Trupa de teatru a LMK Vaslui – premiul pentru cel mai bun spectacol în limba engleză la Cluj
- Detalii
- Categorie: Pagina 1
- Publicat: Luni, 15 Iunie 2015 21:30
- Scris de Alexandru Mîţă
- Accesări: 3909
Trupa de teatru în limba engleză a Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, sub îndrumarea doamnei profesor Mihaela Claudia Liteanu, a repurtat un nou şi important succes la Festivalul-concurs naţional de teatru în limba engleză “Come with us to Dramaland”, care se desfăşoară anual la Cluj – Premiul pentru cel mai bun spectacol, cea mai importantă distincţie a acestui festival.
Competiţie prestigioasă, aflată la a 15-a ediţie, Festivalul de teatru în limba engleză de la Cluj-Napoca a avut şi multe ediţii internaţionale. Manifestarea cultural-artistică este înscrisă pe lista de proiecte educative ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi beneficiază de suportul unor importante instituţii partenere, din care menţionăm Radio România, Inspectoratul Scolar Judeţean Cluj, CETA (Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză Cluj), Radio Cluj, EDAR (Asociaţia Naţională de Drama din România), Consiliul Britanic Cluj.
Organizatorii principali sunt doamna inspector şcolar, prof. Luisa Filip, alături de profesorii coordonatori ai festivalului, doamnele Diana Berindei şi Carmen Blaga.
Trupa de teatru în limba engleză a Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” se află la a şaptea participare la „Dramaland”. Doamna profesor Mihaela Claudia Liteanu a propus de fiecare dată interpretarea unor texte dramatice moderne, actuale, cu multiple semnificaţii, pe care le-a adaptat, tradus şi transpus scenic cu ajutorul elevilor liceului, pasionaţi de teatru în limba engleză, reveind de la festival cu importante premii. Trupa de teatru în engleză a Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” – versiunea 2015 şi câştigătoare a Marelui premiu al Festivalului „Come with us to Dramaland” este compusă din elevii Răzvan Ciulei, Ana Gongu-Stănescu, Alexandra Ciurescu, Parascheva Roşu, Narcisa Rotaru, Mihnea Dima, Petru Hage-Moussa, Bianca Corozel, Rebeca Ciobanu, Adrian Mîţă, Roxana Fecioru, George Blăgeanu. Piesa jucată pe scena de la Cluj - „The House on the Border/Casa de pe Graniţă”, adaptată şi tradusă de Mihaela Claudia Liteanu după Slawomir Mrozek, este o parabolă a lumii contemporane, o fină ironie şi critică acidă la adresa graniţelor ca şi concept de a despărţi artificial oameni şi popoare prin crearea de conflicte care, adesea, degenerează în războaie fără sens.
Mentionăm că elevul Răzvan Ciulei a primit premiul al II-lea la categoria "Cel mai bun actor" a acestei editii. El a fost premiat şi la festivalul bilingv de teatru francofon "Eugen Ionescu" de la Buzău, în 2014, fiind declarat cel mai bun actor. Amintim că Răzvan Ciulei a fost laureat, în 2014, al premiului I la etapa naţională a Olimpiadei de limba engleză, la categoria bilingv.
Sincere felicitări pentru această nouă confirmare a şcolii vasluiene de limbi moderne şi a valenţelor sale artistice!
The House on the Border (Cluj Drama Festival 2015) de alexandrumita