Irina-Demetra Şuşnea şi profesoara Eugenia Creţanu, laureate ale Galei Topul Firmelor Vaslui 2018

   Faptul că toţi actorii sociali trebuie să contribuie la progresul şcolii este unanim recunoscut. Dar semnele acestei conlucrări sunt uneori destul de sporadice, de aceea ne face o deosebită plăcere să semnalăm aici o acţiune deosebită, prin care s-a recunoscut valoarea unei iniţiative unice în peisajul şcolar vasluian şi naţional. 

   În cadrul Galei “Topul Firmelor – Vaslui 2018”, doamna profesoară Eugenia Creţanu şi-a văzut răsplătită strădania depusă într-o frumoasă carieră care a culminat cu calificări la etapa internaţională a Olimpiadei de limba rusă de la Moscova pentru doi din elevii săi. La Gala din 9 noiembrie 2018, împreună cu doamna profesoară, în prezenţa doamnei inspector şcolar general, profesor Gabriela Plăcintă şi a numeroase personalităţi, a fost premiată şi fosta elevă Irina-Demetra Şuşnea, şefă de promoţie a Colegiului Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” în 2018, calificată la Olimpiada Internaţională de limba rusă de la Moscova din anul şcolar precedent. De la această competiţie de elită, Irina-Demetra Şuşnea s-a întors cu o menţiune, aceasta în condiţiile în care singura modalitate de a studia limba lui Tolstoi şi Puşkin a fost în cadrul Clubului de limba rusă, iniţiativă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, care a intrat deja în 2018 în al patrulea an de existenţă.

   Doamna profesoară Eugenia Creţanu a declarat: „Evenimentul din 9 noiembrie, 2018 a fost surpriză, onoare și bucurie pentru noi! Inteligența elevei și efortul Clubului de limba rusă au fost răsplătite! Ne-am simțit onorate să fim în topul județean al firmelor Vaslui, mai ales că  și în 2016, Paul-Alexandru Răileanu a participat la Moscova la olimpiada internațională de limba rusă!  Paul și Irina sunt pentru mine APOGEUL carierei! Fără ei n-aș fi gustat din roadele  APOGEULUI!  Un rol important în tot acest drum l-au avut d-na inspector general, Gabriela Plăcintă, pasionată de cultura și civilizația rusă și d-l  inspector de limbi moderne, Alexandru Mîță, cel care mi-a propus acest proiect: „CLUBUL DE LIMBA RUSĂ” Diseminarea este realizată de cei mai destoinici membri ai clubului: Jidănașu  Elena, Caliniuc Maria, Timon Elena și bineînțeles cei mai mici (5-14 ani)! Ei ne motivează să continăm!

   Felicitări tuturor organizatorilor şi laureatilor pentru acest eveniment foarte bine pus la punct, prin care s-a recunoscut, o dată în plus, calitatea şcolii vasliuiene!