Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 30 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
266
Ieri: :
1153
Sãptãmânal: :
4266
Lunar: :
10970
Total: :
4706848


Info - Suceava - limbi moderne
REGULAMENTE OLIMPIADE DE LIMBI MODERNE 2019-2020 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 15 Ianuarie 2020 08:54

Vă punem la dispoziţie, spre informare şi consultare, regulamentele specifice de organizare şi desfăşurare a olimpiadelor de limbi moderne în vigoare. Orice modificare / actualizare transmisă de MEC va fi actualizată în timp util şi pe acest site.


REGULAMENT OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZĂ - CLICK AICI


REGULAMENT OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE – LIMBA FRANCEZĂ - CLICK AICI


ANEXĂ LA REGULAMENT OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE – LIMBA FRANCEZĂ - CLICK AICI


REGULAMENT OLIMPIADA  LIMBI ROMANICE – LIMBILE SPANIOLĂ, ITALIANĂ, PORTUGHEZĂ - CLICK AICI


ANEXĂ LA REGULAMENT OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE – LIMBILE SPANIOLĂ, ITALIANĂ, PORTUGHEZĂ - CLICK AICI


REGULAMENT OLIMPIADA DE LIMBA RUSĂ MODERNĂ - CLICK AICI


REGULAMENT DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ - CLICK AICI

Ultima actualizare în Marţi, 11 Februarie 2020 08:24
 
APEL CONSTITUIRE GRUPURI DE LUCRU OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZĂ ȘI OLIMPIADA DE LIMBA FRANCEZĂ – AN ŞCOLAR 2019-2020 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 09 Decembrie 2019 15:47

Vă facem cunoscut faptul că, în perioada următoare (9 – 16 decembrie 2019), se pot face înscrieri pentru selecția profesorilor de limba engleză / limba franceză în vederea constituirii grupurilor de lucru ce vor elabora propuneri de subiecte  pentru Olimpiada de limba engleză / Olimpiada de limba franceză, în anul școlar 2019-2020.

Profesorii interesați să participe la selecție sunt invitați să se înscrie, prin completarea datelor solicitate, până cel târziu luni, 16 decembrie 2019, ora 12.00, accesând link-ul: CLICK AICI

Profesorii selectați pentru a face parte din grupurile de lucru vor primi un mail de înștiințare în acest sens până cel târziu vineri, 10 ianuarie 2020.

Mult succes tuturor!

 
28 noiembrie - Ziua Profesorului de Limba Franceză - Webinaire pentru profesorii de limba franceză PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 14 Noiembrie 2019 12:53

Institutul Francez din România va organiza pe 28 noiembrie 2019  (17.00 – 19.00) un webinaire pentru profesorii de limba franceza, în cadrul primei ediții a Zilei Profesorului de Limba Franceză, inițiate anul acesta de președintele Emmanuel Macron.

Tema este « De YouTube à la classe, mode d’emploi » Enseigner aux adolécrans* à partir de documents authentiques - formatrice, Emilie LEHR, experte associée France Education International et formatrice labélisée TV5 Monde.

Profesorii de limba franceză din județul Suceava care doresc să vizioneze acest webinaire sunt invitați în Aula Colegiului Național Petru Rareș Suceava, joi, 28 noiembrie 2019, ora 17.00.

Profesorii care doresc să participe la webinaire sunt invitați să se înscrie, accesând link-ul de AICI.

CLICK AICI pentru a vizualiza afișul evenimentului.

Mulțumim Institutului Francez Iași pentru oportunitatea oferită profesorilor de limba franceză din județul Suceava de a participa la webinaire!

Toate cele bune!


 
Olimpiada Internațională de Limba Franceză (27-30 septembrie 2019, Chișinău, Republica Moldova) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 01 Octombrie 2019 16:46

În perioada 27-30 septembrie 2019 a avut loc, la Chișinău, Republica Moldova, Olimpiada Internațională de Limba Franceză.

Competiția, înscrisă în programul activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), a reunit 35 de elevi, din 6 țări, cu performanțe la limba franceză: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România.

Lotul olimpic național al României a fost reprezentată de 6 elevi, printre care, s-a aflat și eleva Andreea Gînga de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Olimpiada a cuprins două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată) și o probă orală pe echipe (documentarea, pregătirea și prezentarea unei dezbateri televizate).

Palmaresul elevilor români la a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză (Chișinău, 27 – 30 septembrie) este compus din trei premii Itrei premii II, respectiv trei premii III.

Eleva Andreea Gînga, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a obținut premiul al III-lea, la proba orală pe echipe, nivelul B2.  

Din delegația țării noastre a făcut parte, în calitate de evaluator, prof. dr. Constantin Tiron (Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului / inspector școlar pentru limbi moderne  la Inspectoratul Școlar Județean Suceava).

Mai multe detalii despre premiile obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, găsiți accesând link-ul CLICK AICI

Felicitări elevei sucevence Andreea Gînga și profesoarelor îndrumătoare Luminița Mocanu și Laura Ciurari! De asemenea, felicitări tuturor elevilor români care au reprezentat cu cinste România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de la Chișinău!

Ultima actualizare în Marţi, 01 Octombrie 2019 17:48
 
DOCUMENTE CONSFĂTUIRI LIMBI MODERNE - 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector şcolar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 20 Septembrie 2019 10:33

Vă punem la dispoziţie, spre consultare şi informare, documentele Consfătuirii anuale judeţene a profesorilor de limbi moderne, din data de 18 septembrie 2019.

Cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ în anul şcolar 2019-2020, priorităţile pentru nou an şcolar – CLICK AICI

Indicaţii privind planificarea şi proiectarea didactică – CLICK AICI

Structură diverse portofolii – CLICK AICI

Cercurile pedagogice – LIMBA ENGLEZĂ – CLICK AICI

Cercurile pedagogice – LIMBA FRANCEZĂ – CLICK AICI

Cercurile pedagogice – LIMBA GERMANĂ MODERNĂ – ÎN CURÂND

Materiale MEN utile limba engleză – CLICK AICI

Materiale MEN utile limba franceză, limba germană, limba spaniolă CLICK AICI

Precizăm că, la cercul pedagogic din semestrul I, se vor realiza, pe lângă tema stabilită, şi ateliere de formare / activităţi privind calibrarea evaluării lucrărilor scrise din cadrul olimpiadelor de limbi moderne. De asemenea, veţi avea în atenţie, în cadrul cercurilor pedagogice, discuţii / analize ale programelor de limbi moderne pentru clasa a VII-a.

Mult succes tuturor în noul an şcolar 2019-2020!

Ultima actualizare în Vineri, 20 Septembrie 2019 10:53
 
PLANIFICAREA CONSFĂTUIRILOR ANUALE JUDEȚENE ALE PROFESORILOR DE LIMBI MODERNE (ENGLEZĂ, FRANCEZĂ, GERMANĂ MODERNĂ, RUSĂ MODERNĂ, SPANIOLĂ) DIN JUDEȚUL SUCEAVA PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Joi, 12 Septembrie 2019 22:33

Vă informăm că, la începutul anului școlar 2019-2020, Consfătuirile anuale județene ale profesorilor de limbi moderne (engleză, franceză, germană modernă, rusă modernă, spaniolă) vor avea loc, pe zone, după cum urmează:

1. Toate limbile moderne (engleză, franceză, germană, rusă, spaniolă) – zonele Suceava, Rădăuți, Solca: 18.09.2019, ora 10.00, LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SUCEAVA.

2. Toate limbile moderne (engleză, franceză, germană, rusă, spaniolă) – zonele Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei: 18.09.2019, ora 14.00, CASA DE CULTURĂ GURA HUMORULUI.

Menționăm că prezența este obligatorie.

Ultima actualizare în Vineri, 20 Septembrie 2019 09:34
 
Elevă de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava calificată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de la Chișinău (Republica Moldova) (27-30 septembrie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 23 Iulie 2019 18:29

În urma rezultatului remarcabil obținut la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Franceză (premiul I), desfășurată în aprilie la Bistrița (județul Bistrița-Năsăud), eleva GÎNGA ANDREEA, clasa a XI-a, bilingv de la COLEGIUL NAȚIONAL ”PETRU RAREȘ” SUCEAVA, s-a calificat în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, care se va desfășura la Chișinău (Republica Moldova), în perioada 27-30 septembrie 2019.

Lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, care se va desfăsura la Chișinău (Republica Moldova), va fi format din șase elevi, printre care se va afla și eleva GÎNGA ANDREEA.

Mult succes Andreei și profesorilor îndrumători (Laurica Ciurari și Luminiţa Mocanu)!

Ultima actualizare în Marţi, 23 Iulie 2019 19:31
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ (Brașov, jud. Brașov, 5-10 mai 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 10 Mai 2019 16:44

Etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc, în perioada 5-10 mai 2019, la Brașov, județul Brașov. Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 8 elevi, dintre aceștia, 5 elevi obținând premii și mențiuni, după cum urmează:

a) la categoria individual: Premiul I - Pătrăucean Bianca, clasa a VII-a, nivel A2, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți (îndrumător prof. Apetrei Sorina Andreea); MențiuneMarian Maria Alexandra, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. dr. Crudu Mihai Ionuț).

b) la categoria proiect: Premiul II - Florean Sara, clasa a IX-a, nivel A2, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Popovici Angelica); Premiul III - Pătrăucean Bianca, clasa a VII-a, nivel A2, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți (îndrumător prof. Apetrei Sorina Andreea); Premiul III - Muntean Alexandru, clasa a XII-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumători Grigoreanu Sofia și Maftei Camelia Maria); Mențiune - Blănaru Ana Teodora, clasa a XI-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Maftei Camelia Maria).

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Maftei Camelia Mari de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limba germană modernă a făcut parte, în calitate de membru evaluator, doamna profesoară Popovici Angelica, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”Rădăuți.

Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut premii și mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) pentru frumoasele rezultate obținute! Felicitări și profesorilor îndrumători pentru munca depusă! Mult succes în continuare tuturor!

Ultima actualizare în Vineri, 10 Mai 2019 17:13
 
REZULTATELE LOTULUI OLIMPIC JUDEȚEAN DE ELEVI CE A REPREZENTAT JUDEȚUL SUCEAVA LA ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBI ROMANICE - LIMBA SPANIOLĂ (Orăștie, jud. Hunedoara, 22-26 aprilie 2019) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 26 Aprilie 2019 10:21

Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice - limba spaniolă a avut loc, în perioada 22-26 aprilie 2019, la Orăștie, județul Hunedoara. Lotul olimpic județean a fost format din 4 elevi, toți obținând mențiuni, după cum urmează: Mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale – Gorcea Alexandru, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava; Mențiuni speciale acordate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara: Gherasim Octavian George, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Semenciuc Sabina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și Chelaru Lorena Bianca, clasa a XII-a, de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni. Ellevii de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava au fost pregătiți de doamna profesoară Norocel Ancuța, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar eleva de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni a fost pregătită de doamna profesoară Podariu Mihaela.

Lotul olimpic județean a fost însoțit de doamna prof. Ciobîcă Maria, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice – limba spaniolă, a făcut parte, în calitate de membru evaluator, profesoara de limba spaniolă Ancuța Norocel de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Felicitări tuturor elevilor participanți la etapa națională și profesorilor îndrumători! Vacanță plăcută tuturor!

Ultima actualizare în Sâmbătă, 27 Aprilie 2019 19:15
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 4 din 53