a VIII-a PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 29 Martie 2019 19:48

Vă informăm că, sâmbătă, 13 aprilie 2019, ora 9.00,  la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, va avea loc concursul județean « La Dictée lavalloise » – ediția a VIII-a, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic „Petru Muşat”  Suceava, Biroul Francez Suceava, Centrul de Reuşită Universitară Suceava, Asociația „Curcubeul Succesului” și Asociația Laval – Suceava. Concursul se adresează elevilor  (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a) care studiază limba franceză (1-2 ore / săptămână) din liceele județului Suceava.      

Concursul « La Dictée lavalloise » este înscris în C.A.E.J. 2019, poziția 4, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii prind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Daniela Sandu, responsabil al concursului (date de contact – mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   telefon mobil:  0747 64 39 52) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 7 aprilie 2019.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
Concursul de limba franceză LE POUVOIR DES MOTS PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 29 Martie 2019 17:13

Vă informăm că, în anul școlar 2018-2019, în data de 18 mai 2019, ora 10.00, la Colegiul Tehnic Rădăuți, se va organiza, la nivel județean, a doua ediție a concursului Le pouvoir des mots. Concursul, inițiat de Colegiul Tehnic Rădăuți, organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, se adresează elevilor de liceu (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a) de la colegii și licee tehnice/tehnologice/grupuri școlare, pasionați de limba franceză.

Concursul constă într-o probă scrisă de două ore alcătuită din trei părţi: partea întai va cuprinde subiecte de tip adevărat/fals şi justificare (5x0.5p=25p.) cu texte de 200 de cuvinte pentru clasa a IX-a, 225 de cuvinte pentru clasa a X-a, 250 de cuvinte pentru clasele a XI-a și a XII-a, partea a doua subiecte din gramatica limbii franceze (25p.) constând in 2-3 exerciții, iar partea a treia va consta în redactarea unei scrisori informale/unui mail pentru clasele a IX-a, a X-a și a XI-a și a unei scrisori formale pentru clasa a XII-a (40p). Se vor acorda 10p. din oficiu.

La fiecare clasă vor fi acordate trei premii (un premiu I, un premiu II, un premiu III) și trei mențiuni (o mențiune I, o mențiune II, o mențiune III).

Profesorii care doresc să propună modele de subiecte pentru concurs, sunt rugați să le transmită pe mail la adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până cel târziu 5 mai 2019. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI.  

Ultima actualizare în Vineri, 29 Martie 2019 17:38
 
Concurs limba engleză Behind the Words 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 29 Martie 2019 17:00

Vă informăm că joi, 18 aprilie 2019,  la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, va avea loc Concursul Județean de Limba Engleză ”BEHIND THE WORDS” – ediția a VI-a, inclus în CAEJ la poziția C2.10 Evenimentul este organizat de  Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, Asociația Educatorilor Suceveni, Fundația Umanitară ,,PROKINDER”  Suceava, Youth4 Nation Association Câmpulung Moldovenesc. Grupul țintă al concursului îl constituie elevi din clasele IX-XII de la liceele cu profil vocational și tehnic din județul Suceava, cu invitați din județele Botoșani și Neamț care studiază limba engleză 1/2 ore pe săptămână. Relații suplimentare pot fi obținute de la  prof. Elena Stănescu – Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava , tel. 0742-909848, e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza și pe FACEBOOK - CLICK AICI.  

Ultima actualizare în Vineri, 29 Martie 2019 19:05
 
OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZĂ - ETAPA JUDEȚEANĂ - 23.03.2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Sâmbătă, 23 Martie 2019 08:35

Vă informăm că rezultatele de la proba orală, precum și rezultatele finale ale etapei județene a Olimpiadei de limba engleză, vor fi afișate / făcute publice, în cursul zilei de astăzi, 23 martie 2019, atât la avizierul Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu Suceava, cât și pe site-ul colegiului. - CLICK AICI


 
OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE - ETAPA JUDEȚEANĂ - 23.03.2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Sâmbătă, 23 Martie 2019 08:28

Vă informăm că rezultatele de la proba orală, precum și rezultatele finale ale etapei județene a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă), vor fi afișate / făcute publice, în cursul zilei de astăzi, 23 martie 2019, atât la avizierul Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava, cât și pe site-ul colegiului. CLICK AICI

 
OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE - ETAPA JUDEȚEANĂ - REZULTATE FINALE PROBA SCRISĂ PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Luni, 18 Martie 2019 16:01

Rezultatele la contestații și rezultatele finale pentru proba scrisă din cadrul  etapei județene a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă) vor fi afișate / publicate, în cursul zilei de astăzi, 18.03.2019, atât la avizierul cât și pe site-ul Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava. – CLICK AICI

Ultima actualizare în Luni, 18 Martie 2019 16:05
 
Precizări proba orală - Olimpiada de limbi romanice (franceză, spaniolă) - etapa judeţeană - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Luni, 18 Martie 2019 11:53

Vă informăm că proba orală din cadrul etapei județene a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă) va avea loc în data de 23 martie 2019, ora 9.00, la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava.

IMPORTANT!

1. La proba orală vor participa elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, Normal și Intensiv / Bilingv, disciplinele limba franceză şi limba spaniolă.   

2. În vederea bunei organizări a probei mai-sus menționate, elevii participanți se vor prezenta la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava, în data de 23 martie 2019, în intervalul orar 8.00-8.30, însoțitorul acestora fiind un cadru didactic desemnat de către conducerea unității școlare din care provin.

3. Elevii participanți vor avea asupra lor cartea de identitate. 

4. Accesul elevilor în unitatea școlară organizatoare (Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava) va fi permis până la ora 8.30, când va avea loc instructajul specific, iar proba orală va începe la ora 9.00.

 
Precizări proba orală - Olimpiada de limba engleză - etapa judeţeană - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Luni, 18 Martie 2019 11:49

Vă informăm că proba orală (proba de speaking) din cadrul etapei județene a Olimpiadei de limba engleză va avea loc în data de 23 martie 2019, ora 9.00, la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava.

IMPORTANT!

1. La proba orală (proba de speaking) vor participa elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, care au obținut cel puțin 95 de puncte la proba scrisă din cadrul etapei județene a Olimpiadei de limba engleză.

2. În vederea bunei organizări a probei mai-sus menționate, elevii participanți se vor prezenta la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava, în data de 23 martie 2019, în intervalul orar 8.00-8.30, însoțitorul acestora fiind un cadru didactic desemnat de către conducerea unității școlare din care provin.

3. Elevii participanți vor avea asupra lor cartea de identitate. 

4. Accesul elevilor în unitatea școlară organizatoare (Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava) va fi permis până la ora 8.30, când va avea loc instructajul specific, iar proba orală va începe la ora 9.00.

 
OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE (FRANCEZĂ, SPANIOLĂ) - ETAPA JUDEȚEANĂ - 16.03.2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Sâmbătă, 16 Martie 2019 10:31

Vă informăm că rezultatele inițiale (înainte de contestații) la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă), vor fi făcute publice, la finalul evaluării lucrărilor scrise, în cursul zilei de astăzi, 16 martie 2019, la avizierul Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava și pe site-ul colegiului - CLICK AICI.

Eventualele contestații pot fi depuse luni, 18 martie 2019, în intervalul orar 12-16, la secretariatul Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava. NU SE ADMIT contestațiile transmise prin fax sau mail! Contestațiile pot fi depuse cu respectarea articolelor 21 și 22 din Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de limbi romanice (Nr. 24714 din 16.01.2019):

Art. 21.  (1) La toate etapele Olimpiadei, nu se admite depunerea contestaţiei de către altă persoană (părinte, profesor însoțitor, coleg etc.), în absența elevului în cauză.

(2) La etapele judeţeană/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi naţională ale Olimpiadei, rezultatele obținute de concurenți la proba B nu pot fi contestate.

(3) Nota obținută în urma reevaluării lucrării reprezintă nota finală.

Art. 22. (1) La toate etapele Olimpiadei, contestațiile se desfășoară în două etape:

a) Înainte de depunerea contestației, elevul poate solicita vizualizarea lucrării, în prezența unui membru al Comisiei, cu posibilitatea oferirii de explicații privind evaluarea lucrării, dar fără a i se elibera o copie a acesteia.

b) În situația în care elevul consideră că punctajul stabilit de comisie pentru lucrare nu este în concordanță cu baremul afișat, acesta poate depune contestație.

(2) Dreptul la contestație, precum și posibilitatea de a vizualiza lucrarea au ca obiect exclusiv propria lucrare/propriul rezultat.

(3) Elevul concurent nu poate contesta rezultatul unor terți și nu poate avea acces la lucrările acestora.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 16 Martie 2019 10:40
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 6 din 53