Concursul Regional „Glasul Francofoniei” – ediția 2019, Bârlad, 30 martie

   Pe 30 martie 2019, la Școala de Muzică și Arte plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad, se va desfășura o nouă ediție a Concursului Regional „Glasul Francofoniei” care are, în calitate de organizator principal, Școala Gimnazială nr. 1 Tutova, împreună cu I.Ș.J. Vaslui. Ceilalți organizatori sunt: CCD Galaţi, Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco” Galaţi, ARPF Galaţi, Inspectoratele Școlare Județene din Brăila și Galați.

  Concursul figurează în CAER 2019, la numărul 2191.

  În folderul atașat, vă expediem toată documentația necesară înscrierii și selectării secțiunii corespunzătoare. Aveți de ales dintre secțiuni cu participare directă și secțiuni cu participare indirectă:

I. Expoziția de desene sau afişe pe tema Mon image du français

II. Teatru francofon (pot fi incluse şi recitări de  poezii sau monologuri în limba franceză)

III. Interpretare de melodii în limba franceză (individual sau grup vocal)

IV.  Culegerea de lucrări scrise cu tema  Etre actif en français cu  sub-secţiunile:

a. Eseu sau poezie în limba franceză -pentru elevi sau profesori-pe tema Etre actif en français;

b. Articol pe tema Les activités extracurriculaires en français: difficultés, enjeux, solutions - numai pentru profesori.

   Înscrierile se fac pe mail, până pe 20 martie 2019 – dată cu rezonanță particulară pentru profesorii de franceză. Adresa furnizată de organizatori pentru expedierea înscrierii este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

   Venez nombreux!