Început de an nou şcolar 2017-2018 la Şcoala Gimnazială Gara Banca

   11 septembrie 2017 – zi cu adevărat festivă în toată ţara, pentru toată suflarea de elevi şi de dascăli din tot învăţământul preuniversitar – de la cel preşcolar la cel postliceal: prima zi a noului an şcolar 2017-2018, ziua când viitorul parcă s-a mai apropiat şi a devenit o componentă a prezentului, iar o seamă de speranţe s-au lăsat formulate şi transmise cu toată sinceritatea celor care au vrut să fie alături de emoţia începutului de drum, de fiecare dată – acelaşi, de fiecare dată – diferit.

   Am participat la ceremonia organizată cu acest minunat prilej, la Şcoala Gimnazială din Gara Banca, instituţie care, laolaltă cu structurile din subordine, urmează să intre într-o epocă de transformare substanţială, fiind inclusă într-un amplu proiect finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. În acest mod, şcoala va beneficia de dotări noi, de o reconstrucţie şi regândire a utilităţilor care îi vor permite să obţină mult-râvnitele autorizaţii de funcţionare, oferind condiţii de studiu echivalente ale celor din unităţile-etalon ale învăţământului românesc.

   Mai e mult până departe... dar, dacă lucrul a fost demarat, se cheamă deja că orizontul de aşteptare al finalităţii s-a redus, iar prezentul îşi măreşte viteza pentru a lăsa loc unui viitor care stă să vină, împlinind deziderate vechi. 

   Am asistat şi am participat la o festivitate simplă, directă şi plină de emoţii sincere, fiind alături de o suflare de prichindei, părinţi şi profesori care au ascultat cu atenţie mesajele pornite dintr-un preaplin sufletesc, transmise de directoarea şcolii, doamna Doiniţa Grigore şi de preotul paroh Iulian Ghimuş, făuritor al unei biserici la fel de noi ca şi şcoala care va fi reconstruită.

   Încununarea festivităţii a reprezentat-o recitalul de virtuozitate folclorică, oferit cu generozitate de Ansamblul de muzică populară “Alunelul”, compus din elevii şcolii Gara-Banca, îndrumaţi cu mult profesionalism şi dăruire de profesoara Mihaela Acasandrei.

   Vă oferim câteva imagini, în galeria de mai jos, care să vă ajute să vă conectaţi la fluxul de emoţii pozitive care a marcat prima zi de şcoală de la Gara Banca.