Pentru profesorii de limba franceză: Invitaţie la webinar în limba franceză - luni, 26 ianuarie 2015, de la ora 20:00

   Vă prezint invitaţia formulată de domnul Jürgen Wagner (Landesinstitut fur Padagogik und Medien LMP Saarland - Germania) de participare la un nou webinar - conferinţă gratuită online, pe care domnia-sa le organizează periodic! La finalul webinarului, veţi putea primi şi un Certificat de participare.

Citește mai mult:Pentru profesorii de limba franceză: Invitaţie la webinar în limba franceză - luni, 26 ianuarie...

Important: pentru profesorii de limba franceză!

În urma solicitărilor, dată fiind perioada aglomerată a sfârşitului de an 2014 când a fost postat anunţul iniţial, data-limită a înscrierilor la cursul de formare pentru profesorii de franceză se prelungeşte până pe 20 ianuarie 2015. Cursurile vor demara la sfârşitul lunii ianuarie sau în luna februarie 2015. Detalii şi formular de înscriere: AICI.

Formular de înscriere * FOARTE IMPORTANT! Pentru profesorii de limba franceză din judeţul Vaslui – programul de formare continuă PROFIL FLE (12 credite profesionale) a fost acreditat!

  Vă anunţăm că a fost acreditat, prin OMEN, programul de formare PROFIL FLE - “Predarea, învăţarea şi evaluarea limbii franceze printr-un demers comunicativ-acţional”. Formatorii acestui program în judeţul Vaslui sunt Camelia Badea şi Alexandru Mîţă.

   Programul face parte din categoria 2 (Programe de dezvoltare profesională în concordanţă cu politicile şi strategiile Ministerului Educaţiei Naţionale, conform art.244 alin.(5) lit.e) şi f) din Legea 1/2011), 50 ore, 12 credite profesionale transferabile.

Citește mai mult:Formular de înscriere * FOARTE IMPORTANT! Pentru profesorii de limba franceză din judeţul Vaslui –...

Anunţ foarte important! Pentru profesorii de limba engleză şi limba franceză – debutanţi şi pentru cei necalificaţi sau în curs de calificare

Inspectoratul Scolar Judeţean Vaslui organizează, conform deciziei Inspectorului Scolar General şi a Inspectorului pentru limbi moderne, sâmbătă, 29 noiembrie 2014, începând cu ora 9:00, cursul de iniţiere în didactica disciplinei destinat profesorilor debutanţi şi celor necalificaţi sau în curs de calificare.

Prezenţa celor convocaţi este obligatorie!

Formatorii acestui curs sunt profesorii metodişti şi şefii de cerc pedagogic la limbi moderne.

La finalul cursului, se eliberează adeverinţă de formare, necesară la portofoliul personal şi pentru continuitate în carieră.

Programul formării este următorul:

Data: 29 noiembrie 2014, ora 9:00

Loc de desfăşurare:

Vaslui-Negreşti: Scoala Gimnazială nr. 6 “Mihai Eminescu” (şi limba engleză – zona Huşi)

Bârlad: Colegiul Naţional “Gh. Roşca Codreanu”

Huşi: Colegiul Naţional “Cuza Vodă” (doar limba franceză)

Formatori: profesorii metodişti şi profesorii şefi de cerc pedagogic

Citește mai mult:Anunţ foarte important! Pentru profesorii de limba engleză şi limba franceză – debutanţi şi pentru...

Stagiu de formare pentru profesorii de limba franceză

Vă prezint cea mai nouă propunere de stagiu de formare pentru profesorii de limba franceză, primită din partea Ambasadei Franţei la Bucureşti / a Institutului Cultural Francez. Este vorba de un stadiu gratuit, cu formator francez, intitulat « Organiser un projet de webcollaboration en cours de FLE » ce se va desfăşura la Iaşi, la Universitatea Agronomică. Vă invit, aşadar să vă înscrieţi şi vă rog să mă anunţaţi dacă aţi fost selecţionaţi!

Stage de formation continue pour les enseignants de la région de Moldavie
(Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea)

Iaşi, 4-5-6 décembre 2014

« Organiser un projet de webcollaboration en cours de FLE »

Citește mai mult:Stagiu de formare pentru profesorii de limba franceză

Foarte important! Formare pentru profesorii de limba francezã!

Asa cum a fost anuntat in cadrul Consfatuirii Nationale a Inspectorilor de limbi moderne din 8-10 septembrie 2014, Institutul Francez din Romania si Ministerul Educatiei Nationale lanseaza un apel la candidatura pentru un program de  formatori in domeniul didacticii predarii limbii franceze în invatamantul prescolar si primar.

 

Actiunea este realizata in cadrul programului bilateral “PROFIL FLE – programme franco-roumain de renouvellement du francais” derulat de IFR si MEN.

 

Va rugam sa gasiti in anexa prezentului mail, apelul pentru selectia cadrelor didactice interesate continand toate informatiile necesare (criterii de selectie, modalitatiile de transmiterea candidaturilor, calendarul si contactele).

 

Avem rugamintea de a transmite aceste informatii profesorilor de limba franceza din judetul dvs. Candidatii pot aplica pana la data de 22.09.2014.

 

Va multumim pentru sprijinul si colaborarea dvs si ramîn la dispozitia dvs pentru detalii suplimentare.

 

Cu stima,

 

Emmanuel Samson
Expert technique international pour l'enseignement du français
auprès du Ministère roumain de l'Education nationale

Ambassade de France en Roumanie
 

IMPORTANT! Dacă vă hotărâţi să vă depuneţi candidatura pentru acest stagiu, vă rog să mă anunţaţi la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. !

Alexandru Mîţă

Inspector şcolar pentru limbi moderne, ISJ Vaslui