Elevii din judeţul Vaslui – cei mai buni la limba engleză. Rezultat de excepţie la Olimpiada naţională de limba engleză de la Târgu-Jiu – 18-22.04.2016

După succesele repurtate în anii trecuţi la Olimpiada naţională de limba engleză, şi anul acesta, cei patru reprezentanţi ai judeţului Vaslui au reuşit o performanţă notabilă, obţinând mult-râvnitul Premiu I. Eleva Mona Ilinca Miroşanu, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad, pregătită de doamna profesor Liliana Bahnă, a obţinut Premiul I la clasa a XI-a (clase cu regim de predare normal).

La această ediţie, echipajul judeţului Vaslui a fost format, pe trei sferturi, din reprezentanţii Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui – elevii Teodora Mihăilă (clasa a IX-a normal, profesor Narcis Aprodu), Matei Armeanu (clasa a X-a normal, profesor Narcis Aprodu) şi Răzvan Iuliu Ciulei (clasa a XII-a bilingv, profesor Mihaela Claudia Liteanu) au fost colegii alături de care Mona Ilinca Miroşanu a obţinut performanţa antemenţionată. Intr-un climat concurenţial foarte dur şi foarte strâns, elevii vasluieni au obţinut rezultate notabile (Răzvan Ciulei – 99 de puncte din 100 la proba orală, Teodora Mihăilă – 95,1 puncte din 100 – media tuturor probelor – un punctaj care, deşi foarte mare, nu i-a adus distincţii deoarece ultima menţiune s-a acordat pentru 95,98 de puncte). Acestea sunt tot atâtea dovezi de competenţă lingvistică de înalt nivel, de rezistenţă la stress şi de predispoziţie naturală pentru punerea în valoare a percepţiei personale în domeniul limbii, literaturii şi civilizaţiei engleze.

Elevii au fost însoţiţi, în periplul lor prin ţară, de domnul profesor coordonator de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, Narcis Aprodu, care a şi pregătit jumătate din echipajul judeţului.

Le mulţumim tuturor pentru tenacitate, talent şi pentru rezultatele obţinute! Sincere felicitări!