Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 4 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
61
Ieri: :
129
Sãptãmânal: :
2064
Lunar: :
2792
Total: :
4653674


Info - Suceava - limbi moderne
DOCUMENTE CONSFĂTUIRI LIMBI MODERNE - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 20 Septembrie 2019 10:33

Vă punem la dispoziţie, spre consultare şi informare, documentele Consfătuirii anuale judeţene a profesorilor de limbi moderne, din data de 18 septembrie 2019.

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ în anul şcolar 2019-2020, priorităţile pentru nou an şcolar – CLICK AICI

Indicaţii privind planificarea şi proiectarea didactică – CLICK AICI

Structură diverse portofolii – CLICK AICI

Cercurile pedagogice – LIMBA ENGLEZĂ – CLICK AICI

Cercurile pedagogice – LIMBA FRANCEZĂ – CLICK AICI

Cercurile pedagogice – LIMBA GERMANĂ MODERNĂ – ÎN CURÂND

Materiale MEN utile limba engleză – CLICK AICI

Materiale MEN utile limba franceză, limba germană, limba spaniolă CLICK AICI

Precizăm că, la cercul pedagogic din semestrul I, se vor realiza, pe lângă tema stabilită, şi ateliere de formare / activităţi privind calibrarea evaluării lucrărilor scrise din cadrul olimpiadelor de limbi moderne. De asemenea, veţi avea în atenţie, în cadrul cercurilor pedagogice, discuţii / analize ale programelor de limbi moderne pentru clasa a VII-a.

Mult succes tuturor în noul an şcolar 2019-2020!

Ultima actualizare în Vineri, 20 Septembrie 2019 10:53
 
PLANIFICAREA CONSFĂTUIRILOR ANUALE JUDEȚENE ALE PROFESORILOR DE LIMBI MODERNE (ENGLEZĂ, FRANCEZĂ, GERMANĂ MODERNĂ, RUSĂ MODERNĂ, SPANIOLĂ) DIN JUDEȚUL SUCEAVA PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Joi, 12 Septembrie 2019 22:33

Vă informăm că, la începutul anului școlar 2019-2020, Consfătuirile anuale județene ale profesorilor de limbi moderne (engleză, franceză, germană modernă, rusă modernă, spaniolă) vor avea loc, pe zone, după cum urmează:

1. Toate limbile moderne (engleză, franceză, germană, rusă, spaniolă) – zonele Suceava, Rădăuți, Solca: 18.09.2019, ora 10.00, LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SUCEAVA.

2. Toate limbile moderne (engleză, franceză, germană, rusă, spaniolă) – zonele Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei: 18.09.2019, ora 14.00, CASA DE CULTURĂ GURA HUMORULUI.

Menționăm că prezența este obligatorie.

Ultima actualizare în Vineri, 20 Septembrie 2019 09:34
 
Elevă de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava calificată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de la Chișinău (Republica Moldova) (27-30 septembrie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Iulie 2019 18:29

În urma rezultatului remarcabil obținut la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Franceză (premiul I), desfășurată în aprilie la Bistrița (județul Bistrița-Năsăud), eleva GÎNGA ANDREEA, clasa a XI-a, bilingv de la COLEGIUL NAȚIONAL ”PETRU RAREȘ” SUCEAVA, s-a calificat în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, care se va desfășura la Chișinău (Republica Moldova), în perioada 27-30 septembrie 2019.

Lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, care se va desfăsura la Chișinău (Republica Moldova), va fi format din șase elevi, printre care se va afla și eleva GÎNGA ANDREEA.

Mult succes Andreei și profesorilor îndrumători (Laurica Ciurari și Luminiţa Mocanu)!

Ultima actualizare în Marţi, 23 Iulie 2019 19:31
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ (Brașov, jud. Brașov, 5-10 mai 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 10 Mai 2019 16:44

Etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc, în perioada 5-10 mai 2019, la Brașov, județul Brașov. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 8 elevi, dintre aceștia, 5 elevi obținând premii și mențiuni, după cum urmează:

a) la categoria individual: Premiul I - Pătrăucean Bianca, clasa a VII-a, nivel A2, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți (îndrumător prof. Apetrei Sorina Andreea); MențiuneMarian Maria Alexandra, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. dr. Crudu Mihai Ionuț).

b) la categoria proiect: Premiul II - Florean Sara, clasa a IX-a, nivel A2, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Popovici Angelica); Premiul III - Pătrăucean Bianca, clasa a VII-a, nivel A2, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți (îndrumător prof. Apetrei Sorina Andreea); Premiul III - Muntean Alexandru, clasa a XII-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumători Grigoreanu Sofia și Maftei Camelia Maria); Mențiune - Blănaru Ana Teodora, clasa a XI-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Maftei Camelia Maria).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Maftei Camelia Mari de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limba germană modernă a făcut parte, în calitate de membru evaluator, doamna profesoară Popovici Angelica, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”Rădăuți.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) pentru frumoasele rezultate obținute! Felicitări și profesorilor îndrumători pentru munca depusă! Mult succes în continuare tuturor!

Ultima actualizare în Vineri, 10 Mai 2019 17:13
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA SPANIOLĂ (Orăștie, jud. Hunedoara, 22-26 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 26 Aprilie 2019 10:21

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă a avut loc, în perioada 22-26 aprilie 2019, la Orăștie, județul Hunedoara. Lotul olimpic județean a fost format din 4 elevi, toți obținând mențiuni, după cum urmează: Mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale – Gorcea Alexandru, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava; Mențiuni speciale acordate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara: Gherasim Octavian George, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Semenciuc Sabina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Chelaru Lorena Bianca, clasa a XII-a, de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni. Ellevii de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava au fost pregătiți de doamna profesoară Norocel Ancuța, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar eleva de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni a fost pregătită de doamna profesoară Podariu Mihaela.

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Ciobîcă Maria, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice – limba spaniolă, a făcut parte, în calitate de membru evaluator, profesoara de limba spaniolă Ancuța Norocel de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări tuturor elevilor participanți la etapa națională și profesorilor îndrumători! Vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Sâmbătă, 27 Aprilie 2019 19:15
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ (Ploiești, jud. Prahova, 22-26 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 25 Aprilie 2019 21:00

Etapa națională a Olimpiadei de limba engleză a avut loc, în perioada 22-26 aprilie 2019, la Ploiești, județul Prahova. Lotul olimpic județean a fost format din 15 elevi, dintre aceștia, 3 elevi obținând premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul I - Mocrei-Rebrean Ştefania Maria, clasa a XII-a, secțiunea B (regim de studiu intensiv-bilingv), de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta-Carmen și Fomin Ana Maria); Mențiune - Mihailiuc Ruxandra Ioana, clasa a X-a, secțiunea B (regim de studiu intensiv-bilingv), de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Fodor Mihaela și Postolache Dana); Mențiune - Todașcă Andrei, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei (prof. îndrumător Florescu Camelia).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamnele profesoare Andronachi Nicoleta- Carmen de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Ionescu Liliana-Sonia, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute! Vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Joi, 25 Aprilie 2019 21:19
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ (Bistrița, 18-23 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Aprilie 2019 15:56

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc, în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 13 elevi, dintre aceștia, 8 elevi întorcându-se cu premii și mențiuni.

Astfel, 4 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul IGînga Andreea, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv,  de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Mențiune – Bejan Leonard-Ioan, clasa a X-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina); Mențiune – Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Rotărița Adina Alina); Mențiune – Lungu Darius, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Tehnic Rădăuți (îndrumător, prof. Chelba Loredana). 

Alți 4 elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud: Avdei Iuliana, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (îndrumător, prof. Brădăţan Mariana); Purice Denis Matei, clasa a VIII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana); Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. dr. Munteanu Maria Petronela); Jolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel).

Lotul de elevi a fost însoțit de doamnele profesoare Maxim Irina, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și Scheuleac Stela, de la Școala Gimnazială Pîrteștii de Sus.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Maria Petronela Munteanu, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Cristina-Maria Voițic, de la Școala Gimnazială ”Acad. H. Mihăescu” Udești și prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul ” Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne la IȘJ Suceava.

Președintele Comisiei Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză a fost prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, iar vicepreședintele probei orale a olimpiadei a fost conf. univ. dr. Olga Gancevici, ambele cadre universitare provenind de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! Succes pe mai departe și vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Marţi, 23 Aprilie 2019 16:20
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ (Brăila, 19-23 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Aprilie 2019 15:50

Etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc, în perioada 19-23 aprilie 2019, la Brăila, județul Brăila. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 6 elevi, dintre aceștia, 4 întorcându-se cu premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul III – Vîrlan Iurie, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina) ; Premiul III - Toma Irina, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Mențiune Covațîca Ion, clasa a IX-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera) și Mențiune Moiseev Elena, clasa a X-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de domnul prof. Băeșu Marius-Daniel de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultate obținute și vacanță plăcută!

 
Admiterea în anul școlar 2019-2020 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 17 Aprilie 2019 06:08

Vă punem la dispoziție, spre consultare, următoarele documente specifice pentru admiterea în anul școlar 2019-2020  în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională:

1. Adresa IȘJ Suceava Nr. 3285 din 15.04.2019, referitoare la Organizarea şi desşurarea Probei de verificare a cunoştinţelor de limbă moder din cadrul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019-2020 și la Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute de candidați la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine și la olimpiadele naționale (la etapa națională a olimpiadei de limba engleză / franceză / germană / italiană / spaniolă / rusă)CLICK AICI

2. Procedura operaţională IȘJ Suceava privind organizarea și desfășurarea probei de verificare a cunoștințelor de limbă modernă din cadrul Admiterii în învățământul liceal de stat în anul şcolar 2019-2020 – CLICK AICI

3. O.M.E.N. nr. 3687 / 15.03.2019 și Anexa 2 cuprinzând Lista examenelor cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, care pot fi recunoscute şi echivalate cu proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională -CLICK AICI

4. Modele de subiecte (subiectele de la Probele scrise și orale de verificare a cunoștințelor de limbi moderne pentru admiterea în anul școlar 2018-2019 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională) CLICK AICI

Ultima actualizare în Miercuri, 17 Aprilie 2019 06:32
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 3 din 52