Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 29 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
259
Ieri: :
1153
Sãptãmânal: :
4259
Lunar: :
10963
Total: :
4706841


Noutãti MEN
Proiect OMEN modificare planuri-cadru învățământ gimnazial PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 11 Iulie 2018 12:02

Ministerul Educației Naționale supune consultării publice proiectul de ordin pentru modificarea anexelor 2-7 ale ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 3590/2016, privind aprobarea planurilor-cadru de învățământ pentru învățământul gimnazial.   

Propunerile și sugestiile pot fi trimise până pe data de 16 iulie, inclusiv, pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

CLICK AICI pentru a consulta / descărca Proiectul de ordin.

 
APEL MANUALE ȘCOLARE PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 11 Iunie 2018 15:38

Profesorii doritori să depună proiecte de manuale trebuie să urmărească pe site-ul CNEE (http://www.rocnee.eu/) postarea informațiilor cu privire la termenul limită de depunere a acestora (15 iulie 2018, in principiu).

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească aceste manuale sunt menționate în OM nr. 5645/2017 - click aici.

Disciplinele pentru care nu au fost depuse proiecte de manuale școlare sunt următoarele:

Comunicare in limba moderna (italiana) – clasa I, clasa a II-a

Comunicare in limba moderna (spaniola) – clasa I, clasa a II-a

Limba moderna (italiana) – clasa a III-a, clasa a IV-a

Limba moderna (spaniola) – clasa a III-a, clasa a IV-a

Limba moderna 1 (franceza) – clasa a V-a, clasa a VI-a

Limba moderna 1 (spaniola) – clasa a V-a, clasa a VI-a

Limba moderna 1 (italiana) –  clasa a VI-a

Limba moderna 1 - intensiv (franceza) – clasa a V-a, clasa a VI-a

Limba moderna 1 - intensiv (spaniola) – clasa a V-a, clasa a VI-a

Limba moderna 1 - intensiv (italiana) – clasa a V-a

Limba modernă 2 (engleză) – clasa a V-a

Limba moderna 2 (spaniola) – clasa a V-a, clasa a VI-a

Limba moderna 2 (italiana) –  clasa a VI-a.

Ultima actualizare în Luni, 09 Iulie 2018 08:14
 
APEL CNEE pentru redactarea și selectarea subiectelor pentru etapa județeană și națională a olimpiadelor școlare PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 28 Decembrie 2017 03:03

Stimate colege / stimați colegi profesori de limbi moderne (engleză, franceză),

În data de 21 decembrie 2017, CNEE (Centrul Național de Evaluare și Examinare) a lansat un apel național pentru redactarea și selectarea subiectelor pentru etapa județeană și națională a olimpiadelor școlare; în cazul limbilor moderne, sunt vizate limba franceză (liceu și gimnaziu) și limba engleză (liceu). Dacă doriți să faceți / transmiteți propuneri de subiecte către CNEE  pentru etapa județeană  și / sau națională, CITIȚI CU ATENȚIE APELUL ! CLICK AICI PENTRU A CITI / DESCĂRCA APELUL. Apelul poate fi consultat / descărcat și de pe site-ul Centrului Nașional de Evaluare și Examinare http://www.rocnee.eu/node/198

Conform apelului CNEE, subiectele si angajamentele de confidențialitate se depun la sediul IȘJ Suceava - la inspectorul școlar pentru limbi moderne, în perioada 21 decembrie 2017 - 17 ianuarie 2018.

Având în vedere că este perioadă de vacanță și ținând cont de termenul limită stabilit de CNEE, rog pe cei interesați să aducă la sediul IȘJ Suceava, în perioada 15-16 ianuarie 2018, propunerile de subiecte, conform precizărilor de la punctul D din Apel:

Depunerea propunerilor de subiecte însoțite obligatoriu de baremele de evaluare și notare se face într-un singur document la inspectorul de specialitate din cadrul IȘJ, în format electronic editabil. La finalul documentului se va menționa: numele și prenumele profesorului propunător, unitatea de învățământ, localitatea / județul, numărul de telefon și adresa de e-mail a profesorului.

Documentul va fi salvat cu următoarea denumire: disciplinași, după caz, clasa (cu cifre arabe), numele profesorului propunător, prenumele acestuia și numărul propunerii de subiect (în situația în care profesorul elaborează mai multe propuneri de subiecte). De exemplu, geografie_11_vasilescu_georgeta_1.

Menționez că apelul CNEE nu are legătură cu selecția membrilor grupurilor de lucru pentru elaborarea de propuneri de subiecte realizată în luna decembrie la nivelul IȘJ Suceava. În consecință, precizez că membrii grupurilor de lucru selectați pentru elaborarea propunerilor de variante de subiecte pentru etapa locală a olimpiadelor de limba franceză (liceu și gimnaziu), limba engleză (liceu și gimnaziu) și pentru etapa județeană a olimpiadei de limba engleză (gimnaziu) vor elabora și transmite la termenele stabilite propunerile, conform precizărilor primite prin mail.

Mult succes!

Vă urez ca Noul An 2018 să vă găsească sănătoși și să vă aducă numai realizări și bucurii! LA MULȚI ANI!


Ultima actualizare în Joi, 28 Decembrie 2017 09:52
 
Lista auxiliarelor didactice care au obținut acordul MEN pentru utilizare extinsă la clasă PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Marţi, 31 Octombrie 2017 08:55

Pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare a fost publicată miercuri, 11 octombrie 2017, lista auxiliarelor didactice care au obținut acordul MEN pentru utilizare extinsă la clasă.

Lista include 3.361 de titluri aferente instrumentelor didactice destinate dezvoltării competențelor elevilor. Acestea sunt elaborate de instituții, societăți științifice recunoscute la nivel național și internațional și/sau publicate de edituri de prestigiu național și internațional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.).

Mai multe detalii, pe http://www.edu.ro/auxiliare-didactice.

CLICK AICI pentru a consulta / descărca lista auxiliarelor didactice.

Ultima actualizare în Marţi, 31 Octombrie 2017 08:58
 
Ordinul 4797/2017 privind Regulamentul – cadru de organizare şi funcţionare a claselor cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, respectiv bilingv în unitățile de învățământ preuniversitar PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 25 Septembrie 2017 18:39

Vă informăm că a apărut în Monitorul Oficial Ordinul 4797/2017 privind Regulamentul – cadru de organizare şi funcţionare a claselor cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, respectiv bilingv în unitățile de învățământ preuniversitar. Precizăm că acest Regulament se aplică începând din anul școlar 2017-2018.

În acest context, vă rugăm să luați act de prevederile acestui document care ameliorează legislația în vigoare în această privință.

De asemenea, recomandăm unităților școlare care, pe viitor, doresc să înființeze clase cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, să prelucreze acest document în comisiile metodice / Consiliul profesoral / Consiliul de Administraţie, în vederea parcurgerii etapelor specifice de înfiinţare şi funcţionare corespunzătoare a acestor clase.

CLICK AICI pentru a vizualiza / descărca Regulamentul.

 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2