Trupa de teatru a Clubului de limba rusă de la Vaslui – Premiul Special al Juriului la Festivalul “Teatru sub castani” de la Iaşi (25-29 aprilie 2018)

   Trupa de teatru a Clubului de limba rusă de la Vaslui a fost răsplătită cu Premiul Special al juriului pentru abordarea marii dramaturgii a lumii pentru spectacolul de teatru poetic pe care l-a prezentat la ediţia 2018 a Festivalului în limbi moderne “Teatru sub Castani” de la Iaşi, eveniment coordonat de doamna profesor Mira Cucinschi şi de elevii Liceului Teoretic“Mihail Eminescu” din Iaşi, cu un parcurs-maraton de o săptămână (25-29 aprilie 2018). Sincere felicitări actriţelor şi coordonatoarei trupei, doamna profesor Eugenia Creţanu! Trupa de teatru a Clubului de rusă de la Vaslui e compusă din micuţa bârlădeancă Elena Jidănaşu (clasa a II-a) şi din colegele de la liceu, Maria Caliniuc (Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui) şi Elena Timon (Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui) – olimpice naţionale la limba rusă!

   Ediţia 2018  a Festivalului “Teatru sub castani” a însemnat 15 trupe, 3 ţări, 170 de participanţi. Este a 9-a ediţie a acestui festival-concurs, organizat la Iaşi. Început timid, acum aproape un deceniu, festivalul reuneşte acum elevi tot mai bine pregătiți și dornici să se afirme. Mulți dintre participanţi au devenit actori profesionişti. Îi felicităm din inimă pe organizatori şi le urăm o continuare frumoasă a acestor preocupări artistice.