Număr record de înscrieri la ediţia a XV-a a Concursului Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu”
- Detalii
- Categorie: Pagina 1
- Publicat: Duminică, 13 Mai 2018 07:46
- Scris de Alexandru Mîţă
- Accesări: 3150
Pe 19 mai 2018, la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu’, se va desfăşura ediţia a XV-a a Concursului Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu”, competiţie care, în acest an, are un număr record de înscrişi: 1244 de elevi din 29 de judeţe şi din Republica Moldova (raionul Cahul). Din aceştia, 450 vor participa la probele scrise de la Vaslui, care se vor susţine în limbile franceză, italiană, spaniolă, engleză şi rusă, iar 877 – vor participa la proba online, cu corectare automată, la franceză şi engleză, desfăşurată în inovativul Sistem de Management al Învăţării (LMS) de la adresa http://lang-platform.eu/lms, creat în cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+ KA2 „Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues” (2015-2017), dublu-laureat al premiului European Language Label al Comisiei Europene, în 2016 şi 2017. 102 elevi au ales provocarea şi vor participa la ambele probe ale concursului (şi proba scrisă, şi cea online).
Concursul se desfăşoară pe categorii de vârstă: juniori 1 (clasele a V-a şi a VI-a), juniori 2 (clasele a VII-a şi a VIII-a), juniori 3 (clasele a IX-a şi a X-a) şi seniori (clasele a XI-a şi a XII-a).
Este cel mai mare concurs de acest fel din ţară, dedicate limbilor moderne şi traducerilor, fiind totodată şi iniţiativa cea mai longevivă, cu o participare-record (ultimele trei ediţii – peste 1000 de elevi participanţi în fiecare an).
Publicăm, în tabelul următor, situaţia înscrierilor la ediţia 2018. Le reamintim elevilor înscrişi la proba online că, la această ediţie, trebuie să-şi creeze singuri conturile în LMS şi să aştepte validarea acestora, pentru a avea acces în spaţiile de concurs de pe platformă.
Tutorialul probei online este afişat pe site-urile concursului şi a fost expediat, pe mail, tuturor celor înscrişi la această probă. De asemenea, la finalul probei, elevii îşi vor putea descărca diploma de participare personalizată şi vor primi automat evaluarea testului.
Elevii de la proba scrisă vor primi evaluarea lucrării la sfârşitul zilei de concurs, pe 19 mai 2018. Rezultatele finale se vor afişa pe site-urile concursului: http://lang-platform.eu/vaslui http://translationscontest.blogspot.com, http://lang-platform.eu/lms, http://lmkvs.ro şi pe pagina de socializare a Concursului.
Premiile la secţiunea franceză vor fi acordate cu sprijinul Ambasadei Franţei – Institutul Francez din Bucureşti, al Centrului Cultural Francofon de la Buzău, al Asociaţiei Profesorilor Francofoni din România - ARPF şi cel al editurii Art. Zooku, consorţiu informatic – partener tradiţional al probei online, va asigura buna funcţionare a site-ului platformei de e-learning, care va trebui să suporte şi 1000 de conexiuni simultane, în ziua de concurs.
Tuturor - mult succes!