Vizita lui Mario Castro Navarette la Vaslui

Vineri, 4 decembrie, la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Vaslui, a avut loc o activitate a catedrelor de limba română şi spaniolă, intitulată "Poezii alese - Poesias escogidas. Lirica eminesciană în limba spaniolă. Lectură în limbile română şi spaniolă şi dezbateri”, în cadrul căreia a fost invitat profesorul Mario Castro Navarrete, Chile, fost profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, şi ilustru traducător din lirica eminesciană, autor a două volume de poezii traduse în limba spaniolă "Poesias escogidas". Activitatea a fost organizată sub egida Liceului Poetic din Benidorm, Spania (preşedinte Julio Pavanneti) iar Mario Castro a fost reprezentantul acestuia în Romania. 

Au fost prezenţi la activitate inspectorii de limba română şi limbi moderne, directorul liceului, profesorii de limba română şi spaniolă, elevi care au recitat poezii eminesciene în limbile română şi spaniolă şi au cântat cântece folk pe versuri eminesciene, precum şi în limba spaniolă. A urmat o dezbatere pe tema traductibilităţii operei eminesciene în limba spaniolă şi a importanţei acesteia pe mapamond. 

A fost o acţiune culturală importantă şi unică, desfăşurată într-o atmosferă caldă, frumoasă, creativă, patronată de umorul şi subtilitatea artei poetice şi a personalităţii lui Mario Castro Navarrete.

Vă oferim un album foto care suprinde câteva din cele mai semnificative momente ale acestui eveniment.

Album: Mario Castro la Vaslui - 4 decembrie 2015