Concursul "N. I. Popa" - Apel la înscrieri

Dragi colegi, 

      În acest an Concursul regional de limba franceză N. I. Popa pentru elevii de la colegiile tehnice și liceele tehnologice revine în calendarul de activități al ISJ Iași, reconfigurat, cu o nouă echipă de coordonatori. (NOTĂ - concursul se adresează numai elevilor însciși la filiera tehnologică)

       Clasele a IX-a și a X-a - elevii vor susține numai proba scrisă, centrată pe compréhension des écrits și production écrite, subiectele apropiindu-se ca model de probele de tip DELF A2+ - B1. (durata probei - 2 ore) 

       Clasele a XI- a și a XII-a, pe lângă proba scrisă (cu durata de 2 ore) (centrată pe aceleași competențe, CE și PE), elevii vor susține și proba orală, pe fiecare bilet regăsindu-se un text cu 4 întrebări (2 legate de text și 2 libere, pe tema textului). La clasele a XI-a și a XII-a, nivelul probelor este B1 (a XI-a) și B1+ - B2 (a XI-a).

        - Tematici și actes de parole pentru fiecare clasă:

- clasa a IX-a: teme: famille, loisirs et sports, vacances et voyages, logement; actes de paroles: décrire/présenter des objets/ des personnes/ des activités; exprimer son opinion/ son point de vue.

- clasa a X-a: teme: loisirs et sports, vacances et voyages, amitié, media; actes de paroles: décrire/ présenter des objets/ des personnes/ des activités; exprimer son opinion/ son point de vue.

- clasa a XI-a: teme: amitié, sentiments, émotions, médias, écologie, métiers; actes de paroles: décrire/ présenter des objets/ des personnes/ des activités; exprimer son opinion/ son point de vue; argumenter son point de vue.

- clasa a XII-a: teme: médias, écologie, projets d'avenir, relation entre les générations; actes de paroles: décrire/ présenter des objets/ des personnes/ des activités; exprimer son opinion/ son point de vue; argumenter son point de vue.

Concursul are loc joi, 19 mai 2016, la Colegiul Tehnic "D. Leonida" Iași.

Înscrierile se trimit către prof. Mihaela Denisa OATU - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 15 mai 2016. 

 COORDONATORI, 

RUSU Irina - Colegiul Tehnic "D. Leonida" Iași 

IONESCU Brîndușa - Liceul Tehnologic "P. Poni" Iași 

OATU Mihaela Denisa - Colegiul Tehnic "I. C. Ștefănescu" Iași