Un nou succes al şcolii vasluiene de limbi moderne: elevii Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, selecţionaţi în lotul lărgit al României în vederea participării la Olimpiada Internaţională de limba rusă de la Moscova

   Conform unei decizii a doamnei profesor universitar doctor Axinia Crasovschi, preşedinta Comisiei Naţionale a Olimpiadei de limba rusă, Vice-Decan al Facultăţii de limbi şi literaturi străine de la Universitatea din Bucureşti, au fost promovaţi în lotul naţional lărgit care va reprezenta ţara noastră la apropiata Olimpiadă Internaţională de la Moscova, elevii cu punctaje superioare de la etapa naţională.

   Printre aceşti elevi, se numără elevii vasluieni de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” ai doamnei profesoare de limba rusă Eugenia Creţanu (titulară la Şcoala Gimnazială “Vasile Pârvan” din Bârlad). Aceştia sunt Paul Alexandru Răileanu, Andrei Arsene (elevi în clasa a XI-a C, profil ştiinţele naturii – bilingv franceză) şi Radu Neacşu (elev în clasa a X-a D, profil ştiinţe sociale – bilingv franceză).

   In perioada următoare, ei vor susţine un test complex de limbă realizat de Institutul de limba rusă “A. S. Puşkin” din Moscova, în urma căruia se va decide exact componenţa lotului restrâns, care va participa la Olimpiada Internaţională de limba rusă. Pentru aceşti trei elevi, începe o perioadă de pregătire intensivă, în care vor lucra cu doamna lor profesoară pentru calificarea în lotul restrâns.Vă vom ţine la curent cu rezultatele acestei examinări.

   Vă reamintim că, împreună cu inspectorul şcolar pentru limbi moderne, profesorul Alexandru Mîţă, doamna profesoară Eugenia Creţanu, membră a Comisiei Naţionale de limba rusă, a fondat şi a contribuit trup şi suflet la activitatea plină de success a “Clubului de limba rusă”, la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, readucând în atenţia publicului vasluian interesul pentru limba rusă, limbă purtătoare a unei culturi perene, a superlativelor.

   În anul şcolar 2016-2017, activitatea Clubului de limba rusă va continua şi se va extinde, deoarece există şi adulţi care doresc să (re)înveţe limba marilor clasici ai literaturii. Clubul de limba rusă va însemna, de asemenea, participarea la proiecţii cinematografice, activităţi culturale, sesiuni ştiinţifice.

    În luna aprilie 2017, Vasluiul va găzdui etapa naţională a Olimpiadei de limba rusă – limbă modernă, fapt care onorează şi îndeamnă la o atitudine receptivă şi pozitivă faţă de studierea limbii şi civilizaţiei ruse, una din cele mai mari ale lumii.