Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 6 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
345
Ieri: :
141
Sãptãmânal: :
1162
Lunar: :
4531
Total: :
4685106


Olimpiada Internațională de Limba Franceză (27-30 septembrie 2019, Chișinău, Republica Moldova) PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 01 Octombrie 2019 16:46

În perioada 27-30 septembrie 2019 a avut loc, la Chișinău, Republica Moldova, Olimpiada Internațională de Limba Franceză.

Competiția, înscrisă în programul activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), a reunit 35 de elevi, din 6 țări, cu performanțe la limba franceză: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România.

Lotul olimpic național al României a fost reprezentată de 6 elevi, printre care, s-a aflat și eleva Andreea Gînga de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Olimpiada a cuprins două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată) și o probă orală pe echipe (documentarea, pregătirea și prezentarea unei dezbateri televizate).

Palmaresul elevilor români la a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză (Chișinău, 27 – 30 septembrie) este compus din trei premii Itrei premii II, respectiv trei premii III.

Eleva Andreea Gînga, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a obținut premiul al III-lea, la proba orală pe echipe, nivelul B2.  

Din delegația țării noastre a făcut parte, în calitate de evaluator, prof. dr. Constantin Tiron (Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului / inspector școlar pentru limbi moderne  la Inspectoratul Școlar Județean Suceava).

Mai multe detalii despre premiile obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, găsiți accesând link-ul CLICK AICI

Felicitări elevei sucevence Andreea Gînga și profesoarelor îndrumătoare Luminița Mocanu și Laura Ciurari! De asemenea, felicitări tuturor elevilor români care au reprezentat cu cinste România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de la Chișinău!

Ultima actualizare în Marţi, 01 Octombrie 2019 17:48