Elevii vasluieni ai Clubului de limba rusă și ai Centrului de Excelență Vaslui, premiați de Institutul de Stat al Limbii Ruse “A. S. Pușkin” – 6 iunie 2020

Clubul de limba rusă de la Vaslui și grupa de limba rusă a Centrului Județean de Excelență Vaslui au participat, pe 6 iunie 2020, la Concursul „Educație în limba rusă” organizat de Institutul de Stat al Limbii Ruse „A. S. Pușkin” Государственный Институт Русского Языка и. „А. С. Пушкина” (Moscova, Federația Rusă). În acest an, concursul a avut ca temă «ЧТО В ИМЕНИ ТЕБЕ МОЁМ?..» / „Ce-mi ții ascuns în al tău nume?”.

 Competiția s-a adresat celor care studiază limba rusă ca limbă străină. Concursul internațional s-a desfășurat la Moscova, la Institutul de Stat al Limbii Ruse „A. S. Pușkin”, având patru categorii: „Pușkin în viața mea”,  „Pușkin în secolul XXI”,  „Am citit Pușkin” /,,Pușkin - pentru copii”.  Pentru a participa, fiecare concurent a completat un chestionar pe portalul Educație în limba rusă și apoi și-a trimis lucrarea în orice format convenabil: eseuri, desene, fotografie, lucrări video, teatru și producții muzicale bazate pe lucrările lui A.S. Pușkin. Cererile au fost  acceptate până pe 31 mai, iar pe 6 iunie, de ziua de naștere a A.S. Pușkin, rezultatele competiției au fost evaluate de o comisie formată din profesori și poeți rusi.

Au participat reprezentanți din 30 de țări, printre care și noi, Clubul de limba rusă din Vaslui / Grupa de rusă a Centrului Județean de Excelență Vaslui cu următorii elevi, pregătiți de doamna profesoară Eugenia Crețanu, sub coordonarea profesorului Alexandru Mîță: Roșca Gabriela (6 ani), Jidănașu Elena (10 ani), Copacinschi Raisa (12 ani),  Sava Teodor, (12 ani).

Toți participanții vasluieni au fost premiați și  felicitați pentru expresivitate și nivelul de stăpânire a limbii ruse, primind și au diplome de merit.

Iată mesajul juriului: ,,În acest an, juriul a prezentat aproximativ 500 de înscrieri în patru categorii. Geografia concurenților este neobișnuit de largă. Juriul constată nivelul crescut al lucrărilor trimise, pătrunderea profundă a participanților în opera poetului. Suntem încântați că, odată cu afluxul de noi concurenți, participanții la competiția din anii trecuți rămân alături de noi. Mulțumim cadrelor didactice pentru munca grea pentru învățarea copiilor, școlarilor și studenților limba rusă și pregătirea concurenților noștri. Suntem foarte recunoscători acelor profesori care, ca parte a unui program în afara competiției, și-au împărtășit gândurile și gândurile cu privire la experiența lor pedagogică și semnificația muncii lor."

               Vă oferim înregistrările poeziilor recitate pe micuții noștri reprezentanți și îi felicităm din toată inima pentru performanță!

Elena Jidănașu (10 ani) recită poezia "Няне" (Doica) de A.S.Pușkin

 

Gabriela Roșca (6 ani) recită poezia „Я вас любил” (Vă iubesc) de A.S. Pușkin

 

Raisa Copacinschi (12 ani) recită poezia "Я вас любил" (Vă iubesc) de A. S. Pușkin 

 

Teodor Sava (12 ani) recită poezia „Зимний Вечер” (Seară de iarnă) de A. S. Pușkin