A- A A+

Webinars&webmeetings

Activities

Calendar

Partners

Evaluation

Mesaj 4

Stimaţi parteneri din Consorţiul DEOR Erasmus+ KA2,

 

 

Vă prezentăm o dare de seamă succintă a ceea ce se mai întâmplă în proiect; aceasta este însoţită de unele cerinţe:

 

1) am făcut un curs de formare extraordinar cu partenerii noştri DEOR din Republica Moldova – amănunte, în articolul şi în filmul documentar alăturat; activitatea colegilor moldoveni este foarte vizibilă şi se derulează la viteza de croazieră, ei trimiţându-ne deja şi foarte frumoase benzi desenate pentru numărul 8 din „Scaramouche” >>> citiţi detaliile AICI

 

2) lista instituţiilor participante şi a coordonatorilor va fi publicată în LMS săptămâna viitoare (în grupul social „Tamy's World - Creators and copyrighters”), pentru a putea să începeţi să relaţionaţi; vă vom expedia codurile pe baza cărora puteţi să-i căutaţi pe elevii şi profesorii in instituţiile partenere şi ulterior să-i adăugaţi în reţeaua de prieteni personală din LMS;

 

3) din punctul de vedere al actelor – suntem pe cale să semnăm şi să ştampilăm toate protocoalele de parteneriat; vă vom trimite linkurile către versiunea electronică şi NUMAI LA SOLICITARE EXPRESA, un exemplar tipărit;

 

4) vă rugăm să ne trimiteţi, pentru o mai bună vizibilitate a instituţiei dumneavoastră, o prezentare în format multimedia – nu neapărat Power Point, pe care să o postăm pe site şi pe platformă; poate fi şi un filmuleţ pe care să-l plasaţi pe Youtube, orice care să vă reprezinte!

 

5) sunt în pregătire mai multe lecţii electronice, dar vă recomandăm următoarele noutăţi:

- în Le Français par la BD –

Clichés sur les Français

Lucky Luke
Le Petit Nicolas (1)

 

- în English through Comics

English through Comics A2

Calvin and Hobbes

 

In prezent, construim mai multe lecţii, pentru franceză, engleză şi pentru limba italiană.

Atenţie la playerele video din exerciţiile cu parte video! Recomandăm să folosiţi butonul de pornire din partea de jos a playerului şi nu pe cel din centru – cel central are ca efect descărcarea filmului de pe server şi deschiderea cu un player al calculatorului dumneavoastră. Am apelat la această soluţie tehnică deoarece am vrut ca LMS-ul să fie cât mai portabil cu putinţă, adică să poată fi văzut şi în alte sisteme de operare (Linux, Apple etc)

 

6) nu am primit de la toţi partenerii solicitarea fodării de grup social! Pentru cei ale căror grupuri sociale sunt active, vă rugăm să iniţiaţi o primă temă la care elevii să contribuie cu replici, idei sau linkuri către lucrările lor – de exemplu, benzi desenate puse pe un server, în cloud; pe cele mai interesante dintre ele, vă rugăm să le re-postaţi în grupul social „Tamy's World - Creatorsand copyrighters”, ai cărui membri vă invităm să deveniţi: http://lang-platform.eu/lms/main/social/groups.php?id=15

 

7) le mulţumim acelora dintre dumneavoastră care ne-au trimis producţii pentru nr. 8 al Revistei « Scaramouche »! Cu toţii, vă veţi regăsi producţiile în paginile revistei şi vă vom înştiinţa la timp despre apariţia acestui număr (în maximum două săptămâni); în continuare, vă rugăm să continuaţi să creaţi benzi desenate, cu Tamy ca personaj principal, pe care să ni le trimiteţi pe mail laThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. pentru numerele 9-10 ale revistei!

 

8) am observat o activitate intensă: sute de elevi au intrat în LMS şi au rezolvat itemi de acolo; în continuare, pentru ca dumneavoastră să puteţi interacţiona cu proprii elevi, va trebui să trecem la o nouă etapă; doar profesorii cărora li se atribuie o SESIUNE pot „vedea” rezultatele elevilor, pot corecta online şi pot trimite feedback!

 

Aşadar, în etapa următoare, rugăm FIECARE INSTITUTIE să desemneze până vineri, 20 ianuarie 2017, un profesor din echipa de proiect căruia să-i atribuim o sesiune, cu titlu experimental, ca să vedem cum funcţionează sistemul!

 

9) Dorim să demarăm formarea online pe Skype/Hangouts în perioada 22-28/01/2017. Având în vedere că numărul maximum suportat de participanţi este – pe Skype, pentru videoconferinţă: 10 participanţi, iar pentru audioconferinţă – 25, iar la Hangouts – 25 pentru videoconferinţă, eu aş recomanda sistemul Hangouts, dar aici va fi în funcţie de dorinţa, posibilităţile şi obişnuinţa fiecăruia. Aşadar, vă rog să îmi comunicaţi contul Gmail al dumneavoastră (pentru a putea derula pe Hangouts) sau contul Skype/Hotmail/Outlook pentru desfăşurarea formării pe Skype.

Formarea se va desfăşura seara, de la ora 20 la 21:30 maximum şi vă recomandăm să staţi la un laptop sau desktop, deoarece accesaţi mai uşor toate resursele decât pe un telefon (oricât de perfecţionat ar fi). Deocamdată, doar un cont/instituţie (la ecran pot fi doi – trei participanţi, dar din raţiuni deocamdată legate de numărul mare de instituţii participante, nu putem asigura formarea mai multor participanţi). Formarea va fi certificată prin Atestat.

 

Sintetizând, vă rugăm să trimiteţi un mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până vineri, 20 ianuarie, cu următoarele detalii:

 

0 – DENUMIREA INSTITUTIEI

A) dacă NU aţi fondat grup social – numele grupului social al instituţiei dvs.

B) prezentarea instituţiei dvs şi a echipei de proiect – PPT, film pe Youtube sau orice alt suport;

C) numele profesorului căruia i se va atribui sesiunea experimentală în instituţia dvs. – dacă nu-l indicaţi, acesta va fi, automat, coordonatorul local;

D) numele de cont al participantului din instituţia dumneavoastră la formarea online (reţineţi – contul Gmail pentru sistemul Hangouts sau contul Skype/Hotmail/Outlook pentru desfăşurarea formării pe Skype).

E) aderaţi la Grupul Social Creators and copyrighters din LMS, pentru a avea acces la informatii suplimentare!

 

Vă mulţumesc mult de tot!

 

Cu respect,
Alexandru Mîţă
Coordonator de proiect