Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 13 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
17
Ieri: :
187
Sãptãmânal: :
526
Lunar: :
7599
Total: :
4695577


Info - Suceava - limbi moderne
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ (Ploiești, jud. Prahova, 22-26 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 25 Aprilie 2019 21:00

Etapa națională a Olimpiadei de limba engleză a avut loc, în perioada 22-26 aprilie 2019, la Ploiești, județul Prahova. Lotul olimpic județean a fost format din 15 elevi, dintre aceștia, 3 elevi obținând premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul I - Mocrei-Rebrean Ştefania Maria, clasa a XII-a, secțiunea B (regim de studiu intensiv-bilingv), de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta-Carmen și Fomin Ana Maria); Mențiune - Mihailiuc Ruxandra Ioana, clasa a X-a, secțiunea B (regim de studiu intensiv-bilingv), de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Fodor Mihaela și Postolache Dana); Mențiune - Todașcă Andrei, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei (prof. îndrumător Florescu Camelia).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamnele profesoare Andronachi Nicoleta- Carmen de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Ionescu Liliana-Sonia, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute! Vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Joi, 25 Aprilie 2019 21:19
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ (Bistrița, 18-23 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Aprilie 2019 15:56

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc, în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 13 elevi, dintre aceștia, 8 elevi întorcându-se cu premii și mențiuni.

Astfel, 4 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul IGînga Andreea, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv,  de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Mențiune – Bejan Leonard-Ioan, clasa a X-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina); Mențiune – Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Rotărița Adina Alina); Mențiune – Lungu Darius, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Tehnic Rădăuți (îndrumător, prof. Chelba Loredana). 

Alți 4 elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud: Avdei Iuliana, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (îndrumător, prof. Brădăţan Mariana); Purice Denis Matei, clasa a VIII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana); Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. dr. Munteanu Maria Petronela); Jolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel).

Lotul de elevi a fost însoțit de doamnele profesoare Maxim Irina, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și Scheuleac Stela, de la Școala Gimnazială Pîrteștii de Sus.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Maria Petronela Munteanu, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Cristina-Maria Voițic, de la Școala Gimnazială ”Acad. H. Mihăescu” Udești și prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul ” Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne la IȘJ Suceava.

Președintele Comisiei Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză a fost prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, iar vicepreședintele probei orale a olimpiadei a fost conf. univ. dr. Olga Gancevici, ambele cadre universitare provenind de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! Succes pe mai departe și vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Marţi, 23 Aprilie 2019 16:20
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ (Brăila, 19-23 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Aprilie 2019 15:50

Etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc, în perioada 19-23 aprilie 2019, la Brăila, județul Brăila. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 6 elevi, dintre aceștia, 4 întorcându-se cu premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul III – Vîrlan Iurie, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina) ; Premiul III - Toma Irina, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Mențiune Covațîca Ion, clasa a IX-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera) și Mențiune Moiseev Elena, clasa a X-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de domnul prof. Băeșu Marius-Daniel de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultate obținute și vacanță plăcută!

 
Admiterea în anul școlar 2019-2020 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 17 Aprilie 2019 06:08

Vă punem la dispoziție, spre consultare, următoarele documente specifice pentru admiterea în anul școlar 2019-2020  în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională:

1. Adresa IȘJ Suceava Nr. 3285 din 15.04.2019, referitoare la Organizarea şi desşurarea Probei de verificare a cunoştinţelor de limbă moder din cadrul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019-2020 și la Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute de candidați la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine și la olimpiadele naționale (la etapa națională a olimpiadei de limba engleză / franceză / germană / italiană / spaniolă / rusă)CLICK AICI

2. Procedura operaţională IȘJ Suceava privind organizarea și desfășurarea probei de verificare a cunoștințelor de limbă modernă din cadrul Admiterii în învățământul liceal de stat în anul şcolar 2019-2020 – CLICK AICI

3. O.M.E.N. nr. 3687 / 15.03.2019 și Anexa 2 cuprinzând Lista examenelor cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, care pot fi recunoscute şi echivalate cu proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională -CLICK AICI

4. Modele de subiecte (subiectele de la Probele scrise și orale de verificare a cunoștințelor de limbi moderne pentru admiterea în anul școlar 2018-2019 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională) CLICK AICI

Ultima actualizare în Miercuri, 17 Aprilie 2019 06:32
 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 05 Aprilie 2019 06:09

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc în datele de 16 martie și 23 martie 2019, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele IX-X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio și exprimare orală).

 În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală),  s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, care va avea loc, în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Lotul este format din 13 elevi, după cum urmează:

 a) categoria regim normal de predare: Avdei Iuliana, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (îndrumător, prof. Brădăţan Mariana); Purice Denis Matei, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător, prof. Purice Maria Tatiana); Dan Diana Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (îndrumător, prof. dr.  Tiron Constantin); Ilaș Armand-Viorel, clasa a X-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (îndrumător, prof. dr.  Tiron Constantin);  Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (îndrumător, prof. Rotărița Adina Alina); Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Munteanu Maria Petronela); Lungu Darius, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți (îndrumător, prof. Chelba Loredana).

b) categoria regim intensiv și bilingv de predare: Chicoș Ilinca-Teodora, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. dr. Lucaci Cristina Maria); Bejan Leonard Ioan, clasa a X-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina);  Gînga Andreea, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Țibu Cristina-Elisabeta, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița); Jolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel); Pohoață Miruna Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița).

    Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!     

Ultima actualizare în Luni, 08 Aprilie 2019 22:02
 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 05 Aprilie 2019 06:05

Etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză (liceu) a avut loc în datele de 9 martie și 23 martie 2019, la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, iar etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză (gimnaziu - clasele VII - VIII) a avut loc în data de 9 martie 2019 la Școala Gimnazială "Ion Creangă" Suceava. 

În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba de speaking), s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba engleză, care va avea loc, în perioada 22-26 aprilie 2019, la Ploiești, județul Prahova. Lotul este format din 15 elevi, după cum urmează:

a) la secțiunea A (regim de predare standard): Sava Bianca Marcela, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava (prof. îndrumător Apetrei Sidonia Georgeta); Todașcă Andrei, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei (prof. îndrumător Florescu Camelia); Spoială Valentina Teodora, clasa a IX-a, de la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (prof. îndrumător Buculei Monica Elena); Trifina Carmen, clasa a X-a, de la  Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. Crețu Alina Elena); Bujdei- Leonte Tudor, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Cârdei Marinela); Lungoci Teodora Sabina, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Colăcel Georgeta); Martin George Şerban, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Butnaru Camelia); Bucaciuc Mracica Francesca, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grapini Sabina); Cozmîncă Anda Elena, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (prof. îndrumător Busuioc Simina); Ciută Ruxandra, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Sălăgean Cristian); 

b) la secțiunea B (regim de predare intensiv și bilingv): Bărboi Sabin Gabriel, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Salciuc Laura și Sălăgean Cristian); Mihailiuc Ruxandra Ioana  clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Fodor Mihaela și Postolache Dana); Vlădianu Teodora, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta-Carmen și Colăcel Georgeta); Mocrei-Rebrean Ștefania Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Fomin Ana Maria și Andronachi Nicoleta-Carmen); Ilie Vlad, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumători Fomin Ana Maria și Andronachi Nicoleta-Carmen).

Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!     

Ultima actualizare în Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 20:17
 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA SPANIOLĂ - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 05 Aprilie 2019 06:00

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă a avut loc în datele de 16 martie și 23 martie 2019, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) au susținut doar probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele IX-X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o proba orală (înțelegerea unui document audio și exprimare orală).

 În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală),  s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba spaniolă, care va avea loc, în perioada 22-26 aprilie 2019, la Orăștie, județul Hunedoara. Lotul este format din 4 elevi, după cum urmează: Gorcea Alexandru, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Gherasim Octavian George, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Semenciuc Sabina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Norocel Ancuța); Chelaru Lorena Bianca, clasa a XII-a, de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni (prof. îndrumător Podariu Mihaela).

Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!     

Ultima actualizare în Luni, 08 Aprilie 2019 22:03
 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 05 Aprilie 2019 05:56

Etapa județeană a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc sâmbătă, 2 martie 2019, la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrările elevilor au fost evaluate de evaluatori neutri, în alte județe din țară.

În urma centralizării și înregistrării rezultatelor, a fost stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă, ce va avea loc, în perioada 5-10 mai 2019, la Brașov, județul Brașov. Lotul este format din 7 elevi: Pătrăucean Bianca, clasa a VII-a, nivel A2, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți (prof. îndrumător Apetrei Sorina Andreea); Florean Sara, clasa a IX-a, nivel A2, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Popovici Angelica); Mihailiuc Ruxandra Ioana, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof.dr. îndrumător Crudu Mihai Ionuț ); Muntean Alexandru, clasa a XII-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumători Grigoreanu Sofia și Maftei Camelia Maria); Rotar Mihaela, clasa a XI-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. dr. îndrumător Zaharia Anca Mihaela); Blănaru Ana Teodora, clasa a XI-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Maftei Camelia Maria); Golea Ana Maria, clasa a XI-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. dr. îndrumător Zaharia Anca Mihaela).

Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!     

 
LOTUL OLIMPIC JUDEȚEAN CE VA REPREZENTA JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 05 Aprilie 2019 05:50

Etapa județeană a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc sâmbătă, 23 februarie 2019, la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

În urma centralizării și înregistrării rezultatelor, a fost stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă, ce va avea loc, în perioada 19-23 aprilie 2019, la Brăila, județul Brăila. Lotul este format din 6 elevi: Covățîca Ion, clasa a IX-a, nivel B1, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera); Moiseev Elena, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera); Moldovanu Victor, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera); Vîrlan Iurie, clasa a X-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Rusu Alexei, clasa a XI-a, nivel B2, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera); Toma Irina, clasa a XII-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina).

Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!     

Ultima actualizare în Luni, 08 Aprilie 2019 06:47
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 5 din 53