Cursul de formare “IF Profs – le bon usage de la plateforme de l’Institut Français” la Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim” din Chişinău – 22-23 mai 2018

   În perioada 22-23 mai 2018 s-a desfăşurat, la Chişinău (Republica Moldova), o nouă etapă a cooperării dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi şcolile din Republica Moldova : cursul de formare IF Profs - le bon usage de la plateforme internationale de l'Institut Français, oferit profesorilor de franceză prin intermediul Institutului Francez din Bucureşti şi a formatorului-administrator pentru România al platformei, inspectorul şcolar pentru limbi moderne de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Alexandru Mîţă. Stagiul a fost găzduit cu foarte multă amabilitate de Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim” din Chişinău (director, domnul Aurelian Silvestru, personalitate de prim rang a vieţii intelectuale din Republica Moldova), fiind organizat deosebit de eficient de doamna profesoară Zinaida Vîrlan.

   Stagiul a constat în prima parte a cursului de formare IF Profs, alături de prezentarea celor mai noi inovaţii didactice: platforma LMS a proiectului Eramus+ KA2 „Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”, revista didactică „Scaramouche”, Concursul Naţional de Traduceri „Corneliu M. Popescu” – organizat pe 19 mai 2018, la Vaslui, platforma de informare a profesorilor de limbi moderne din judeţul Vaslui – site de referinţă pentru profesorii din toată România.

   Au participat 20 de profesori de franceză şi de engleză din Chişinău, majoritatea titulari ai Liceului « Prometeu-Prim », care au apreciat în mod deosebit claritatea şi eficienţa informaţiei prezentate. Stagiul va continua în toamnă, a doua parte fiind dedicată clarificărilor asupra editării materialelor postate pe platforma şi a interconectării prin intermediul altor site-uri şi instrumente web.