Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 3 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
94
Ieri: :
153
Sãptãmânal: :
613
Lunar: :
5143
Total: :
4576218


Info - Suceava - limbi moderne
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA FRANCEZĂ - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 06 Aprilie 2018 10:38

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba franceză a avut loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău, județul Buzău. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 8 elevi, toți întorcându-se cu premii și mențiuni. Astfel, la categoria regim intensiv și bilingv, 2 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul I - Juncu Teodora Iuliana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Mențiune - Domniței Cornel, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, ambii elevi având ca profesori îndrumători pe doamnele profesoare Ciurari Laurica și Mocanu Luminița. Ceilalți 6 elevi au obținut premii speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău: Rusu Mihaela Ecaterina, clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca (prof. îndrumător Ruscanu Luminiţa Gabriela); Dan Diana Maria, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (prof. îndrumător Zavalnițchi Cornelia Mihaela); Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Rotărița Adina Alina); Bouriaud Maria Véronique Paiva, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Ştefanache Roxana); Acălinei Beniamin, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Roşca Mariana); Gînga Andreea, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Ciurari Laurica și Mocanu Luminița). De asemenea, 2 eleve din lotul olimpic al județului Suceava (Strugaru Cosmina Mihaela, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni și Gînga Andreea, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava) au obținut punctaj maxim (100 de puncte) la proba orală din cadrul olimpiadei.

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Ciurari Laurica de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute!

 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA ENGLEZĂ - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 05 Aprilie 2018 21:08

Etapa națională a Olimpiadei de limba engleză (liceu) a avut loc, în perioada 2-6 aprilie 2018, la Constanţa, județul Constanţa. Lotul olimpic județean a fost format din 8 elevi, dintre aceștia, 3 elevi, toți de la secțiunea B (regim de predare intensiv și bilingv), obținând mențiuni,  după cum urmează: Cuconu Maria, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumători Bucaciuc Elisabeta și Savin Giosan Mariana); Bujdei Leonte Tudor  clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumători Cîrciu Loredana şi Muntean Ana Maria); Mocrei Rebrean Ştefania Maria, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Andronachi Nicoleta și Fomin Ana Maria).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Salciuc Laura de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute!


 
Concursul STUDENT PENTRU O ZI - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 04 Aprilie 2018 06:19

Stimate colege / Stimați colegi profesori de limbi moderne,

După cum bine știți, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava organizează și în acest an tradiționalul concurs Student pentru 1 zi. Pentru clasa a XII-a, înscrierile se încheie pe 9 aprilie, iar pentru clasa a XI-a, înscrierile se încheie pe 4 mai. Pentru clasa a XII-a, se organizează la limbile engleză, franceză, spaniolă și italiană, iar pentru clasa a XI-a, se organizează la limba franceză. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI pentru detalii.

Mult succes tuturor!


 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 03 Aprilie 2018 07:36

Etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă a avut loc, în perioada 30 martie-3 aprilie 2018, la Sighetu Marmației, județul Maramureș. Lotul olimpic al județului Suceava fost format din 5 elevi, dintre aceștia, 4 întorcându-se cu premii și mențiuni, după cum urmează: Premiul I - Matcaș Adriana, clasa a 9-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina) ; Premiul II - Toma Irina, clasa a 11-a, nivelul C1, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Nazarov Valentina); Mențiune - Bordieru Alexandrina, clasa a 11-a, nivelul B2, de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava (prof. îndrumător Florea Svetlana); Mențiune - Sava Alexandrina, clasa a 12-a, nivelul B2, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Legian Vera).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Maftei Elvira de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obținute!


 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 29 Martie 2018 14:31

Etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc, în perioada 23-29 martie 2018, la Craiova, județul Dolj. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 7 elevi, dintre aceștia, 5 elevi întorcându-se cu premii și mențiuni, după cum urmează:

a) două premii I și o mențiune la categoria individual: Premiul I - Rotar Mihaela Andra, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela / Steffen Frank); Premiul I -  Breabăn Emilia, clasa a XII-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Anton Elena Iohana); Mențiune - Mangîr Ștefania, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grigoreanu Sofia).

b) un premiu I, un premiu II și un premiu III la categoria proiect: Premiul I - Lungoci Teodora Sabina, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Zaharia Anca Mihaela); Premiul II - Breabăn Emilia, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Anton Elena Iohana); Premiul III - Tofan Andra, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela/ Steffen Frank).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Anton Elena Iohana de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru minunatele rezultate obținute!

 
Concursul județean ”Le pouvoir des mots” - Ediția I PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 28 Martie 2018 19:04

Vă informăm că, sâmbătă, 19 mai 2018, ora 9.00, la Colegiul Tehnic Rădăuți va avea loc concursul județean ”Le pouvoir des mots” – ediția I, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic Rădăuți. Concursul se adresează elevilor  din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a care studiază limba franceză în colegiile tehnice și liceele tehnologice din județul Suceava.   

Concursul LE POUVOIR DES MOTS este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 18, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii privind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Loredana CHELBA de la Colegiul Tehnic Rădăuți, responsabil al concursului (date de contact – mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0745 317 982) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 5 mai 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
Concursul DICTÉE LAVALLOISE - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 22 Martie 2018 22:33

Vă informăm că, sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 9.00,  la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, va avea loc concursul județean ”Dictée lavalloise” – ediția a VII-a, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, Asociația "Curcubeul Succesului" și Asociația Laval – Suceava (ONG–uri cu scop educațional care activează la nivel european). Concursul se adresează elevilor  (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a) care studiază limba franceză (1-2 ore / săptămână) din liceele județului Suceava.    

Concursul DICTÉE LAVALLOISE este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 8, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii prind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Daniela SANDU de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, responsabil al concursului (date de contact – mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0747 64 39 52) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 30 martie 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
În atenția profesorilor de limba engleză - Seminar on Lesson Planning: Lesson Planning – Friend or Foe? PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Miercuri, 21 Martie 2018 23:11

Asociația pentru Studii Anglofone Silvia Manoliu (SMAAS) şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” vă invită, în data de 28 Aprilie 2018, în intervalul orar 10.00-14.00, la o nouă ediţie a Teacher Development Day, devenită deja o tradiție în mediul educațional sucevean.

Lectorii din acest an, prof. dr. Raluca Iuliana Suciu de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni şi prof. Livia-Mara Socoliuc de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava vor filtra prin experienţa proprie la catedră aspectele teoretice si practice ale planificării didactice. Participarea se face pe bază de înscriere. Participanţii vor primi certificate. CLICK AICI pentru informații suplimentare și pentru a intra pe pagina asociației.

Vă reamintim că SMAAS este o organizație nonprofit care încurajează cercetarea în domeniul studiilor anglofone precum și în cel al metodicii predării limbii engleze. Participarea dumneavoastră, va contribui la susținerea activității acestei organizații.

 
Festivalul SOYONS FRANCOPHONES ! – Ediția a V-a Gura Humorului, 24 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 19 Martie 2018 19:27

În luna martie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Săptămâna Francofoniei, o sărbătoare a tuturor celor care au în comun pasiunea pentru limba franceză, pentru cultura şi civilizaţia franceză şi francofonă.

Ajuns anul acesta la a V-a ediţie, festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES !, organizat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a devenit deja o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava.

Festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES ! se doreşte a fi o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Flaubert şi pentru valorile spaţiului francofon. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui amplu spectacol  cuprinzând recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

Festivalul francofon va avea loc sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural Local Gura Humorului, pe scena căruia sunt așteptați să urce, rând pe rând, cei aproximativ 500 de elevi, provenind din cele 35 de unități școlare din județul Suceava care și-au anunțat deja participarea.

Le mulțumim și le urăm mult succes tuturor celor care vor veni să se bucure împreună cu noi (elevi artiști, profesori îndrumători și simpli spectatori) la sărbătoarea Francofoniei! Vive la Francophonie!

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 8 din 51