Prima şedinţă cu noua serie 2016-2017 a Clubului de rusă

Pe 12 noiembrie 2016, a avut loc prima şedinţă cu noua serie 2016-2017 a Clubului de rusă din Vaslui.

A fost o şedinţă comună a celor 35 de participanţi – de la toate categoriile – avansaţi, începători şi adulţi/elevi, cu fondatorii Clubului, Eugenia Creţanu şi Alexandru Mîţă.

Tot cu această ocazie, s-a desfăşurat şi prima lecţie de limbă rusă, s-a predat albabetul rus, scrierea de mînă şi pronunţia şi s-au discutat genurile substantivului şi conjugarea verbelor de grupele I şi a II-a la indicativ prezent. Multe lucruri noi, multe noţiuni noi, o “terapie culturală de şoc” aplicată unor cursanţi cu obiective de învăţare diferite, dar animaţi de aceeaşi curiozitate de a descoperi noul, de dorinţa de a învăţa limba unei mari civilizaţii învecinate, pentru a se îmbogăţi spiritual.

Următoarea şedinţă este programată pe 19 noiembrie 2016, tot la 10:30, în acelaşi loc – la sala de la parterul Liceului Teoretic “M. Kogălniceanu” din Vaslui.

Punem la dispoziţia cursanţilor una din cele mai populare şi rapide metode de învăţare a limbii ruse – cea a Ninei Potapova. In cursul săptămînii viitoare, vom posta şi un manual şcolar foarte util.

De asemenea, vă recomandăm Ghidul de conversaţie în limba rusă al lui Gabriel Lavrincic, care poate fi găsit la librăria online a editurii Minerva – e o carte contemporană, cu toate noţiunile care ţin de progresul tehnologic şi social actualizate, foarte utilă pentru o comunicare efectivă în limba rusă.

Clubul nu va însemna doar învăţarea limbii ruse, ci şi participarea la acţiuni culturale, la serate cinematografice sau teatrale, la seminarii, lansări de carte, organizarea de excursii tematice.

Vă dorim tuturor mult succes!