Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 64 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
137
Ieri: :
367
Sãptãmânal: :
1306
Lunar: :
6184
Total: :
4686759


Franceza
Stagiu abilitare evaluatori DELF la Focșani PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Vineri, 26 Octombrie 2018 13:06

Institutul Francez din Iasi organizeaza la Focsani in perioada 16 – 18 noiembrie 2018 un stagiu de formare pentru evaluatori DELF ; stagiul este conceput si supervizat de CIEP – Centre International d’Etudes Pédagogiques ; profesorii stagiari primesc o diploma eliberata de acest organism.

In acest moment, există 15 locuri libere, inscrierile se fac pana pe data de 2 noiembrie, pe aresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Profesorii care doresc sa participe trebuie sa aiba un foarte bun nivel de franceza (C1) si, ulterior, sa raspunda la solicitarile centrelor de examen de a evalua in cadrul sesiunilor din februarie, mai, iunie, noiembrie.

Mentionam faptul ca nu se plateste taxa de participare, iar cazarea si masa vor fi platite de stagiari.

 

 
Concursul județean ”Le pouvoir des mots” - Ediția I PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Miercuri, 28 Martie 2018 19:04

Vă informăm că, sâmbătă, 19 mai 2018, ora 9.00, la Colegiul Tehnic Rădăuți va avea loc concursul județean ”Le pouvoir des mots” – ediția I, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic Rădăuți. Concursul se adresează elevilor  din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a care studiază limba franceză în colegiile tehnice și liceele tehnologice din județul Suceava.   

Concursul LE POUVOIR DES MOTS este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 18, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii privind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Loredana CHELBA de la Colegiul Tehnic Rădăuți, responsabil al concursului (date de contact – mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0745 317 982) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 5 mai 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
Concursul DICTÉE LAVALLOISE - 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 22 Martie 2018 22:33

Vă informăm că, sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 9.00,  la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, va avea loc concursul județean ”Dictée lavalloise” – ediția a VII-a, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, Asociația "Curcubeul Succesului" și Asociația Laval – Suceava (ONG–uri cu scop educațional care activează la nivel european). Concursul se adresează elevilor  (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a) care studiază limba franceză (1-2 ore / săptămână) din liceele județului Suceava.    

Concursul DICTÉE LAVALLOISE este înscris în C.A.E.J. 2018, poziția 8, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii prind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Daniela SANDU de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, responsabil al concursului (date de contact – mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon mobil:  0747 64 39 52) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 30 martie 2018.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
Festivalul SOYONS FRANCOPHONES ! – Ediția a V-a Gura Humorului, 24 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin TIRON   
Luni, 19 Martie 2018 19:27

În luna martie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Săptămâna Francofoniei, o sărbătoare a tuturor celor care au în comun pasiunea pentru limba franceză, pentru cultura şi civilizaţia franceză şi francofonă.

Ajuns anul acesta la a V-a ediţie, festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES !, organizat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a devenit deja o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava.

Festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES ! se doreşte a fi o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Flaubert şi pentru valorile spaţiului francofon. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui amplu spectacol  cuprinzând recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

Festivalul francofon va avea loc sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural Local Gura Humorului, pe scena căruia sunt așteptați să urce, rând pe rând, cei aproximativ 500 de elevi, provenind din cele 35 de unități școlare din județul Suceava care și-au anunțat deja participarea.

Le mulțumim și le urăm mult succes tuturor celor care vor veni să se bucure împreună cu noi (elevi artiști, profesori îndrumători și simpli spectatori) la sărbătoarea Francofoniei! Vive la Francophonie!

 
Un prestigios autor belgian la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava : Paul Emond PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Duminică, 11 Martie 2018 18:28

Miercuri 14 martie 2018, ora 12, în sala „Dimitrie Leonida” (corp D)  a Universității „Ștefan cel Mare” va avea loc conferința Du roman au théâtre susținută de scriitorul Paul Emond în cadrul tradiționalei manifestări a  Zilelor Francofoniei. În aceeași zi, la ora 18, Biroul Francez va găzdui conferința Parcours d’un écrivain, a  prestigiosului  invitat.

CLICK AICI pentru a vizualiza AFIȘUL

CLICK AICI pentru a vizualiza detalii

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 11