Principal

CONTACT

Prof. dr. Constantin TIRON

Inspector școlar pentru limbi moderne - limba franceză


Conectare

Vizitatori conectati

Avem 7 vizitatori online
www.joomlatutos.com
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
mod_jts_counterstats
Azi: :
57
Ieri: :
389
Sãptãmânal: :
446
Lunar: :
5324
Total: :
4685899


Franceza
Concursul județean « La Dictée lavalloise » – ediția a VIII-a PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 29 Martie 2019 19:48

Vă informăm că, sâmbătă, 13 aprilie 2019, ora 9.00,  la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, va avea loc concursul județean « La Dictée lavalloise » – ediția a VIII-a, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Colegiul Tehnic „Petru Muşat”  Suceava, Biroul Francez Suceava, Centrul de Reuşită Universitară Suceava, Asociația „Curcubeul Succesului” și Asociația Laval – Suceava. Concursul se adresează elevilor  (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a) care studiază limba franceză (1-2 ore / săptămână) din liceele județului Suceava.      

Concursul « La Dictée lavalloise » este înscris în C.A.E.J. 2019, poziția 4, domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații, și nu se percepe taxă de participare sau alte contribuții financiare din partea părinților/elevilor participanți.

Pentru mai multe detalii prind activitatea, regulamentul concursului, premiile și fișa de înscriere, profesorii de limba franceză, interesați să participe cu elevii la acest concurs, sunt rugați să o contacteze pe doamna profesor Daniela Sandu, responsabil al concursului (date de contact – mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   telefon mobil:  0747 64 39 52) .

Termenul de trimitere al fișei de înscriere este 7 aprilie 2019.

Vă așteptăm și vă urăm mult succes!

 
Concursul de limba franceză LE POUVOIR DES MOTS PDF Imprimare Email
Scris de Constantin Tiron   
Vineri, 29 Martie 2019 17:13

Vă informăm că, în anul școlar 2018-2019, în data de 18 mai 2019, ora 10.00, la Colegiul Tehnic Rădăuți, se va organiza, la nivel județean, a doua ediție a concursului Le pouvoir des mots. Concursul, inițiat de Colegiul Tehnic Rădăuți, organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, se adresează elevilor de liceu (clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a) de la colegii și licee tehnice/tehnologice/grupuri școlare, pasionați de limba franceză.

Concursul constă într-o probă scrisă de două ore alcătuită din trei părţi: partea întai va cuprinde subiecte de tip adevărat/fals şi justificare (5x0.5p=25p.) cu texte de 200 de cuvinte pentru clasa a IX-a, 225 de cuvinte pentru clasa a X-a, 250 de cuvinte pentru clasele a XI-a și a XII-a, partea a doua subiecte din gramatica limbii franceze (25p.) constând in 2-3 exerciții, iar partea a treia va consta în redactarea unei scrisori informale/unui mail pentru clasele a IX-a, a X-a și a XI-a și a unei scrisori formale pentru clasa a XII-a (40p). Se vor acorda 10p. din oficiu.

La fiecare clasă vor fi acordate trei premii (un premiu I, un premiu II, un premiu III) și trei mențiuni (o mențiune I, o mențiune II, o mențiune III).

Profesorii care doresc să propună modele de subiecte pentru concurs, sunt rugați să le transmită pe mail la adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până cel târziu 5 mai 2019. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI.  

Ultima actualizare în Vineri, 29 Martie 2019 17:38
 
Concours "NOUS, l'Europe" PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Marţi, 15 Noiembrie 2016 08:19

AMOPA (Association des Membres de l'Ordre des Palmes Académiques) National  organizează concursul Nous, l’Europe. Click AICI pentru detalii.

Ultima actualizare în Marţi, 15 Noiembrie 2016 08:48
 
Concursul de creație literară în limba franceză Défence et illustration de la langue française PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron   
Marţi, 15 Noiembrie 2016 08:01

AMOPA (Association des Membres de l'Ordre des Palmes Académiques) organizează concursul de creație literară în limba franceză  Défence et illustration de la langue française - Etablissemnts de l'étranger. Click AICI pentru detalii.

Ultima actualizare în Marţi, 15 Noiembrie 2016 08:43
 
CONCOURS - AFFICHES publicitaires - DELF à Suceava PDF Imprimare Email
Scris de Inspector școlar pentru limbi moderne, Prof. dr. Constantin TIRON   
Joi, 15 Ianuarie 2015 17:53

A vos plumes, à vos crayons!!

Pour personnaliser la première soutenance de l'examen DELF à Suceava, on vous invite à réaliser avec les élèves francophones des AFFICHES publicitaires. Elles peuvent avoir toute forme, tout format, être réalisées selon les désirs, l'inspiration et la créativité de nos élèves. Seules contraintes: le lieu de déroulement, C.N. Petru Rares de Suceava, date de passation, le 21-22 février 2015, marquer tous les niveaux à passer: A1, A2, B1, B2.

Le jury sera formé par Constantin Tiron, Inspecteur de Français, Laurica Ciurari, professeur de français, Isabella Ignătescu, professeur d'arts plastiques.

Date limite d'envoi: le 30 janvier 2015.

Adresse d'envoi: C.N.Petru Rares , 24, Rue Mihai Viteazu, Suceava (à l'attention de Mme Laurica Ciurari)

Merci de vouloir travailler autrement le français avec nos élèves et de vouloir faire d'autres choses en/pour le français !


Ultima actualizare în Joi, 15 Ianuarie 2015 18:14
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3