Franceducation.fr : portalul Ministerului Educației Naționale francez, deschis gratuit pentru profesorii de franceză

France Éducation este o inițiativă comună a Ministerului Europei și Afacerilor Externe și a Ministerului Educației Naționale și Tineretului, care face parte din planul pentru limba franceză și plurilingvism prezentat de președintele Republicii, Emmanuel Macron, pe 20 martie 2018 la Institutul Francez.

France Éducation își propune să faciliteze amplasarea unor resurse educaționale digitale de calitate pentru predarea și învățarea limbi franceze oriunde în lume. Portalul este destinat elevilor, profesorilor și, în general, tuturor celor care doresc să descopere, să învețe sau să-și consolideze practica limbii franceze.

Pentru a avea acces liber la resurse didactice de calitate, îi consiliem pe TOȚI profesorii de limba franceză din județul Vaslui, atât pe cei cu experiență, cât și pe cei aflați la începutul carierei, să-și creeze un cont și să utilizeze în procesul de predare-învățare materialele puse cu generozitate la dispoziție pe France Éducation! Adresa la care se poate crea contul este: https://franceducation.fr/app/register

Vom utiliza aceste resurse la viitoarele activități metodice și de formare la limba franceză din județul Vaslui, așadar vă recomandăm călduros să vă faceți cont de utilizator și să începeți să folosiți materialele de pe portal!