Ziua Francofoniei la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova. Pique-nique poétique #haikunoi2018

Ziua Francofoniei, celebrată pe 20 martie, a fost prilejul de a sărbători nu numai limba franceză ci și toleranța, acceptarea și prețuirea diversității, cooperarea și comunicarea ca și valori universale. Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Tutova au participat și ei la picnicul #haikunoi2018, activitate organizată de Institutul Francez la nivel național. Ei au învățat ce înseamnă un haiku și au creat la rândul lor scurte poezii pe care le-au ilustrat.

Activitatea face parte din programul dedicat sărbătorii Francofoniei, alături de activitățile de organizare și participare la concursul regional și interdisciplinar Glasul Francofoniei, expoziția de desene, precum și întemeierea Clubului de Limba franceză Tout-au-vent.

Activitățile au avut ca scop cultivarea dragostei față de limbile moderne învățate la școală, stimularea interesului pentru învățarea limbii străine cât și deschiderea spre acceptarea diversității culturale. La activitate au participat elevi de la școala Bădeana, care au învățat să creeze și să ilustreze poezii japoneze de tip haiku în limba franceză. Fiind o activitate de descoperire a unei alte culturi, cea japoneză, și de creație în limba franceză, elevii s-au arătat interesați iar curiozitatea și cooperarea, precum și folosirea imaginației  s-au concretizat în mici poeme pe tema francofoniei, anotimpurilor sau a sentimentelor.