Cerc pedagogic de Religie Ortodoxă la Anenii Noi cu invitați din județul Vaslui

Un grup de cinci profesori de Religie Ortodoxă, delegați din partea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui,  au participat la seminarul de Religie desfășurat la Instituția Publică Gimnaziul Speia, Raionul Anenii Noi, Republica Moldova in data de 13.02.2020. Acțiunea s-a desfășurat sub auspiciile Acordului de Parteneriat semnat acum trei ani între Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Direcția Educație Anenii Noi, document programatic care, de la semnarea sa, a generat o suită de acțiuni și proiecte, cursuri de formare și participări la evenimente științifice.      

Delegația profesorilor vasluieni formată din profesorii Marian Coman, Marian Simion, Marian Epiharia, Irina Erdedi și Adrian Severin, a fost primită foarte frumos, cu pâine și sare, în straie populare. A urmat participarea la un cerc de Religie Ortodoxă cu tema " Familia Creștină". Copiii școlii gimnaziale Speia au prezentat un program artistic deosebit, care a scos in evidență folosirea adevăratelor valori creștine în contextul realităților contemporane.

Participanții le mulțumesc organizatorilor din Republica Moldova, instituțiilor semnatare ale Acordului de cooperare și tuturor celor implicați în realizarea acestui schimb de experiență. Felicitări și la cât mai multe acțiuni comune care să consolideze cunoașterea reciprocă, în beneficiul elevilor și al școlii!