Eleva Irina Demetra Şuşnea, calificată la Olimpiada Internaţională de limba rusă (3-9.12.2017)

Judeţul Vaslui face parte din nou din lotul reprezentativ al României la Olimpiada Internaţională de limba rusă de la Moscova: eleva doamnei profesoare Eugenia Creţanu, Irina Demetra Şuşnea (Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad) – clasa a XII-a este una din cei opt elevi selecţionaţi de către Institutul “Aleksandr Puşkin” din Moscova şi Ministerul Educaţiei Naţionale în vederea participării la Olimpiada Internaţională de limba rusă, care se va desfăşura la Moscova, în perioada 3-9 decembrie 2017.

Această selecţie s-a făcut în urma unor teste foarte serioase, organizate de prestigioasa universitate moscovită, la care au participat elevii laureaţi ai Olimpiadei Naţionale de limba rusă – ediţia 2017, pe care judeţul Vaslui a organizat-o, în perioada 25-29 aprilie 2017, la Şcoala Gimnazială “C Parfene”. La această ediţie, Irina Demetra Şuşnea a obţinut premiul I la clasa a XI-a, precum şi un Premiu Special.

Urmează o perioadă de pregătire intensă, care vor culmina cu participarea la competiţia internaţională de la Moscova, acolo unde echipajul României este unul din cele mai numeroase, obţinând, la fiecare ediţie, importante distincţii.

Mult succes, Irina Demetra Şuşnea şi felicitări familiei şi doamnei profesoare Eugenia Creţanu!