Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 10 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
90
Ieri: :
153
Sãptãmânal: :
609
Lunar: :
5139
Total: :
4576214


Franceza
20 martie 2020 - Ziua Internațională a Francofoniei PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 30 Ianuarie 2020 00:17

Vă reamintim că, în data de 20 martie 2020, se sărbătoresc 50 de ani de la crearea Francofoniei instituționale. Ziua Internațională a Francofoniei este dedicată promovării limbii franceze, valorificării diversității culturale și solidarității între statele francofone. În acest context, sunteți invitați să organizați activități / acțiuni / proiecte de celebrare a zilei de 20 martie în unitățile de învățământ în care vă desfășurați activitatea, ca profesori de limba franceză. 

Pentru a putea centraliza, la nivel județean, activitățile / acțiunile / proiectele prilejuite de Ziua Internațională a Francofoniei, vă rugăm să completați formularul, dând CLICK AICI. Termen limită de completare: 17 februarie 2020, ora 12:00. Centralizatorul activităților / acțiunilor / proiectelor la nivel județean va fi afișat pe site-ul http://lang-platform.eu/suceava/ și va fi transmis către Ministerul Educației și Cercetării.

Vă mulțumim.

Ultima actualizare în Joi, 30 Ianuarie 2020 00:24
 
28 noiembrie - Ziua Profesorului de Limba Franceză - Webinaire pentru profesorii de limba franceză PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 14 Noiembrie 2019 12:53

Institutul Francez din România va organiza pe 28 noiembrie 2019  (17.00 – 19.00) un webinaire pentru profesorii de limba franceza, în cadrul primei ediții a Zilei Profesorului de Limba Franceză, inițiate anul acesta de președintele Emmanuel Macron.

Tema este « De YouTube à la classe, mode d’emploi » Enseigner aux adolécrans* à partir de documents authentiques - formatrice, Emilie LEHR, experte associée France Education International et formatrice labélisée TV5 Monde.

Profesorii de limba franceză din județul Suceava care doresc să vizioneze acest webinaire sunt invitați în Aula Colegiului Național Petru Rareș Suceava, joi, 28 noiembrie 2019, ora 17.00.

Profesorii care doresc să participe la webinaire sunt invitați să se înscrie, accesând link-ul de AICI.

CLICK AICI pentru a vizualiza afișul evenimentului.

Mulțumim Institutului Francez Iași pentru oportunitatea oferită profesorilor de limba franceză din județul Suceava de a participa la webinaire!

Toate cele bune!


 
Stagiu abilitare evaluatori DELF la Focșani PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 26 Octombrie 2018 13:06

Institutul Francez din Iasi organizeaza la Focsani in perioada 16 – 18 noiembrie 2018 un stagiu de formare pentru evaluatori DELF ; stagiul este conceput si supervizat de CIEP – Centre International d’Etudes Pédagogiques ; profesorii stagiari primesc o diploma eliberata de acest organism.

In acest moment, există 15 locuri libere, inscrierile se fac pana pe data de 2 noiembrie, pe aresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Profesorii care doresc sa participe trebuie sa aiba un foarte bun nivel de franceza (C1) si, ulterior, sa raspunda la solicitarile centrelor de examen de a evalua in cadrul sesiunilor din februarie, mai, iunie, noiembrie.

Mentionam faptul ca nu se plateste taxa de participare, iar cazarea si masa vor fi platite de stagiari.

 

 
Concursul județean ”Le pouvoir des mots” - Ediția I PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 28 Martie 2018 19:04

Vă informăm că, sâmbătă, 19 mai 2018, ora 9.00, la Colegiul Tehnic Rădăuți va avea loc concursul județean ”Le pouvoir des mots” – ediția I, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic Rădăuți. Concursul se adresează elevilor  din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a care studiază limba franceză în colegiile tehnice și liceele tehnologice din județul Suceava.   

Concursul LE POUVOIR DES MOTS este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 18, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii privind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Loredana CHELBA de la Colegiul Tehnic Rădăuți, responsabil al concursului (date de contact – mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0745 317 982) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 5 mai 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
Concursul DICTÉE LAVALLOISE - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 22 Martie 2018 22:33

Vă informăm că, sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 9.00,  la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, va avea loc concursul județean ”Dictée lavalloise” – ediția a VII-a, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, Asociația "Curcubeul Succesului" și Asociația Laval – Suceava (ONG–uri cu scop educațional care activează la nivel european). Concursul se adresează elevilor  (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a) care studiază limba franceză (1-2 ore / săptămână) din liceele județului Suceava.    

Concursul DICTÉE LAVALLOISE este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 8, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii prind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Daniela SANDU de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, responsabil al concursului (date de contact – mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0747 64 39 52) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 30 martie 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 10