Clubul de limba rusă de la Vaslui – patru elevi laureați ai Concursului internațional de recitări din lirica lui A.S. Pușkin organizat de Centrul Rus de Știință și Cultură din București

            „Clubul de limba rusă”, structură educațională înființată în 2015 la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui a înregistrat numeroase succese în cei cinci ani de activitate: laureați ai Olimpiadei naționale și internaționale de limba rusă, participări încununate de elogii la Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, organizarea  foarte apreciată a Olimpiadei Naționale de limba rusă modernă, limba rusă maternă și limba croată de la Vaslui din 2017, premiile obținute la Concursul „Planeta verde” și la concursul organizat de Uniunea Scriitorilor din Federația Rusă, activitatea grupei de limba rusă din cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui, colaborarea cu Comunitatea Rușilor Lipoveni, serbări de Crăciun, participarea la festivaluri naționale de teatru, participarea la proiecte europene Erasmus+.

               Cel mai recent succes al Clubului de limba rusă este câștigarea Premiilor acordate de Centrul Rus de Știință și Cultură din București pentru participarea deosebit de apreciată a patru din elevii pregătiți de doamna profesoară Eugenia Crețanu la Concursul Internațional de recitări din lirica marelui poet romantic rus Aleksandr Sergheevici Pușkin din mai 2020. Numele laureaților: Gabriela Roșca, Raisa Copacinschi, Elena Jidănașu și Teodor Sava. Diplomele – care tocmai le-au fost remise și le vor fi decernate într-o ceremonie care va fi organizată în luna septembrie, sunt semnate de doamna director al Centrului, Natalia Muzjennikova, fiind o recunoaștere a calității educației lingvistice și culturale furnizate la Clubul de limba rusă.

               Vă prezentăm poeziile cu care au impresionat juriul elevii Clubului:

            Gabriela Roșca (6 ani) - Я вас любил

 

Elena Jidănașu (10 ani)Няне -

 

Raisa Copacinschi (12 ani) - Я вас любил -

 

Teodor Sava (12 ani) - Зимний Вечер -

 

Îi felicităm pe micii noștri recitatori și le urăm să înceapă în septembrie un nou an școlar încununat de noi succese și un nou început de bun augur al Clubului de limba rusă, alături de doamna Eugenia Crețanu!