Apel la formarea colectivului redacţional al noii reviste “Limbile moderne în şcoală” (serie nouă)

Apel adresat practicienilor limbilor moderne

de la toate nivelurile de studiu

   În vederea lansării primului număr al noii reviste dedicate didacticii limbilor moderne, revistă naţională intitulată “Limbile moderne în şcoală” (serie nouă), vă adresăm invitaţia de a deveni membru al colectivului redacţional care se încheagă în aceste zile.

   Revista va avea o apariţie semestrială şi va fi structurată pe următoarele secţiuni:

 

§         Limba franceză

§         Limba engleză

§         Limba spaniolă

§         Limba italiană

§         Limba germană

§         Limba rusă

§         Limba portugheză

§         Limba chineză

§         Limba japoneză

   Ne adresăm tuturor profesorilor şi formatorilor de limbi moderne, atât din sistemul public, cât şi din cel privat de învăţământ, de la învăţământul preprimar până la cel postuniversitar.

   Intenţionăm să punem accent şi pe promovarea noilor metode şi tehnologii, dar şi în actualizarea unor aspecte clasice ale predării limbilor moderne, pentru a fi un sprijin real pentru profesorii debutanţi sau cei care se pregătesc pentru susţinerea gradelor didactice sau pentru alte examene. Vom publica articole cu caracter ştiinţific, eseuri didactice, planuri de lecţie, articole cu caracter de diseminare a experienţelor din proiectele naţionale şi internaţionale, tipuri de exerciţii, noutăţi din didactica limbilor dar şi din domeniul formării de specialitate. De asemenea, vom publica interviuri, reportaje, portrete, memorialistică, toate legate de figura profesorului de limbi moderne. Dorim să devenim un forum liber şi responsabil, în care schimbul de idei novatoare şi utile să primeze.

   În funcţie de contribuţia dumneavoastră şi de ideile publicistice şi de organizare, vom reorganiza conţinuturile şi rubricile, până la identificarea unei formule publicistice cât mai apropiată de ideal.

   Revista va avea propriul site web, propriul spaţiu pe reţelele sociale principale, coduri ISSN / ISSN-L şi va fi editată în format *pdf şi Flash, pentru a-i putea conferi un caracter ecologic şi multimedia.

   În măsura în care vom reuşi să atragem publicitate în paginile revistei, intenţionăm să oferim şi onorarii autorilor de articole.

   Vă rugăm să ne transmiteţi sugestiile dumneavoastră şi articolele pe care le propuneţi pentru primul nostru număr, care va apărea în ianuarie 2015. Nu avem, deocamdată, nici o restricţie de spaţiu sau de formă, urmând să organizăm materialul după ce îl vom recepţiona.

Data-limită de trimitere a articolelor dumneavoastră: 15 noiembrie 2014. Adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Atenţie: articolele trebuie să fie originale sau să aibă o bibliografie/sitografie clar indicată, după toate canoanele cercetării ştiinţifice!

Cu stimă,

Alexandru Mîţă

Redactor-şef - “Limbile moderne în şcoală” (serie nouă)

Inspector şcolar pentru limbi moderne

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui

http://www.lang-platform.eu/vaslui

http://www.adult-education.ro