Concursul "Juvenes Translatores"

Vă prezentăm faxul primit de la Ministerul Educaţiei Naţionale, cu decrierea procedurii de participare la Concursul internaţionale “Juvenes Translatores”. Mult succes participanţilor care vor fi selecţionaţi!

Vă informăm că, în data de 27 noiembrie 2014, va avea loc cea de-a 8-a ediție a concursului ”Juvenes Translatores”, concurs anual al Uniunii Europene care se adresează elevilor cu vârsta de 17 ani. Ediția 2014 este deschisă elevilor născuți în 1997, indiferent de naționalitate, și participării a peste 751 de licee. Elevii (fiecare liceu / colegiu poate înscrie între 2 și 5 elevi) vor traduce un text de o pagină în funcție de alegerea exprimată pentru oricare dintre cele 552 combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE.

În perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2014, liceele / colegiile își pot înscrie elevii la concursul tinerilor traducători la adresa de internet http://ec.europa.eu/translatores/. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

Anul acesta, textele care urmează a fi traduse vor avea ca temă ”identitatea europeană”. Traducerile realizate vor fi evaluate de traducători din cadrul Uniunii Europene, aceștia din urmă selectând câte un câștigător pentru fiecare țară. În aprilie 2015, toți câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru decernarea premiilor.